Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

37 yaşında, 10 yıldır Türkiye’nin en lüks otellerinden biri olan Four Seasons Bosphorus’un executive şefi. 100 kişilik ekibiyle birlikte günün 24 saati mutfağından yemek çıkıyor. Otelin içindeki Aqua restoranın Michelin guide girmesinden çok mutlu. Ama kafayı takmış; “Seneye bu restorana yıldız aldıracağım.’’ diyor. “Otel restoranı olduğumuz için yıldız alması çok kolay değil” diye de ekliyor. Çünkü aynı anda dört farklı mutfağı yönetiyor. Diğer bağımsız restoranlar gibi sadece akşam servisi vermedikleri için işi çok kolay değil. Yıldızın öneminin çok farkında, kendi kariyeri içinde aslında bir dönüm noktası.

Haberin Devamı

‘O YILDIZI ALACAĞIM’

Otel mutfağını yönetmek çok ciddi bir disiplin gerektiriyor. Pazar günü uzun kahvaltı başlamış. Canlı müzikli filan, öyle bir hazırlık yapmış ki... Gerçekten insan ne yiyeceğini şaşırıyor. Bizim masada aynı anda cağ kebap, suşi ve pide vardı. Masaya baktım kendimi dondurma yerken buldum. Böylesi bir çeşitliliği aynı anda servis ediyor olmak tecrübe ister.

‘O YILDIZI ALACAĞIM’

Görkem Özkan; “sadece o değil yeri geliyor aynı anda üç devlet başkanını ağırlıyoruz. Yanınızda korumayla yemek hazırlamak kolay değil. Hata yapma şansımız hiç yok. Yaptığınız hatanın geri dönüşü olmadığını bildiğimiz için motivasyonumuz her zaman üst seviyede tutuyoruz” diyor. Koruma eşliğinde yemek yapmak da başka bir şey sanırım. Tepenizde sürekli birileri var ve her şeyi kontrol ediyor.

ÜÇ KUŞAK RESTORANCI AİLE

‘O YILDIZI ALACAĞIM’

“Adalıyız biz” diyor iki çocuk babası İsmail Bucak. Doğru, adada yaşayanlar “İstanbulluyuz” demiyor. “Adalıyız” diyor Bucak gibi. Doğma büyüme Burgaz Adalı. Dedesinden babasına geçen, babasından ona geçen Kalpazankaya Restoranı’nı işletiyor. 12 yaşındaki oğlu da meraklıymış bu işlere, sanınım İsmail de bayrağı oğluna bırakacak. Burası tam bir kır restoranı gün batımı için ideal bir nokta. Havalar izin verirse Kasım 15’ine kadar açık. Bir gün günü batırmaya gidin. Yemek sonrası kabak tatlısı yiyin, tavsiye ederim.

‘O YILDIZI ALACAĞIM’

Eğlenceli Ada vapuru

Burgaz Ada’dan akşam Mavi Marmara ile dönüşe geçtiğimizde Türkiye’nin en eğlenceli vapur seyahatinin içinde bulduk kendimizi. Birbirini hiç tanımayan insanlar büyük bir koro eşliğinde 40 dakika boyunca hem şarkı söyledi hem de dans etti. Hayatımın en keyifli Ada yolcuğuydu. Müziğin insanları nasıl birleştirdiğine bir kez daha şahit oldum.

Haberin Devamı

 Tekrar gidilesi bir yer

Bostancı Garı’nın hemen yanında çok salaş bir kebapçı. Ciddi anlamda salaş bir yer üç katlı Öz Asmalı Kebapçı’sının terasına çıktık. Beş benzemezle karşılaştık. Masa, sandalye, örtü hepsi birbirinden farklı, mekandaki tek düzenli şey servis tabaklarıydı. Burası salaş ama temiz. Salaşlıkla pis olmayı şakın karıştırmayın. Burada öyle bir Adana ve kuzu şiş yedik ki... Yetmedi bir tane daha söyledik. Tekrar gidilecekler listeme girdi burası.

 Eline yüzüne bulaştırmış

CZN Burak, aylık gelirini mahkemede 30 bin TL olarak beyan edince, gündem oldu. Sonrasında açıklama yaptı. Babamın yanında çalışıyorum vs diye. Kimin ne kadar para kazandığıyla ilgilenmiyoruz. Kimsenin parasında gözümüz de yok. Burak Özdemir durumu toparlayayım derken eline yüzüne bulaştırmış.