Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Uzun zamandır yeni açılan bir mekanın bu kadar ilgi gördüğüne şahit olmamıştım. Geçtiğimiz hafta Sirkeci’de açılan Olden 1772, resmen İstanbullular’ın hücumuna uğramış durumda. 250 yıllık tarihi hanın avlusuna konuşlanan mekanın ambiansı gerçekten tam sosyal medyada paylaşımlık. Yeni açılan bir yer için çok büyük avantaj, mekanın kendisi öylesine çekici ki, birkaç akıllıca mimari hareket burayı uçurmaya yetmiş. Sahipleri genç yatırımcılar Gürol Yığar ve Alper Karavar’ın söylediğine göre şubat ayına kadar rezervasyonlar dolu, özelikle hafta sonu için.

Haberin Devamı

Sabah kahvaltıyla başlıyorlar

Güne sabah kahvaltıyla başlanıyor burada. Olden 1772 bulunduğu han aynı zamanda 21 odası bulunan butik bir otel. Gün boyu brasserie olarak servis veriyor.

Çift oturum uygulaması

Olden ortağı Gürol Yığar; “Öylesine yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız ki insanları kırmamak için akşamları çift oturum uygulamasına gitmek zorunda kaldık” dedi. Evet bugünlerde buraya gitmek çok moda. Her gelen burayı paylaşmaya geliyor.

Kokoreç sınıfı geçti

Karma bir menüye sahip ahtapot da var kokoreç de. Ama hakkını vermişler bu iki lezzetin. Olden ambiansta olduğu kadar yemekte serviste ve müziğin üzerine düşerse İstanbul’un enleri arasına girer.

ŞEHRİN YENİ TRENDİ

Manzarası görülmeye değer

Zamanında Nişantaşı’nın en havalı mekanlarındandı. Özellikle terası mahallelinin buluşma noktası haline gelmişti. Araya pandemi girince, Frankie iki yazı Bodrum’da geçirdi. Geçtiğimiz ay ise Nişantaşı’nı bırakıp, Galataport’a geldi. Hafta sonu Frankie’nin eğlencesine dahil oldum. Galataport’ta Sait’in bir üst katında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ayağınızın altında gibi. Olağandışı bir manzaraya sahip. Dekoru iyi çalışmış, alışılmışın dışındaki alçak barı buradaki sosyalleşmenin önünü açmış. İyi dekora iyi müzik eşlik ediyor. DJ Kaan Demiral ve Aksak’ın performansları yerli yerinde.

Ahmet Şıldır ve ekibi

Yılların deneyimi böyle yerlerde ortaya çıkıyor. Ahmet, uzun yıllardır burada çalışıyor olmanın avantajını da kullanarak çok iyi bir ekip kurmuş. O gece servis hiç aksamadı desem abartmış olmam. Frankie, özellikle hafta sonu gidilesi bir mekan olmuş.

Haberin Devamı

ŞEHRİN YENİ TRENDİ

Pantene Altın Kelebek çok iyi

Geçtiğimiz pazar gecesi Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinin geleneksel ‘Altın Kelebek’ ödül törenindeydim. Tören Zorlu Performans Merkezi’nde düzenlendi. Öncesinde kokteyl ve kırmızı halı törenini kaçırdım. Nedeni ise öyle bir trafik oluşmuş ki tören yolunda. Gerçekten Zorlu’ya ulaşmak zorlu oldu. Ödül törenin başlamasına az bir süre kala yetişebildim.

Tören başladı bu kez Jimmy jip’in (hareketli kamera) azizliğine uğradım. Öyle bir yere denk gelmişim ki kamera, tam sahnedekilerle arama duvar ördü.

Sakallıoğlu damgasını vurdu

Ödül törenine komedyen Yasemin Sakallıoğlu espriyle renk kattı. Herkesi güldürmeyi başardı. Gecede ödül de alan Sefo’nun sahne performansı görülmeye değerdi. İki şarkılık sahnesinde törene katılanlardan büyük alkış aldı. Gecenin sürprizi ise İzel-Çelik-Ercan oldu. Grup yıllar sonra bir araya geldi ve geçtiğimiz yaz konser bile verdi. Gecede de bizleri gençlik yıllarımıza götürdü. Geleneksel Altın Kelebek gecesi Etiler’deki Serkan Döner’de bitti.

Haberin Devamı

Gece beyran içilir mi?

Gaziantepliler bana çok kızacaklar. Neden? Çünkü onlar sabah bu çorbayla güne başlıyorlar. Biz tam tersini yaptık ve beyranı Serkan Döner’de gece gece içtik. Beyranı beğendik mi öyle ‘vay’ olmadık, çok acıkmıştık açlığımızı giderdi. Servis ise benden tam not aldı.