Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Uzun bir yürüyüş sonrası, “Ne yesek, şurada mı yesek, burada mı yesek?” derken, geçtiğimiz hafta sonu uğradığımız yer olmadığı için başka bir yere gittiğimiz Barba’ya gittik. Tabii yine çat kapı gittik. Bakın Barba’dan nasıl bir hikâye çıktı.

Bu Barba ismi adalarda çok meşhur, neredeyse hepsinde bu adı taşıyan restoran var.

Erman Tağ, 25 yaşında, gıda mühendisi ve kendisiyle o gece tanıştık. Barbalar’ın en genç patronlarından biri. Baba mesleğini devam ettiriyor, kimler mi? Abi, abla, yeğen, kuzen, enişte... Kısacası tüm sülale toplanmış burayı işletiyorlar. Burgazada, Bostancı Barba Balık ve Ocakbaşı var. Üç restoranda neredeyse hiç yabancı çalışmıyor. İtalyan aile restoranları gibiler...

Haberin Devamı

SÜLALECE İŞLETİLEN RESTORAN NEREDE

Sonradan etçi olmuşlar

Biz ocakbaşına gittik. Erman, “Aslında balıkçıyız, etçi değiliz. Burası boştu, etçi yaptık” diyecek kadar da samimi ve zeki. Beklentiyi yükseltmiyor. Çok uzun zaman sonra uykuluk yedim, beğendim. Kuzu ciğeri tazeydi, Adana kebap gerçek zırh kıymasından yapılmıştı. Her ne kadar da “Etçi değiliz” deseler de, işin hakkını vermişler. Tek dikkat etmeleri gereken tuz miktarları. Tuza dikkat Erman...

Bunca yıllık yazarım, ilk kez bu kadar geniş bir ailenin işlettiği yere denk geldim. Bizim için ilginç bir deneyim oldu. Barbalar’a gidin, görün ve yaşayın derim. 

Burada kahvaltı yapmak keyifli

Zekeriyaköy’de bir kahvaltı mekânı var. İki katlı, yüzme havuzlu bir villa, huzur dolu keyifli bir ambiyansa sahip bir kahvaltıcıya dönüştürülmüş. Begonia Garden, İstanbul’da şehir havasından biraz olsun sıyrılmak isteyenler için keyifli bir adres olabilir. Hafta sonu çok kalabalık olur ama hafta içi gidilesi bir yer sanki. Bu arada sağlam kahvaltı servisleri var.

Şehirde neler oluyor?

Yenilenen Serafina’da erken yılbaşı kutlaması vardı. Geç kaldığımı düşündüğüm partiye girmemle, çıkmam bir oldu. Partinin bittiğini düşünerek, hızlıca çıktım. Akmerkez’in yeni yıl süslemesini beğendim. Sanırım AVM’ler içinde en stil süslemeyi burası yapıyor.

Galataport’ta bir sürü süs var. Alan çok büyük, ne koyarsanız koyun, içeride kaybolup gidiyor.

Haberin Devamı

Swissotel’in yılbaşı için yapılan dev ‘Kurabiye Evi’ görülmeye değer. Sanırım, Çırağan Sarayı da benzer bir şey yapmış.

Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası müzeye çevrilmiş durumda. Cuma ve pazar günleri Bostancı’dan adaya seferler düzenleniyor. İlginç bir gezi olabilir. Değerlendirin derim.

Fransız Manstar’ında I Guru Lounge

Galata’da Ecole St. Pierre Hotel bahçesinde yepyeni bir yer açıldı, I Guru Lounge... Bahçesini sevdim. Burası eskiden manastır ve yatakhaneymiş. Seviyorum böylesi tarih kokan, hikâyesi olan mekanları. Kesin ilk fırsatta gideceğim!