Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Ünlü mekanların, geçmişte çok sıklıkla uyguladığı bir yöntemdi. Yasaklı müşteri uygulaması, ünlü ünsüz hiç fark etmez mekanın huzurunu ve düzenini bozan kim olursa olsun yasaklanırdı. Yasak kalkana kadar oraya gidemezdi. Araya mekan sahibini tanıyan hatrı sayılır kişiler sokulur, yasak kaldırılırdı. Geçenlerde Amerika’nın ünlü bir restoranında benzer bir olay yaşandı ve ülkede gündem oldu.

YASAKLI MÜŞTERİ OLMAK

Amerikalı komedyen James Corden, New York’taki Balthazar’ın müdavimi, iki kez servis edilen yemeği beğenmiyor. Birinde tabağındaki saç yüzünden garsonu haşlıyor. İkincisinde omletinde yumurta akı var diye verip veriştiriyor. Sonra olanlar oluyor. Restoranın sahibi sosyal medyadan olayı ifşa ediyor ve ünlü komedyeni restoranında yasaklıyor. Olay ülkede gündeme gelince komedyen özür diliyor ve yasak kalkıyor. Bizde olsa ne olurdu, bu kadar gündeme gelir miydi, meçhul. Çünkü ben zamanında çok iyi hatırlıyorum en iyi isimler giremedi mekanlara.

Haberin Devamı

YASAKLI MÜŞTERİ OLMAK

Sadece yumurta sarısından omlet olmaz. Bunu az çok yemek yapmayı bilenler bile bilir. Sadece yumurta sarısından çok iyi menemen olur.

Somer Şef polemiği

YASAKLI MÜŞTERİ OLMAK

Oldu sonunda, bu da oldu, şeflerimiz popstar muamelesi görmeye başladı. Ülke olarak sadece popstarlarda görmeye alışkın olduğumuz manzarayı Somer Şef’te görünce adamı sosyal medya üzerinden allak bullak etmişler. Somer şef hiç alışık olmadığı olay karşısında açıklama bile yapmak zorunda kaldı. Şef, “İzmir’deki bir AVM’nin organizasyonu için gelmiştim. İlgi yoğun olunca uçağa yetişecektim, güvenliğe rica ettim” demiş. Şef Somer, üzme tatlı canını ne güzel işte bir şefin böyle popstar muamelesi görmesi. Ülkenin ilk star şefi oldun işte.

Limon’cuların tuzu; Salt Kuruçeşme

Limon, Alaçatı’nın en popüler, en çok ilgi gören mekanlarından biri. İstanbul’dan Alaçatı’ya gidip başarılı olmuş ender markalardan... İşte bu Limon’un yaratıcıları yepyeni bir markayla karşımıza çıktı; Salt Kuruçeşme geçen hafta açıldı. Eğlenceli bir yere benziyor. İlk fırsatta gidip, detaylı anlatacağım.

Danış’a bir danışın

YASAKLI MÜŞTERİ OLMAK

Danış Ulaç iki yaz önce kendi adını verdiği bir Ocakbaşı açtı Bodrum Gündoğan’da. Geçen iki yazın ardından öylesine güzel bir çizgi yakaladı ki, başarısını İstanbul’da taçlandırdı. Arnavutköy’deki eski Eftalya Balıkçısı’nın yerinde yeni Danış’ı açtı. Sabah gerçek köy kahvaltısıyla güne başlıyor. İstanbul’daki Danış günün her saatinde uğrayabileceğiniz bir mekana dönüştürmüş. Üstelik gece ocakbaşı sonrası hafiften eğlence de vadeden bir yer olmuş.

Haberin Devamı

YASAKLI MÜŞTERİ OLMAK