Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

“Yaz ne çabuk geçti gitti, hiçbir şey anlamadık” diyenlerdenseniz, buyurun geçen yaz neler olmuş, bir çırpıda bakalım

* Gezi Parkı olayları yazın pimini çekti, “Ne zaman yaz geldi?” filan derken, araya bir de Ramazan girince güneşli günler ağustosa sıkışıp kaldı. Bir aylık yaz keyfi de çabucak bitip gitti.
* Magazinde Ebru Şallı, Özlem Yıldız gibi ünlü isimlerin ve Feryal-Kemal Gülman çiftinin ayrılığı çok konuşuldu. Yaza ise Meryem Uzerli-Can Ateş arasında yaşananlar damgasını vurdu. Hâlâ da konuşulmaya devam ediyor.
* Eğlencenin kalbi Bodrum semalarında attı. Çeşme, Bodrum’u geçemedi.
* BillIonarIe’deki şampanya şovları herkesin dilindeydi. Tahtırevan üzerinde bir kızın getirdiği Magnum şampanya açtırma yarışı yapıldı.
* Nusr-et’in ne kadar pahalı olduğu tüm yaz konuşuldu, halen de konuşuluyor. Daha geçen hafta ünlü bir kalp cerrahi anlattı başından geçenleri.
* Yazın en iyi gece kulübü, açık ara Türkbükü’ndeki Sess oldu. Haftanın yedi günü dolup taştı.
* Zenginler arasında alüminyum yat modası başladı. En havalı alüminyum yat sahibi ise Mübariz Mansimov oldu.
* İstanbul’da eğlencenin kalbi Reina’da attı. Yazı en yoğun geçiren gece kulübü oldu.
* Mikonos’daki Nammos Türkiye’de ününe ün kattı. Gitmeyen kalmadı.
* Bu yaz Alaçatı tüm tatil beldelerinin önüne geçti. Buradaki tüm mekanlar ağzına kadar dolup taştı. Alaçatı’nın bir tek gecesi eksik kaldı. Geceler çok erken bitti.
* Yazın son deminde Tarkan Açıkhava Tiyatrosu’na öyle bir imza attı, bir daha kimse yanına yaklaşamaz.
* Yazın en çok gezen DJ’i Suat Ateşdağlı oldu. 55 ayrı yerde 70 kez sahneye çıktı.
* İtalyanlar, Bodrum Mazı Köyü’nü işgal etti. Türkler, özellikle Yukarı Mazı’ya araya birilerini sokarak zar zor girebildi. Yukarı Mazı’daki İtalyanlar koydan çıkan mavi yengecin tadına doyamadı. Türklereyse, “15 Eylül’de gelin, yer veririz” denildi.

Haberin Devamı

Mekan sahibi futbolcular

Geçmişte birçok örneği var aslında. Mesela Yüzevler Kebapçısı’na Hakan Şükür ortak olmuştu bir aralar. Ümit Karan ise Maçka’daki Frame’in ortağı, çok özel partilere imza atıyor. Bugünün yıldızları gastronomiye merak sarmış durumda. Arda Turan, Etiler’deki Sarıhan’ın ortağı, aynı zamanda Levent’teki Simit Sarayı’nın da sahibi. Emre Belözoğlu ise Rumeli Hisarı’ndaki Lokma’ya ortak oldu. Şimdilik hisseleri babası adına yapılmış durumda. İki ünlü futbolcu, yeşil sahadan kazandıklarının bir bölümünü gıda sektörüne yatırmayı uygun görmüşler.

Haberin Devamı

Son Çapa’dan sosyetİk meyhane

Eğlence denince ilk akla gelen aile Çapaların en genci Emre Çapa, Minyon’dan sonra ikinci mekanına imza attı. Pera’daki Palazzo Donizetti Otel’in terasında modern meyhane Duble’yi hizmete sokan Emre Çapa, aile genetiği olan işletmeciliğe tam gaz devam ediyor. Pera’daki Duble, aslında İspanyolların tapas mekanlarının Türk mutfağı versiyonu. Bugünlerde tüm sosyete Çapa’nın yeni meze barını diline dolamış durumda. Sanırım önümüzdeki günlerde Duble’yi epey konuşacağız.

Etiler’in yenisi: Popüler Club

Lacivert’in işletmecisi Eda Baker, kendi ayakları üzerinde durmaya karar verdi. Etiler’deki Popüler Club gece kulübü, 18 Eylül’de İstanbul’a “Merhaba” diyecek. Kulübün müzik direktörlüğünü genç kuşağın en başarılı DJ’lerinden Doğuş Çabakcor üstlenmiş. Bembeyaz bir görüntüye sahip kulüp, Etiler’deki Çalıkuşu Sokak’ta hizmet verecek.

Haberin Devamı

29, Palmarina’da mı?

Ulus 29’un satın alma işlemleri tamamlandı ve D.ream’e resmen katılmış oldu. Alacağını mayısta zaten söylemiştim. 29’u D.ream alınca gelecek yaz Türbükü Maki Otel’den çıkıp Yalıkavak’taki Palmarina’ya taşınacağı söyleniyor.