Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Sosyal medyada üretilen, önerilen yerlere bir göz atayım dedim. Özellikle YouTube’daki içerikleri bir süredir izliyorum. Burada ün yapmış YouTuber’ların sayısı çok fazla değil. Önerdikleri yerler, gezdikleri şehirlerdeki mekanlarda hep aynı. Ankara’da kavurmacı, Antalya’daki köfteci, İzmir’deki esnaf lokantası, örnekleri çoğaltabilirim. Belli ki zaman içinde tanışmış ve arkadaş olmuşlar ve gittikleri yerlere hep birlikte gidiyorlar. Tıpkı İstanbul’daki davet kuşları gibi...

Şehirde her gün bir yerde her saat bir davet var. Nedense bu davetlere gidenlere bakıyorum hep aynı isimler. Nerden mi biliyorum, sosyal medya sağ olsun. Öyle ki bu davet kuşları, tüm gün oradan oraya koşuşturup çok yoğun havası yaratıyorlar.

Haberin Devamı

Sorsanız holding yönetiyor havaları var. Zor zanaat davetten davete yetişmek!

Dönelim YouTube’a, şimdiye kadar 15 YouTuber’dan yüzlerce öneri izledim, hepsinin ortak noktası:

Esnaf lokantaları en favorileri.

Dürümden vazgeçemiyorlar.

Ciğer, uykuluk gibi sakatatlar olmazsa olmazları.

Döner ve kokoreç listelerinin en başında.

Kebapla büyük aşk yaşıyorlar.

Sokak yemekleri ana temaları, kısacası YouTube yemek için daha çok yol var. Canım Türk mutfağı için...

Artık yemeklerden hayvan maması yapıyorlar

YOUTUBE YEMEKLERİ

Caddebostan’da çok deneysel bir restoran var. Dikey tarım yapılıyor, topraksız ürettikleri ürünlerden yemek hazırlıyorlar. Vertical’da yemek takımları, peçete gibi ürünler geri dönüşümlü malzemeden yapılmış. Bar ve mutfakta kullanılan hiçbir ürün atılmıyor. En önemlisi artık yemekler hayvan mamasına dönüştürülüyor. Bu artık yemekler mamaya dönüştürme işini da en çok Develi sahipleniyor. Hem de yıllardır büyük bir sabırla yapıyorlar. Elif Boyner’in sahibi olduğu bu ilginç restorana uğrayın derim.

İstanbul’un en yenisi: Madera

YOUTUBE YEMEKLERİ

Harbiye’deki Borsa Lokantası vardı. Tam bir Nişantaşı klasiğiydi, özellikle ramazan ayında iftar için ilk akla gelen yerlerden biriydi. Borsa artık yok, yerine geçtiğimiz hafta İstanbul’un en yeni restoran barı olan Madera açıldı. Madera Feriye ve Voi gibi mekanlarında sahibi olan Göktuğ Özdemir. Özdemir çok yakında İstanbul Modern’in içinde restoran ve kafe açacak. Madera’da açılış davetleriyle açıldı. Davetler bittiğine göre ilk fırsatta gidip Madera’yı deneyelim.

Haberin Devamı

Sirkeci’deki Olden 1772

Aslında otel olunca bambaşka bir yere dönüşecek, konaklama henüz başlamadı. Ama restoranı saat 11.00’de açılıyor. İlk kez Elele dergisinin yaş günü davetinde gün yüzüne çıktı. Üç katlı han gündüz kafe akşam restoran bar oluyor. Yemekler Türk ve dünya mutfağının karması. Olden 1772’yi ilk fırsatta deneyimleyin derim. Sirkeci’nin o mistik havasını içinize çekin. Keyfini sürün.

Pertev Gazinosu yarın açılıyor

Anadolu Yakası uzun bir aradan sonra Gazinosu’na kavuşuyor. Yarın akşam Fenerbahçe Kalamış’ta Fedon’la birlikte Pertev Gazinosu İstanbul’a “Merhaba” diyecek. Pertev bir ilke daha imza atmış ve yemekleri için Divan Restoranları’yla iş birliğine gitmiş. Pertev’in yemekleri Divan’a, müzik Fedon’a emanet. Yarın uğrayacağım kesin.