Cadde Eşitliğe yelken açtılar

Eşitliğe yelken açtılar

17.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadın-erkek eşitliğine vurgu yapmak için Türkiye’yi çevreleyen dört denizi hiç durmadan geçmeyi deneyen Tolga Pamir ve Sevda Ersezer, yelken açtıkları Artvin-Hopa’dan beş gün sonra İstanbul’a geldi

Eşitliğe yelken açtılar

Artvin (Hopa) ile Hatay (İskenderun) arasındaki bin 500 deniz milini, 16 gün 16 saat 27 dakika 31 saniyede karaya hiç ayak basmadan tek başına tamamlayan Tolga Pamir, bu kez yazılım mühendisi Sevda Ersezer ile 10 Haziran’da yola çıktı. İkili, açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekilmesinin amaçlandığı ‘Duo Challenge4seas’ projesiyle tamamen rüzgar gücüyle ülkemiz kıyılarını boydan boya geçecek.
Artvin-Hopa’dan 5 gün 17 saat 20 dakika ve 47 saniyede İstanbul’a ulaşan Pamir ve Ersezer, İstanbul Boğazı’na geldi. Denizde kadınlara yönelik ön yargıları kırmak için yola çıkan ikili, aynı zamanda dünya genelinde azalan su kaynaklarına da dikkat çekmek istiyor. Bilinçsiz su tüketiminin önüne geçilmesi için 12 gün sürecek seyahat boyunca iki kişi için sadece 150 litre su taşıyan yelkenli, suyun önemine vurgu yapacak.

Haberin Devamı

‘Katkı sağlayacak’

Pamir, WSSR (World Sailing Speed Record Council/Dünya Yelken Hız Rekoru Konseyi) tarafından teknelerinin takip edildiğini söyledi. Pamir, “Rekor parkuru ve süresi uluslararası rekorlar listesine tanımlanacak. Böylece ülkemiz turizmi ve tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.