Cadde Eskişehir'de pasaport turizmi!

Eskişehir'de pasaport turizmi!

27.02.2010 - 09:37 | Son Güncellenme:

Eskişehir Emniyeti o kadar hızlı pasaport veriyor ki, çevre illerden insanlar sadece pasa-port için şehre geliyor

Eskişehirde pasaport turizmi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü, kurduğu bant sistemiyle vatandaşın müracaatından itibaren 1,5-3 saat içinde pasaportu veriyor.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürü Hasan Akgün, bu göreve 7 ay önce atandığını, vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalıştığını kaydetti.

Vatandaşların pasaport alım süresini azaltmak yönünde çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Akgün, şöyle konuştu.

"İlk önceleri bir iş gününde vatandaşlara pasaportlarını veriyorduk. Pasaport işleminin uzamasının nedeni vatandaşlar hakkındaki yapılan araştırmalardan kaynaklanıyor. Vatandaş hakkında bir yakalama emri var mı? Yurt dışına çıkması için önünde bir engel var mı? Onu araştırıyoruz. Bilgisayardan kimlik sorgulaması yapıyoruz.

İlk hedefimiz olan en kısa zamanda pasaport verme işlemini gerçekleştirdik. İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın göreve başlamasıyla hedefimizi yakselttik. 6 hafta önce başlattığımız çalışmayla en geç 3 saat içinden vatandaşlara pasaportlarını veriyoruz. Ancak, 16.30’dan sonra pasaport başvurusu yapan vatandaşların pasaport işlemleri bir gün sonraya kalıyor. Saat 10.00’da başvuru yapan vatandaşlarımıza pasaportunu 11.30’da hazır hale getirip kendisine teslim edebiliyoruz.".

"ÇEVRE İLLERDEN PASAPORT ÇIKARTMAYA GELİYORLAR"

Akgün, şube içinde 25 personelin özveri ve disiplin içinde çalıştığını belirterek, sistemin iyi yürümesi şube içinde bir bant sistemi kurduklarını bildirdi.

Şube çalışanlarının yerinden kalkmadan en kısa sürede bir pasaportu hazır hale getirdiğini anlatan Akgün, şöyle devam etti.

"Vatandaşlarımızın acil durumuna göre pasaport verme süresini kısaltabiliyoruz da. Trenle Irak’a gidecek bir vatandaşımız, trene binmesine 1 saat kala pasaportunun süresinin dolduğunu fark edip 11.55’te bize geldi. Ben de harcı yatırdığı sürede kendisini 13.00’da kalkacak trene yetiştireceğimi söyledim. Harcını yatırıp geldi, biz de mesai saati dışında çalışıp, 12.55’te pasaportunu teslim ettik, vatandaşımızı Irak’a gönderdik. Pasaportları en geç 3 saatte teslim ettiğimiz için Ankara, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya, Bursa gibi illerden pasaport çıkartmak için Eskişehir’e geliyorlar. Kente, Ankara’dan hızlı trenle gelenler veya kent dışından gelen vatandaşlar, kentte gezerken pasaportu hazır hale geliyor. Hızımız iş yoğunluğumuzu da artırdı."

Akgün, geçen yıl kentte 15 bin 71 kişiye pasaport verildiğini, bu yıl sadece 2 ayda 3 bin 150 kişiye pasaport hazırladıklarını belirlediklerini anlatarak, "Geçen yılı geçeceğiz. Hedefimiz ilerleyen günlerde 1,5 saatlik minimum süreyi 15 dakikaya indirmek. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor" dedi.