Cadde ‘Esra’yla ilgili vicdanım rahatsız’

‘Esra’yla ilgili vicdanım rahatsız’

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erol Büyükburç’un miras bırakmadığı kızı Jeyan Büyükburç, “Vicdanımı rahatsız eden tek şey, babamın nüfusuna geçirmediği kardeşimiz Esra” dedi

‘Esra’yla ilgili vicdanım rahatsız’

Erol Büyükburç’un yasal mirasçı olarak belirlenen kızları Evren Büyükburç, Jeyan Büyükburç ve Özlem Kaya’nın arasındaki vasiyet davası devam ediyor. 12 Mart 2015’te vefat eden sanatçının, vasiyetinde tüm servetini kızı Evren Büyükburç’a bırakması üzerine mirastan mahrum kalan Jeyan Büyükburç ve Özlem Kaya vasiyetnameye itiraz etti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın ardından gözler sanatçının kızları Jeyan ve Özlem’e çevrildi. Mahkemenin devam ettiğini ve konuyu avukatlarının takip ettiğini dile getiren Jeyan Büyükburç, vicdanının rahat olduğunu söyledi. Büyükburç, “Ailevi olaylarımızın ortada olmasından hiçbir şekilde haz etmiyoruz. Devam eden bir mahkeme var. Vicdanımı rahatsız eden tek şey; babamın nüfusuna geçirmediği kardeşimiz Esra” dedi. Erol Büyükburç, bir zamanlar ilişki yaşadığı Seher Elik adlı kadından dünyaya gelen kızı Esra’yı reddetmişti.

‘Baskı yapmadım’

Büyükburç’un eşi Ute Esser ise Evren Büyükburç’un “700’ün üzerinde şarkının fikri haklarını, evliyken babama baskı kurarak hileli bir şekilde üzerine aldı” iddialarıyla ilgili şöyle konuştu: “Erol’a baskı yapmadım. Kızları bana zarar vermesin diye 2005’te notere gittik ve bu işlemi yaptı. Erol söylediğini yapan biriydi.”