Cadde ESTETiĞE iTEN SEBEPLER

ESTETiĞE iTEN SEBEPLER

16.02.2011 - 01:17 | Son Güncellenme:

Yaşlanma denilen doğal süreçte, tüm dokularımızda birtakım değişiklikler meydana geliyor. Peki bu değişiklikler dış görüntümüze nasıl yansıyor?

ESTETiĞE iTEN SEBEPLER

Amerikan Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Reha Yavuzer, gençliği geri getirmeyi vaat eden minimal girişimler hakkında bilgi verdi:
“Kemiklerde incelme ve hacimlerinde azalma, kaslarda güç kaybı, dokularda gevşeme, yağda azalma, deride deformasyon yaşlılığın beraberinde getirdiği olumsuz etkiler. Tabii kemik hariç tüm dokulardaki yer çekimine bağlı yer değiştirmeyi de unutmamak gerekiyor.
Bunun sonucunda alında yatay ve dikey kırışıklıklar, kaşlarda düşüklük, üst göz kapağında deri fazlası, yağ torbacıklarının belirginleşmesi, alt göz kapağında ince kırışıklıklarla torbalanmalar, yanak dokusunda yer değiştirme, dudaklarda incelme ve dikey kırışıklıklar, kulak memelerinde büyüme, sarkma, burun ucunda düşme, gülme çizgilerinde derinleşme, elmacık kemiği bölgesinin dolgunluğunda azalma, boyunda sarkıklıkla yağlanma da bizi bekliyor. Bu yukarıda saydığımız unsurlar kişiden kişiye değişen miktarda ortaya çıkıyor. Bu nedenle yüz gençleştirme işlemleri yapılırken en önemli basamak kişinin ve sorunun analizi oluyor.

Bileği bükülemeyen zehir BOTOKS
Tüm bu yaşlılık belirtilerinden kurtulmak için akla ilk önce botoks veya dysport geliyor. Botulinum toksin uygulaması, yüzdeki istenmeyen kırışıklıkları gideriyor. Peki botulinum toksin nedir? Botulinum toksin, clostridium denilen bir bakterinin toksinidir. Çok kuvvetli bir zehir olan bu madde tıpta sadece estetik amaçlı değil göz hastalıkları, nöroloji, üroloji, genel cerrahi ve fizik tedavide alanlarında da kullanılıyor. Bu uygulama sadece kırışıklıkların veya kaz ayaklarının düzeltilmesi için değil aynı zamanda terleme sorunuyla migren için de tercih ediliyor. Bu da kozmetik amaçlı başvuran kimi hastalarda ek bir fayda olarak karşımıza çıkıyor. Kaş şekillendirmede oldukça hassas ve etkin bir uygulama olan botulinum toksin, iş arasında verilen 10 dakikalık bir molada gerçekleştirilebilecek kadar kolay bir yöntem. 10 dakikalık bu uygulama sonrası birey işine geri dönebiliyor ve plastik cerrahıyla ortalama 4-6 ay sonra görüşmek üzere randevulaşıyor.

Kolajenden çimento
Özlerinde hyaluronik asit veya hidroksi apatit barındıran dolgular adeta tıbbi çimento görevi yürütüyor. Hyaluronik asit, doğal kolajen oluşturan ana yapı taşlarından biri. Dolgu enjeksiyonları da iş arası estetik uygulamalar sınıfına girebiliyor. Dolgular, kırışıklıkların azalmasında, çene ucu, elmacık kemiği gibi yapıların belirginleştirilmesinde kullanılabiliyor. Dolgular daha sonra azalarak vücut tarafından parçalanıp yok ediliyor. Aynı zamanda bölgede su tutarak cildin nemlenmesine ve yeni kolajen yapılanmasında yardımcı oluyor. Üst dudak kırışıklıkları gibi bölgelerde ameliyatlardan bile daha etkili.

Asit deyip geçmeyin
Kimyasal peeling, 15 yılı aşkın bir süredir olmasına rağmen etkinliği nedeniyle hâlâ güncelliğini koruyan bir uygulama. Meyve asitleri kullanılarak yüz derisinin üst tabakası soyuluyor. Böylelikle alttan yeni bir cilt tabakası gelişerek gerek lekelerde gerekse yüzeyel kırışıklıklarda azalma oluşuyor.

Yağ hücrelerini parçalayalım
Kavitasyon ve radyofrekans uygulamaları, yağ dokusunda parçalanma yaratarak incelmeye yardımcı oluyor. Parçalanan yağ dokusu liposuction gibi vücut dışına çekilmediği için tedavinin diyet ve egzersizle desteklenmesi gerekiyor. Seanslar 20-40 dakika arasında değişiyor.”



YARIN: BÜYÜK DEĞiŞiMLERE HAZIR MISINIZ?