Cadde ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - KÖK HÜCRE TEDAViLERi

ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - KÖK HÜCRE TEDAViLERi

21.04.2014 - 19:42 | Son Güncellenme:

Yaşlanmayı geciktirmek, genç ve güzel görünmek için tercih edilen pek çok yöntem var. Bunlardan biri, kişinin kendi hücrelerinin kullanıldığı kök hücre tedavisi

ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - KÖK HÜCRE TEDAViLERi

Estetik ve Plastik Cerrahı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, “Gençliğin sırrı, kendi bedenimizde ve üstelik düşman olarak gördüğümüz yağ dokusunun içinde” diyor.
Karacalar, kök hücre tedavisinin estetikteki yerini şöyle anlatıyor: “İnsan bedenini oluşturan yapıların ve organların bulunduğu ana hücrelere kök hücre denir. Yağ dokusu, en zengin ve kolay kök hücre kaynağı. Yağ dokusu, doğru yerde ve miktarda olduğu sürece gençlik ve sağlık veriyor. Ne yazık ki, son yıllarda kadınlar, olabildiğince yağ dokusundan kurtulmaya çalışıyor. Bu olumsuz eğilim, prematür yaşlanma ve kadınsal görüntünün kaybı gibi sorunlara yol açıyor.”
Kök hücreyle gençleştirme işlemlerinin tekrarının bir sınırı yok. Kök hücre sayısı ve kalitesi ne kadar fazlaysa uzun aralıklarla bu tedaviyi tekrarlamak o kadar mümkün. Yönteme göre 1-5 yıl arasında uygulanabilir.

Haberin Devamı

YÜZÜ GERMEK YETERLİ DEĞİL
Yüzü sadece gererek genç ve doğal bir görünüm elde etmek mümkün değil. Yüz, üç boyutlu yani derinliği olan bir yapıdır. Yaşlı yüz görüntüsünü kırışıklıklar vermez. Yüzün kavislerinin kaybolması ve oranlarının bozulması yüzü yaşlandırır. Bu bozulmanın asıl nedeni, yağ dokusu başta olmak üzere yumuşak dokularda erimedir; gözler çukurlaşır, dudaklar geriye gider, dudak-burun mesafesi uzar, üst dişler görünmemeye başlar. Bu nedenle yüz gençleştirmede öncelikle;
* Kayıp hacmi yerine koymak,
* Cildin yaşını düşürmek,
* Erimiş yerlerini desteklemek,
* Sonra gerekirse fazla deriyi çıkarmak gerekir.

YALANCI DERİ SARKMALARI
Çoğu kişideki deri sarkmaları yalancıdır. Zayıfladığımız zaman bol gelen elbiseler gibi bol gelen deridir, bir başka deyişle fazla deri değildir.
Günümüzün modern yüz ve gençleştirme yöntemi olan ‘volumetrik enjeksiyon’ için en uygun dokudur. Yüz ve bedendeki yaşlanma belirtilerinin birinci nedeninin hacim kaybı ve kalan hacmin yer değiştirmesi olduğu bilinir. Deri, deri altı dokusu, yağ dokusu, kaslar ve hatta kemik, yaş arttıkça hacim kaybına uğrar.
Doğru teknik yüzün bozulmuş geometrisini düzeltir. Yüzü şekil- lendirir, yeniden onarımı harekete geçirir ve yapısal destek verir. Kişinin kök hücreden zengin yağ hücreleri çok hassas bir şekilde alınıp, ihtiyacı olan bölgelere daha fazla olmak üzere, bütün yüze bal peteği tarzında enjekte edilir. Bu kök hücreler hem verildiği yeri tamir etme, gençleştirme etkisine sahiptir hem de yüzün sarkmış bölgelerini belirli bir derece yukarı kaldırır.

Haberin Devamı

KULAK ARKASI DERİSİ
Kulak arkasından kök hücre uygulamaları yeni olmasa da, ünlüler tarafından tercih edilince popüler hale geldi.
Kulak arkası derisi bazı ilginç özelliklere sahip. Öncelikle doğal olarak güneşten korunmuş bir deri ve bu nedenle yüze göre biyolojik yaşı daha küçük. Kök hücre bakımından oldukça zengin ve bu açıdan farklı iyileştirme potansiyellerine sahip.
Kulak arkasından biyopsiyle alınan deri parçasından kök hücre içeren bir hücre topluluğu ayrıştırılıp bir aşı haline getiriliyor. Biyopsi alınan yer kendiliğinden iyileşebildiği gibi basitce dikişle de kapatılabiliyor. Bu aşı, özellikle ince çizgiler, çukurluklar ve hacim vermeden yüzü gençleştirmede oldukça etkili. Ancak işlem kalıcı olması için belirli aralıklarla tekrarlanmalı.

Haberin Devamı

YAĞLAR NASIL ALINIYOR?

Liposuction ile alınan yağ dokusundaki hücreler, yüksek basınç nedeniyle hasar görüyor. Yine benzer şekilde ultrasonik ya da lazer liposuction yağları kullanılamaz hale getiriyor.
Yağların alınması için düşük basınç ve belirli bir incelikte iğne benzeri kanüller gerekiyor. Bu arada yağ dokusuna kimyasal ve mekanik başka travmalar da olmamalı.
Yağ hücresinin alınmasının yanı sıra saflaştırılma basamağı da çok önemli. Saflaştırma hem hasarsız, hem de etkinliği yüksek olmalı. Bu elde edilen hücreler arasında bol miktarda kök hücre bulunuyor. Elde edilen kokteylin kök hücrece zenginleştirilmesi ve bedendeki formüle yakın hale getirilmesi için işlemden geçmesi gerekiyor. Santrifüj yardımıyla gerçekleştirilen işlem, 1-2 saat sürüyor. Daha sonra kök hücreler, yağ hücreleriyle uygun oranlarda karıştırılıp fizyolojik bir formül elde ediliyor.

Haberin Devamı

HÜCRELERiN KULLANIM ALANI

* Yüz gençleştirme
* Yüz şekli değiştirme
* Revizyon burun estetiği
* Akne izi tedavisi
* Meme büyütme ve dirileştirme
* Popo kaldırma ve büyütme

YARIN: BEDEN ŞEKiLLENDiRME