Cadde 'Eve dönme hissini yaşıyorum'

'Eve dönme hissini yaşıyorum'

13.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

‘Hayat Gezince Güzel’ programıyla yeniden CNN TÜRK ekranına dönen Fatih Türkmenoğlu, “Eve dönme hissini yaşıyorum. En çok sevdiğim, kendimi tamamen unuttuğum ve zamanla ilişkimi koparttığım iş, bu” dedi.

Eve dönme hissini yaşıyorum

Fatih Türkmenoğlu, yıllardır gezi ve sohbet programlarıyla ekran karşısına çıkıyor. Televizyoncu, “Ohh ne güzel hem geziyor hem de para kazanıyor” yorumlarına, “Yıllar içinde o kadar çok duydum ki, artık ben kendimle ve işimle dalga geçiyorum. O zevki kimseye kaptırmıyorum” diyor. Türkmenoğlu ile gezi programı yapmanın keyifli yanlarını, kitabını ve seyahat etmek istediği yerleri konuştuk.
‘Hayat Gezince Güzel’le yeniden CNN TÜRK ekranındasınız. Özlemiş misiniz?
Hem de nasıl! En çok sevdiğim, kendimi tamamen unuttuğum ve zamanla ilişkimi koparttığım iş, bu... Arada başka bir kanala başka bir formatta program çektim bir yıl, yazdım, özel gecelerde sunuculuk yapıyorum, hepsinin yeri ayrı; gezi programcılığı bambaşka. İlk çekim günü Trabzon’daydık. Anons çekerek işe başladık. Sanki içimde bir şalteri kaldırdım, birden bütün ışıklar yandı...Yani anlayacağın eve dönme hissi…
Çekimler nasıl geçiyor?
Çok zevkli ve ama yorucu. Bir yeri bilmek yeterli değil, değişmiş oluyor. Bu yeni formatta metin yok, bol anonsla sahada bilgilendiriyorum. Dolayısıyla her şeye hakim olmam gerekiyor. Hem doğru bilgi hem de eğlenceli ve güzel insan hikayeleri peşinde koşuyorum. Ekip çok uyumlu.
Kaç kişilik bir ekibiniz var, bir bölümün çekimleri ne kadar vaktinizi alıyor?
Sahada ben, bir kameraman, bir de prodüktörümüz var, Emine Kılınç... Kalabalık ekip sevmiyorum, hızım kesiliyor. Az kişi, çok daha iyi iş çıkartır bu tarz bir programda.
Bir yaz 15 kişilik bir ekiple gezi programı çekmiştim. En sıkıcı programlardı ve korkunç bir zaman kaybıydı. Ama merkezde ciddi bir takımız. Bülent Aydın, montajda harikalar yaratıyor. Tanıtım ekibi süper tanıtımlar ve jenerikler hazırlıyor. Çiğdem Yılmaz, basın ayağında... Program departmanı sorumlusu Emel Hoşgör, ciddi mesai harcıyor. Reklam departmanında Gupse Özbek ve ekibi, en doğru sponsorluklar ve ürün yerleştirmelerinin peşinde. Yani bayağı kalabalık ve işgücü gerektiriyor. Ama acayip zevkli her adımı.
Yenilikler yapmayı, alternatif tatil yerleri anlatmayı düşünüyor musunuz?
Her zaman… Uzak kaldığım dönem popüler olan, gitmediğim yerler var. Bir de kamerasız gidip, çok beğendiklerim... Liste kabarık yani. Tabii bir yerin kartpostal güzelliği, programın iyi çıkması için yeterli değil. Her yer insanla güzel. Benim için doğru insan öyküsü anlatmak, yerden bir tık önde...
Rotanızda sırada nereler var?
Doğu Karadeniz’le başladık. İznik ve Isparta’da lavanta... Sonrasında bu mevsim Ege ve Akdeniz yapmak lazım. Kesin bir çizgimiz yok gerçi, hislerimiz o yönde. CNN TÜRK yönetimiyle bir plan üzerinde çalışacağız.
Gezi programı sunanlar için genelde “Ohh ne güzel hem geziyor hem de para kazanıyor” diye düşünülür. Siz de benzer yorumlarla karşılaşınca, tepkiniz ne oluyor?
(Gülüyor). Yıllar içinde o kadar çok duydum ki, duyuyorum ki, artık ben kendimle ve işimle dalga geçiyorum. O zevki kimseye kaptırmıyorum. Ege’de tekne turunda şortla güvertede uzanıp “Bu iş ne yorucu böyle, işte burası benim ofisim sayılır, birazdan da mecburen kendimi lacivert sulara bırakacağım” falan diyorum. Samimiyetimi anladıkları için usturuplu yorumlar geliyor.

‘Ben tatlı su gezi programcısıyım’

Eve dönme hissini yaşıyorum
Yıllardır gezi programları yapıyorsunuz, sizi en çok etkileyen yerler nereler oldu?
Denizin, güneşin olduğu her yer. Gezi programı yapmadan evvel yıllarca haber muhabirliği yaptım. Birçok acı olaya şahit oldum, çok zor bölgelere gittim. İnsan etkileniyor. Belki de o yüzden içimi acıtacak yerlere gitmek istemiyorum artık. Ben tatlı su gezi programcısıyım; Ege, Akdeniz, İtalya ve İspanya...
Gitmek istediğiniz yerler kaldı mı?
Evet. İnanmazsın ama Çek Cumhu-riyeti’ni görmedim. Prag’a gitmek bir türlü nasip olmadı. Bir de Güney Kore’yi ve Kuzey Kore’yi çok merak ediyorum.
‘Her Perşembe Saat 4’ten sonra yeni bir kitap gelecek mi?
Sanıyorum evet. Yalnız yazmak öylesine insanı yoran, büyük zamanını kaplayan bir uğraş ki... Yazarken başka bir şey yapamayanlardanım. Ama içimde hikayeler filizlenmeye başlıyor gibi.
Kariyerinize dair hayalleriniz kaldı mı?
Hep var. Hayaller biterse, kariyer de bitmiş demektir. Gezi programının yanında, psikoloji eğitimimi kullanacağım, eğlenceli bir sohbet programı da yapmayı hayal ediyorum misal. Kısmet.