Cadde “FARKLI OLMAKTAN KORKMAYIN!”

“FARKLI OLMAKTAN KORKMAYIN!”

01.07.2014 - 19:34 | Son Güncellenme:

Başkası için değil, kendimiz için giyinmeliyiz” diyen Ece Sükan’la gözlükteki favorilerini, giyimde Türk kadınının en çok yaptığı yanlışları konuştuk

“FARKLI OLMAKTAN KORKMAYIN”


Her giydiği takip edilen stil ikonu Ece sükan, yazın en önemli aksesuvarı olan güneş gözlüklerini seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini CADDE’ye anlattı.
Yaz aylarında aynalı gözlükler kullanmayı tercih eden Sükan’a göre, gözlük çerçevesi yüzün büyüklüğüyle orantılı olmalı ve kişinin stilini yansıtmalı...

Haberin Devamı

Vogue Eyewear’ın marka yüzü oldunuz. Öncelikle işbirliğinizden bahseder misiniz?
Uluslararası ve bugüne kadar global birçok önemli isimle çalışmış bir markanın ilk defa lokal marka elçiliğini yapıyorum. Güzel bir işbirliği yaptık, çok da uyumlu çalışıyoruz. Zaten stilimi en çok tamamlayan unsurlardan biri olan gözlük, şu anda kampanyasını yaptığım bir ürün oldu.

Sizin gözlükteki favori modelleriniz hangileri?

Aynalı ve renkli gözlükleri yaz aylarında kullanmayı seviyorum. Altın rengi de favorim. Kemik, büyük çerçeveleri her zaman çok severim. Hem klasik, hem retro ilhamlı gözlükler de en önemli stil tamamlayıcılarımdandır. Bunun yanında VTR’ler de tabii ki her zaman kullandığım gözlükler.

ÇERÇEVE ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Yüz tipine göre doğru modeli seçmenin püf noktaları nedir?
Gözlük çerçevesinin yüzün büyüklüğüyle orantılı olması gerek. Buna karşın çerçeve şeklinin yüz şeklinin tam tersi olması tavsiye edilir. Yüze temas ettiği noktalarla uyumlu olmalı. Yanaklara ve şakaklara baskı yapmamalı. Çerçeve renginin ten rengiyle uyumlu olmasına da özen gösterilmeli.
Gözlük seçimi zararlı güneş ışınlarından korumalı ve göz bozukluğunu düzeltmeli. Aynı zamanda kişinin kendi stilini de yansıtmalı.

MARKA TAKINTIM YOK Gözlük ya da kıyafette marka takıntınız var mı?
Gözlükte Vogue Eyewear kullanıyorum.
Kıyafette hiçbir zaman marka takıntım olmadı, zaten vintage butiğimi de bu felsefeyle açmıştım.

Sizce Türk kadınının en çok yaptığı yanlışlar neler?
Çoğumuz kendimiz için giyinmiyoruz sanırım. Bence başkası için değil de kendimiz için giyinmeliyiz...

Peki kadınlara neler tavsiye ediyorsunuz?
Farklı olmaktan, denemekten, iç seslerini dinlemekten korkmasınlar... Çok fazla kurallara, stil klişelerine kulak asmasınlar. Akıllı, özgür ve özgün seçimler yapsınlar.

HERKES HER ŞEYİ BİLİYOR

Na­sıl stil sa­hi­bi olu­nur?
Di­ji­tal çağ ile bir­lik­te her­kes her şe­yi bi­li­yor, ta­kip edi­yor; her şe­ye ula­şa­bil­mek çok ko­lay. O yüz­den ar­tık akıl­lı se­çim­ler yap­mak ve bi­rey­sel stil­ler oluş­tur­mak ön plan­da. Bi­rey­sel ve öz­gün stil­ler ya­rat­mak da­ha
da önem­li.
Pe­ki her şey her­ke­sin eli­nin al­tın­day­ken, far­kı­nı­zı na­sıl or­ta­ya ko-­ya­cak­sı­nız? Bu da bun­la­rı na­sıl ka­rış­tır­dı­ğı­nız, na­sıl mix&match et­ti­ği­niz­le il­gi­li. Si­zin tar­zı­nı­zı as­lın­da bu be­lir­li­yor. Bu­ra­da bi­rey­sel­lik ve öz­gün­lük dev­re­ye gi­ri­yor. Çün­kü es­ki­den ba­zı şey­ler ula­şı­la­maz­dı, yurt dı­şı­na gi­den­ler mar­ka şey­ler alır­dı, on­lar­la öne çı­kar­dı. Şim­di öy­le bir şey yok, on­li­ne shop­ping di­ye bir şey var... Her mar­ka­ya her­kes, her yer­de ula­şa­bi­li­yor.
Ün­lü mar­ka­la­rı uy­gun fi­ya­ta te­min ede­bi­li­yor­su­nuz.