Geri Dön

Fatih Ürek kimdir, kaç yaşında? Fatih Ürek albümleri ve filmleri...

Fatih Ürek bu akşam ekrana gelecek olan Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olacak. Müzik kariyerinin yanı sıra oyunculuk ve sunuculukda yapan Fatih Ürek 1966 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. İşte Fatih Ürek hayatı kariyeri hakkında merak edilenler...

Fatih Ürek kimdir, kaç yaşında? Fatih Ürek albümleri ve filmleri...

Fatih Ürek kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Müzik kariyerinin yanı sıra oyunculuk ve sunuculuk kariyeri de olan Fatih Ürek 3 Nisan 1966 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. İlk albümünü 1993 yılında çıkaran şarkıcı Fatih Ürek son olarak Kuaförüm Sensin adlı yarışmada jüri üyeliği yapmıştır.

FATİH ÜREK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Fatih Ürek 3 Nisan 1966 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Türk şarkıcı ve tiyatrocu. Müzik kariyerinin yanı sıra çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı.

Erzurum'da bir sucuk fabrikasında kasaplık yapan Şerafettin Ürek'in 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 3 kız kardeşi vardır. Henüz 1 yaşında iken ailesi Bursa'ya göçtü.

15 yaşında Bursa Devlet Tiyatrosu’nun figüran kadrosuna girdi. 20 yaşına kadar tiyatroda çalıştı. Mahir Canova'dan dersler gördü. Ancak tiyatrodan devam etmedi. Bu dönem züccaciyeci ve mobilyacıda çalıştı.

Ses sanatçısı olmaya karar veren Fatih Ürek bir süre Taylan Gazinosunda çalıştıktan sonra İstanbul'a taşındı.

İlk albümü Yaktı Yaktı'yı Raks Müzik etiketiyle 1993 yılında yayınlayan sanatçı bu albümünde, ilk olarak Bülent Ersoy'un Sefam Olsun albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıya yeni yorumuyla yer vermiş, 1995 yılında çıkardığı Sen İki Gözümsün albümünde pop şarkılarının yanı sırasında klasik şarkılara da yer vermiştir. 1997 yılında Reyting Hamdi programında Fred Çakmaktaş'ı canlandırdı.

2008 yılında adından sıkça söz ettiren Sus albümü ile 13 yıllık bir aranın ardından giriş yapan sanatçı bu albümünde seslendirdiği "Hadi Hadi" ve "Sus" şarkılarıyla müzik listelerinde üst sıralara kadar yükselmiştir. Hayde albümünde "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkılarının düzenlemelerinde Emrah Karaduman ile çalışmıştır.

2011 yılında Praktiker'in reklamlarında oynadı. Kanal D'de yayımlanan Gelinim Mutfakta adlı yemek yarışmasının 2018-2020 yılları arasında sunuculuğunu yaptı. Show TV'de yayımlanan Kuaförüm Sensin adlı yarışmada jürilik yapmıştır.

Diskografi

Yaktı Yaktı (1993)
Sen İki Gözümsün (1995)
Sus (2008)
Hala Hala (2009)
Alırım aklını (2010)
Hayde (2011)
300 - 500 (2012) (Single)
Bak Güzele (2013) (Single)
Altın Çağ (2015)
Sallayana Sallaya (2016) (Single)
Tak Tak (2018) (Single)
Havam Yerinde (2019) (Aşk'ın Şarkıları)
Penaltı ve Gol (2019) (Single)

Filmografi

Reyting Hamdi - (1995-2003)
Beyaz Show - (1996)
Şeytanın Pabucu - (2008)
Genco - (2008) - Ses Sanatçısı (42. bölüm)
Neredesin Firuze - (2004)
Güldür Güldür - (2014)
Arkadaşım Hoşgeldin - (2014)
Bu Tarz Benim - (2014)
Gelinim Mutfakta (2018-2020) - Sunucu
Jet Sosyete - (2019) - Kendisi (44. bölüm)
Kuaförüm Sensin - (2020) - Jüri
Menajerimi Ara - (2021) - Kendisi (41. bölüm)
Şarkılar Bizi Söyler - (2021)

Seksenler dizisinin ünlü oyuncusu Kemal Kuruçay, hayatını kaybettiSeksenler dizisinde "Seyfi" karakterini canlandıran oyuncu Kemal Kuruçay, 59 yaşında hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabında Kuruçay'ın vefat haberi, "Tiyatro ve sinemamızın sevilen ismi Kemal Kuruçay’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadesiyle duyuruldu.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber