23.06.2011 - 14:43 | Son Güncellenme:
Cem EMİR/DİYARBAKIR (DHA)
BİNGÖL’ün Kiğı İlçesi’nde geçen yıl katıldığı festivalde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan türkücü Ferhat Tunç, beraat etti. Tunç’un beratını talep eden savcı, sanığın konuşmayı ‘kendince’ barış ortamının sağlanması için yaptığı değerlendirmesinde bulundu.
Kiğı’de, geçen Ağustos ayında Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği festivale katılan türkücü Ferhat Tunç, bir konuşma yaptı. Konuşmasında PKK’lılar için ‘gerilla’ dediği için Tunç hakkında, 'Terör örgütünün propagandası yapmak’ gerekçesiyle hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Ferhat Tunç ile avukatı Cafer Koluman hazır bulundu. Duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu. Ferhat Tunç’tan ‘kendince’ çatışmaların önlenmesi ve barış ortamının sağlanması amacı ile konuşma yaptığı belirtilen mütalaada, "Sanığın konuşmasında terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan cezalandırılmasını gerektiren her türlü kuşkudan uzak somut delil bulunmadığından atılı suçtan beraatine karar verilmesi talep olunur" denildi.
Tunç’un avukatı Cafer Koluman ise, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına katıldığını belirterek beraat kararı verilmesini talep etti.
Mahkemenin son savunması için söz verdiği Ferhat Tunç, konuşmasının kendisine ait olduğunu belirterek, "Bu konuşmayı yaşanan şiddet ortamının sonlandırılması, toplumda barışın yaygınlaşmasını istediğimi vurgulamak için yaptım. Hiçbir şekilde PKK’nın ya da başka bir örgütün propagandasını yapmadım" dedi.
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek Tunç hakkında beraat kararı verdi.
Mauro Icardi ve China Suarez evlenmeye hazırlanırken Wanda Nara'dan şoke eden hamle gelmiş ve genç sevgilisi L - Gante ile yollarını ayırmıştı. Peş peşe imalı paylaşımlar yapan Nara'dan yine olay olan sözler geldi.