Cadde Ferman Akgül kim? Ferman Akgül kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Ferman Akgül kim? Ferman Akgül kaç yaşında, nereli, eşi kim?

12.04.2021 - 21:33 | Son Güncellenme:

Manga grubunun solisti olarak adını duyuran Ferman Akgül, şarkıları ise büyük beğeni topladı. Sanatçının tam adı İbrahim Ferman Akgül'dür. Küçük yaşlarda piyano sayesinde müzik ile tanıştı. Müzikseverler Ferman Akgül'ün hayatına dair daha çok detay araştırıyor. İşte, Ferman Akgül hakkında ayrıntılar...

Ferman Akgül kim Ferman Akgül kaç yaşında, nereli, eşi kim

Ferman Akgül, üniversite yıllarında çeşitli müzik gruplarıyla çalıştı. Solistlik dışında çeşitli müzik aletlerini çaldığı gruplar da oldu. 2004 yılında Manga grubuyla çıkardıkları albüm sonrasından büyük ilgi gördü. Ferman Akgül ardından konuşulan isimler arasında yer aldı. 

Haberin Devamı

FERMAN AKGÜL KİMDİR?

İbrahim Ferman Akgül, 25 Aralık 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Anadolu Lisesi'nde okuduğu dönemlerde klasik gitar çalmaya başladı. Ama asıl müzik ile tanışması dokuz-on yaşlarındayken ailesinin aldığı piyano ile olmuştur. 1998'de Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne girdi ve çalıştığı ilk gruplarla bu dönemde tanıştı. İlk grubu Virgin Pulp adlı bir hardcore grubunda yer aldı. Turntable çalmak için girdiği grupta solist olmadığı için turntable alana kadar solistlik yapmaya başladı ve bu solistliğe attığı ilk ciddi adım oldu.

Daha sonraları 'Colic' ve Özgür Can Öney'in de davulcusu olduğu 70'lik grupları ile beraber çalışmaya başladılar. 70'lik ile birlikte uzunca bir süre çalıştıktan sonra Cem Bahtiyar'ın da bas gitaristi olduğu Seven grubuna girdi ve bundan sonra da bir süre müziğe ara verdi. Sonra Özgür'ün daveti ile henüz yeni kurulmuş ve solisti olmayan bir grubun çalışmasına katıldı. 2001 yılının sonralarına doğru girdiği bu grubun adı bile yoktu. Daha sonraları grubun ismi Manga oldu. maNga ismiyle 2004 yılında piyasaya sürdükleri ilk albümleri Türk rock tarihinin en başarılı ve en çok satan albümlerinden biri oldu. Bu albümle grup, Altın Plak da dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandı. maNga, 2005 ve 2009 yılları arasında Türkiye ve Avrupa’da tura çıktı. 2006 yılında ‘Bir Kadın Çizeceksin şarkısı’ FIFA06 soundtrack’inde kullanıldı.

Haberin Devamı

Şehr-i Hüzün'ü 2009 yılının Nisan ayında çıkardılar. Albümde, ney, piyano, darbuka, bendir, tambur ve bağlama gibi geleneksel enstrümanlar kullandılar. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2009'da Avrupa'nın En İyi Sanatçısı Ödülü'nü aldılar ve ardından 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na "We Could Be The Same" adlı şarkılarıyla katılarak Türkiye'ye ikincilik getirdiler. 2012 yılında grubuyla birlikte "e-akustik" ve 2014'te "Işıkları Söndürseler Bile" albümlerini çıkarmıştır.

Marmara Üniversitesinde sinema üzerine master yaptı. Şu an İzmir Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünde doktora yapmaktadır. Aynı zamanda TRT MÜZİK kanalında " Kulaktan Kulağa " adlı programın sunuculuğunu üstleniyor. Ferman Akgül, ilk kez 2014 yılında, "Sıra Bizde" isimli bir single çıkarmıştır. “Akortsuz Düşünceler” adlı köşesine Vatan Gazetesi’nde Nisan 2015’ten beri devam etmektedir.

Haberin Devamı

26 Şubat 2016'da ilk solo albümünün habercisi olan "İstemem Söz Sevmeni" parçasını, kendi kurduğu yeni "06 Records" şirketi aracılığı ile sevenleriyle paylaşmıştır. Ayrıca katıldığı bir radyo programında yeni bir single hazırlığı içinde olduğunu belirtmiştir. Halen maNga grubunda aktif solistlik çalışmalarını sürdürmektedir. 1 Kasım 2016 yılında ise Osmanlı Cadısı Tırnova adlı kitabı yayımlanmıştır. Bu, Ferman Akgül'ün ilk kitap yazarlığı deneyimidir.

Sanatçı, 2012 Ekim ayında eşi Esra Bayram Yaman'dan boşanmıştır. Akgül, eşi Bettina Kuperman ile ilk bebekleri olan Aaron Akgül'ün fotoğrafını takipçileriyle paylaşmışlardı.