Cadde “GEÇEN YILA KADAR ÇORUM’DA BARAJ YAPIYORDUM”

“GEÇEN YILA KADAR ÇORUM’DA BARAJ YAPIYORDUM”

12.07.2012 - 23:23 | Son Güncellenme:

İnşaat mühendisliği okurken, sınıfta kalmamak, notlarını yükseltmek için yazıldığı tiyatro bölümünden, oyunculuğa aşık olarak ayrılan Ali Barkın, şimdilerde ‘Hayat Devam Ediyor’ dizisinde Bekir karakterine hayat veriyor.

“GEÇEN YILA KADAR ÇORUM’DA BARAJ YAPIYORDUM”

Genç oyuncu, “Ümidimi kaybetmişken, bu rol geldi. Yoksa beş yıllığına Bakü’ye inşaatta çalışmaya gidecektim” diyor

Haberin Devamı

* Ali Barkın’ı ‘Hayat Devam Ediyor’ dizisiyle tanıdık. Daha önce televizyonda projelerde yer aldın?
‘Deniz Yıldızı’ ve ‘Şefkat Tepe’ dizilerinde bölüm oyunculuğu yaptım. Bir de Kanada’ya gitmeden önce Ankara’da tiyatrolarda oynadım. Şimdi de ‘Hayat Devam Ediyor’da Bekir karakteriyle kamera karşısındayım.

* ODTÜ’DE inşaat bölümünde okurken, oyunculuğa geçmeye nasıl karar verdin?
Notumu yükseltmek için seçmeli ders almam gerekiyordu, yoksa kalacaktım. Ben de “Tiyatro basit iş, yaparım” diyerek girdim işin içine. Ama düşündüğüm kadar basit olmadığını gördüm. Ferdi Merter, Mine Acar’dan ders aldım. Ardından tiyatro yapmaya başladım. Tez canlı biriyim ve hemen ardından kamera önü dersi aldım. ‘Üçüncü Göz’ diye bir kısa filmde oynadım.

* İnşaat mühendisliği isteyerek seçtiğin bir bölüm müydü?
Değildi. Benim tercih kağıdımı görseniz şaşırırdınız. Bir altında dişçilik, bir üstünde tıp, ortada inşaat vardı. Tamamen bütün öğrencilerin başına geldiği gibi puanım hangisine denk gelirse durumu oldu.

* Oyunculukta seni tutan ne oldu?

Tez canlılık dedim ya, “Uzun bir süre Ali Barkın olmayayım. Biraz da Ahmet, Mehmet, Bekir olayım” dedim. İnşaat bölümünü bitirdikten sonra geçen yıla kadar Çorum’da baraj yapıyordum.

* Kanada’dan üstün başarı bursu kazanman nasıl oldu?
Okulum bitmeye yakın “Ben oyuncu olacağım” dedim. Konservatuar eğitiminin tam anlamıyla çağa ayak uydurduğunu düşünmediğim için atölyeler bakmaya başladım. Kanada’daki Vancouver Film Okulu gözüme çarptı. Pahalı bir okuldu, 1.5 dakikalık bir demo hazırlamamı istediler. Gönderdim ve üstün başarı bursu kazandım. İki yıl hem okuyup hem de barmenlik, bulaşıkçılık, garsonluk, çaycılık her şeyi yaptım.

* Kanada’daki yapımlarda rol almış biri olarak neden Türkiye’ye geri döndün?
Doğru diyorsun, herkes gitmeye çalışırken ben Türkiye’ye geldim. Hem Amerika’ya hem Kanada’ya iş yapan bir ajansla anlaştım. O dönem sıkıntılar yaşadım, bunaldım, sıkıldım. “Kafa komple gitmesin, birazı kaldıysa kurtarayım” deyip döndüm. Ailem, arkadaşlarım buradaydı, birilerine tutunmam gerektiğini hissettim.

* Pişmanlık var mı?
Biraz var tabii ki. Tekrar gidersem birileriyle beraber gitmeyi düşünürüm. Yalnız gitmem.

“İnşaat için Bakü’ye gidecektim”

* ‘Hayat Devam Ediyor’a nasıl dahil oldun?
Oyunculukta ekmek olmayınca inşaat işine devam etmeye karar verdim. Para kazanmam gerekiyordu ve Bakü’de yapılacak bir inşaat projesi için anlaştım. Beş yıl kalacaktım, biletlerim alında, kartvizitlerim hazırlandı. Gitmeden önce İstanbul’da bir arkadaşım evleniyordu. Arkadaşlarımı görmek için geldim ve düğünden bir gün önce Duygu Başara beni aradı “‘Hayat Devam Ediyor’ diye bir proje var, seni istiyorlar” dedi. Moralim çok bozuktu, oyunculuk anlamında ümidimi kaybetmiştim ama yine de “Gideyim” dedim. Gittim görüştüm, dizi için anlaştım. İnşaat şirketini aradım ve gelmeyeceğimi söyledim. Tabii sıkı bir küfür yedim. (Gülüyor)

* İlk beş bölümü Mahsun Kırmızıgül çekti. Onunla çalışmak zor mu?
Mahsun Abi’yle girmek sektöre benim için harika oldu. Çalışması kolay ve derdinizi anlatacağınız biri. Hızlı kavrayan ve hemen çözüm bulabilen biri. Gerçekten yaptığı sinema filmleri ve televizyon dizisi türkücülüğünün önüne geçti.

* Dizinin hikayesiyle ilgili neler söyleyeceksin?
Bir sosyal sorumluluk projesi olma durumu da var. Mahsun Abi, “Ben bunu film de yapardım ama bunun daha çok eve, insana ulaşmasını istiyorum. O yüzden dizi yapacağım” demişti. İyi ki de öyle yapmış. Televizyonda çok fazla bu tarz iş yok. Çok mu detaylı, çözüme yönelik? Olmayabilir. Televizyon işlerinin belli bir limiti var. En azından gündeme getirdi.

Haberin Devamı

“FİKRET KUŞKAN ÇOK EĞİTİCİ”
Kendimi geliştirmem gerekiyor. İlerisi için sinema projesi istiyorum. Olabildiğince farklı karakterleri oynamak istiyorum. Tekrar tiyatro yapmak istiyorum. Çalışmak istediğim isimler var. Ümit Ünal, Reha Erdem, Yeşim Ustaoğlu ve Nuri Bilge Ceylan‘la çalışmak isterim. Fikret Kuşkan’la çalışmak istiyordum, şu anda çalışıyorum. İnanılmaz eğitici ve harika birisi. Bülent Emin Yarar, Erkan Can, Yetkin Dikinciler ve aklıma gelmeyen birçok oyuncuyla çalışmak istiyorum. Türkiye’de gerçekten çok iyi oyuncular var.