Cadde GiŞEDE BATINCA ADI SANAT FiLMiNE ÇIKIYOR

GiŞEDE BATINCA ADI SANAT FiLMiNE ÇIKIYOR

03.09.2013 - 20:48 | Son Güncellenme:

İsmail Hacıoğlu, sinema kariyerine bir film daha ekledi.

GiŞEDE BATINCA ADI SANAT FiLMiNE ÇIKIYOR

Ödüllü yönetmen Atalay Taşdiken’in yeni filmi “Meryem” için kamera karşısına geçen Hacıoğlu, “Bazı filmler batıyor, sonra battığı için de adı sanat filmine çıkıyor. Sanat ve gişe filmi olarak ikiye ayırmak saçmalık” diyor

Haberin Devamı

“Meryem”i seçmenizin sebebi ne?
Güzel film olduğu için. Atalay Taşdiken’le bir dizi için bir araya gelmiştik. Atalay abinin film çekeceğinden haberim oldu. Daha sonra dinlemek istediğimi söyledim. Daha sonra Atalay abiye, “Abi müsaden varsa, “Meryem” filmindeki Murat karakterini ben oynamak istiyorum” dedim. Dizi için geldim Murat’ı alıp çıktım gibi bir şey oldu. Senaryo ve hikayesi beni çok etkiledi. Hikayesi samimi, içten ve çok gerçek...

Canlandırdığınız Murat nasıl biri?
Askerliğini zor şartlar altında yapmış. Doğu sınırında askerlik yapan binlerce arkadaşımızdan sadece birisi... Belli fiziksel eksikliği olmasa da gazi sayılabilir. Terhis aldıktan sonra son üç ayını GATA’da (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) psikolojik tedavi görmüş. Tedavi gördükten sonra memleketine gidiyor. Biz Murat’ı askeri gitmeden önce başka çocuk askerden sonraysa bambaşka bir adam olarak görüyoruz. Benim için çok kilit bir roldü. İçinde olmak güzeldi.

Haberin Devamı

Çekimleri özetlersek neler yaşadınız?
Görüntü yönetmeni Feza Çaldıran... Türkiye’nin nadir genç yönetmenlerinden birisidir. Filmde halkın içinden oynayan Celil diye bir arkadaşımız var. “Meryem” filminin sürprizi diyebiliriz. Engelli bir arkadaşımız. Onunla oynamaktan çok keyif aldım. Esas yakalanması gereken şey Çelik’le karşılıklı oynarken onun ritmi olduğunu uyanıyorsunuz. Bunu sana öğretiyor olması çok güzel. O beni çok şaşırttı.

Hayatımın filmi “Karşılaşma”Filmin fragmanı, sanki bütün olayları anlatıyor gibi...
Aslında hiçbir fragman filmi anlatmaz. Bizde fragmanda, zannettirmeye çalıştık. Atalay abi de bunu iyi yakalamış. Film için, “Öyle mi acaba?” dedirtiyor, sonra ortaya bambaşka bir şey çıkartıyor. Filmde büyük sürpriz var.


Zeynep Çamçı ile çalışmak nasıldı?
Zeynep çok keyifli bir rol arkadaşı. Bence çok iyi bir oyuncu. İnsan ve oyuncu olarak iyi. Türk sineması için kaybedilmemesi gereken bir değer. çok güzel işleri var, daha çok izleriz. Zeynep bir star. En azından bu filmin starı.


‘Meryem’ filmi gişe yakalar mı?
Yakalayabilir. Hangi filmler gişe yapıyor. Bizim milyonlarda gözümüz yok. İnsanlar internette izlemeyip, sinemaya gelirse yeter.

Haberin Devamı


Ödül beklentiniz var mı?
Bu film alsın. Zaten Zeynep Çamcı bence almalı... Kızın hakkını versinler!


Sanat filmlerinde daha çok rol alıyorsunuz? Özellikle mi tercih ediyorsunuz?
Özellikle öyle bir şey seçmiyorum. Her film izlensin diye çekiyoruz. Bazı filmler batıyor, sonra battığı içinde adı sanat filmine çıkıyor. İş yapan ve iş yapmayan film olarak ikiye ayrılır. Her filmin içinde sanat vardır. Sanat ve gişe filmi olarak ikiye ayırmak saçmalık. Et tırnaktan ayrılmaz. Film sanatsız olmaz.


Bu film için hayatınızın rolü diyebilir miyiz?
Bu film için diyemeyiz.


Peki hangisi?
Hayatımın rolü ilk filmim “Karşılaşma”...Bütün kapılarım o filmle açıldı. Piyasada tek minnet ettiğim adam Ömer Kavur’dur. Allah rahmet eylesin. Birileri için ölmüş olabilir ama ben halen kendisini özlerim.


Rol aldığınız “Osmanlı Tokadı” dizisinde ne anlatılmak isteniyor?
O dizide anlatılmak istenen aslında zamanda yolculuk hikayesi... Bugünün kara mizahını anlatıyor. Süresi uzun olduğu için biraz sakız haline geldi.

Haberin Devamı

ÇOCUK DÜŞÜNÜYORUZ

Eşiniz Vildan Atasever rol aldığınız ‘Osmanlı Tokadı’ dizisinde beraber oynuyorsunuz. Tüm gün birlikte olmak nasıl?
Evliyiz. Tercihimiz böyle. Aslında güzel ve keyifli bir şey.


İlerleyen yıllarda kamera arkasına geçme gibi planınız var mı?
Yönetmenlik olabilir ama senaryo için kendimi o kadar yetenekli zannetmiyorum.


Size gelen dizi ve sinema projelerini eşiniz Vildan Atasever’den fikir alır mısınız?
Tabii birbirimizle danışıyoruz. Biz hayatı paylaşıyoruz. Biz karımla her şeyi paylaşıyoruz.

3 yıldır evlisiniz. Çocuk düşünüyor musunuz?
Düşünüyoruz tabii... Düşünürüz.

“GEÇİNECEK OLSAM DİZİDE OYNAR MIYIM?”

Sinema ve dizi sektörüne gereksiz çok para harcandığı söyleniyor. Siz buna katılıyor musunuz?
Zaten böyle bakıldığı için bir şey çekemiyoruz. Sürekli, “Ne gerek var”
diye bakıyorlar. Bizim işimiz memlekette ciddiye alınmadığı için bu duruma böyle bakılıyor. İnsanlar, “Ne olacak bunlar artistlik yapıyorlar” diyorlar. İnsanların bilinç altındada bu yatıyor. Bu böyle olduğu sürece hiçbir şey yapamayız.
Bu işin temel kuralı para, para, para...

Haberin Devamı

Daha önce para kazanmak için dizilerde oynadığınızı söylemiştiniz.
Hâlâ aynı düşünceye sahip misiniz?

Çektiğim filmlerle geçinecek durumum olsa deli ya da manyak mıyım, dizilerde oynayayım. Gireceğim 60 tane adamın içinde suya yazı yazacağım...