Cadde Gösterdiği tavırla takdir toplayan öğretmen Eyüp Sağlık, 'Neler Oluyor Hayatta’ya konuştu

Gösterdiği tavırla takdir toplayan öğretmen Eyüp Sağlık, 'Neler Oluyor Hayatta’ya konuştu

25.03.2022 - 15:30 | Son Güncellenme:

Kanal D’de hafta içi her gün ekrana gelen, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın sunduğu 'Neler Oluyor Hayatta' programında, İngilizce öğretmeni Eyüp Sağlık'a bir öğrencisi tarafından yapılan ve son günlerde oldukça konuşulan el hareketi olayına yer verildi.

Ankara'daki bir okulda, öğrencinin tahtada konu anlatan İngilizce Öğretmeni Eyüp Sağlık'a yönelik hareketi tepki çekmişti. O öğretmen, yapılan saygısızlığa ders niteliğinde bir davranışla karşılık vermişti.

Haberin Devamı

"ALLAH BANA ORADA SABIR VERDİ"
Neler Oluyor Hayatta canlı yayınına bağlanan Eyüp Sağlık, yaşananları anlattı. Bir öğrencisi tarafından bu hareketlere maruz kaldığını anlatan öğretmen, "Okul idaremiz yasaklamasına rağmen yabancı dil öğretmeni olduğum için öğrencilerin anlamadığı kelimelere bakmaları amacıyla akıllı telefonları o derstte serbest bırakmıştım. Ders anlatırken çocuk yerinden kalmış, yanıma gelmiş ama haberim yok. Birden yüzümde ip dolanır gibi, sarılmalar, tipik tipik bir tuhaf danslar. Şaşırdım, afalladım kaldım. Böyle bir şeyle hiç karşılaşmamıştım. Tabii ki Allah bana orada bir sabır verdi. Aksi bir hareket yapsaydım şu anda gündemimiz daha berbat olurdu" dedi.

Gösterdiği tavırla takdir toplayan öğretmen Eyüp Sağlık, Neler Oluyor Hayatta’ya konuştu

"AĞLAYA AĞLAYA ÖZÜR DİLEDİ"
"Derse ilgisiz ama böyle hareketler yapmamıştı. Aklı başında, zeki bir çocuk aslında” diye tanımladığı öğrencisinin kendisinden özür dilediğini belirten Eyüp Sağlık, "Ağlaya ağlaya özür diledi. Benimle görüntülü konuşmalar da yaptı. Gece 3'e, 4'e kadar ağlamış. Annesi de geldi, babasıyla da konuştuk. Hatta beni videoya izinsiz çeken kız öğrenci de özür diledi ama idare işlem yapıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"EĞİTİM, ÖĞRETİM SABIR İŞİ"
Hakkında işlem yapılan öğrencinin beş gün uzaklaştırma aldığını belirten ve "Eğitim, öğretim anlık hareketlerle değil, sabır işi. 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl süren bir şey. Yanlış yaptı ama bu olayın topluma elbet bir faydası olur” diyen öğretmen Sağlık, saygısızlığa karşı gösterdiği tavırla takdir topladı.

Sunuculuğunu Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı Neler Oluyor Hayatta programı, hafta içi her gün canlı yayınla saat 09.00’da Kanal D’de.