Cadde Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor!

Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor!

03.03.2023 - 14:48 | Son Güncellenme:

Kraliyet Ailesi ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Prens Harry ile eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın; Kral III. Charles'ın isteği üzerine Frogmore Cottage'daki evlerini tahliye edeceği ve ünlü çiftin evinin gözden düşmüş Prens Andrew'a verileceği öğrenilmişti. Ancak York Dükü Prens Andrew'nun Harry ile Meghan'ın eski evine taşınmak istemediği ortaya çıktı. Sebebi ise, Sussex'lere Kraliçe II. Elizabeth tarafından verilen evi 'aşağı sınıf' olarak görmesi. İşte detaylar...

Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor

Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül'de 96 yaşındayken hayata veda etmesinin ardından tahta geçen Kral III. Charles'ın oğlu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın; Kensington Sarayı'ndan taşınmak istediklerini açıkladıkları dönemde Windsor Kalesi'ndeki bir daireye taşınmayı umdukları, ancak istediklerini alamadıkları ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Katie Nicholl'un 'The New Royals' adlı kitabındaki iddialara göre; 38 yaşındaki Prens Harry ve 41 yaşındaki Meghan Markle'ın, Kraliçe'nin Berkshire Kontluğu'nun kalbinde yer alan bir evi istediği, ama bu isteklerinin hayal kırıklığıyla sonuçlandığı bildirilmişti.

Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor

Nicholl, DailyMail'de ilk kez yayınlanan kitaptan bir alıntıda; "Harry ve Meghan Kensington Sarayı'ndan taşınmak istediklerini açıkladıklarında, Kraliçe onlara Windsor Great Park'taki Frogmore Cottage'ı yeni evleri olarak teklif etti" diye yazılmıştı.

KRAL, EVİN TAHLİYE EDİLMESİNİ İSTEDİ

Ancak Prens Harry ve Meghan Markle'ın, İngiltere'ye geri dönmeyi seçerlerse kendilerine yeni bir ev bulmaları gerekeceği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Sussex Dükü ve Düşesi'nin temsilcileri, Page Six'e Kral III. Charles'ın çifte Windsor'daki lüks malikanelerini tahliye etmelerini söylediğini doğrulamıştı.

Haberin Devamı

Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor

Yapılan açıklamada; "Sussex Dükü ve Düşesi'nin Frogmore Cottage'daki konutlarını boşaltmalarının istendiğini doğrulayabiliriz" denilmişti.

KİTABI ÇIKTAN BİR GÜN SONRA SÜREÇ BAŞLAMIŞ

Kral'ın evin tahliye edilmesi sürecini Prens Harry'nin anı kitabı 'Spare'ın (Yedek) raflarda yerini almasından sadece bir gün sonra başlattığı da öğrenilmişti.

Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor

PRENS ANDREW'A HEDİYE EDECEK

Ayrıca Page Six'e konuşan kaynaklar; III. Charles'ın bununla da kalmayarak Frogmore Cottage'daki beş yatak odalı evi gözden düşmüş Prens Andrew'a hediye etmeyi planladığını aktarmıştı.

TAŞINMAK İSTEMİYOR!

DailyMail'de yer alan habere göre; yaşananların ardından, Yok Dükü Prens Andrew'un, Kral III. Charles tarafından kendisine verilmek üzere tahliye ettirdiği Frogmore Cottage'a taşınmak istemediği, çünkü burayı 30 odalı Kraliyet Köşkü'nden 'aşağı bir sınıf' olarak gördüğü ortaya çıktı.

Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor

York Dükü, arkadaşlarına Kral'ın kendisine verdiği 250 bin sterlinlik ödeneği kesmesi halinde bakımını karşılayamayacağından korktuğunu söylemesine rağmen; Windsor Kalesi arazisindeki malikanesinden ayrılmak istemiyor.

Gözden düşmüş Prens malikanesini bırakmak istemiyor

98 DÖNÜMLÜK ARAZİSİ VAR

Andrew, 98 dönümlük arazisi ve yüzme havuzuyla birlikte devlet tarafından sübvanse edilen malikanede geçirdiği 20 yılın ardından evinden ayrılmaya sıcak bakmıyor.