Cadde GÜNDÜZ BEY NASIL ÖLDÜ, TARİHTE KİMDİR? Osman Bey, Gündüz'ü öldürdü mü, Kuruluş Osman'ın Gündüz Alp'i Emre Basalak kimdir?

GÜNDÜZ BEY NASIL ÖLDÜ, TARİHTE KİMDİR? Osman Bey, Gündüz'ü öldürdü mü, Kuruluş Osman'ın Gündüz Alp'i Emre Basalak kimdir?

30.03.2022 - 20:47 | Son Güncellenme:

Kuruluş Osman dizisinde Osman Gazi'nin kardeşi Gündüz Bey rolüne hayat veren Emre Basalak'ın hayatına dair detaylar araştırılıyor. Gündüz Bey, Kayı Boyu'na dahil ve Ertuğrul Gazi'nin üç oğlundan biridir. Dizide sık sık Osman Bey ile karşı karşıya gelen Gündüz Bey nasıl ve ne zaman öldü, Osman Bey'e ihanet etti mi?

GÜNDÜZ BEY NASIL ÖLDÜ, TARİHTE KİMDİR Osman Bey, Gündüzü öldürdü mü, Kuruluş Osmanın Gündüz Alpi Emre Basalak kimdir

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ağabeyi Gündüz Alp'in nasıl öldüğü konusunda sorgular sürüyor. Gündüz Bey'e ise ATV ekranlarında yayımlanan Kuruluş Osman dizisinde Emre Basalak hayat veriyor. Basalak, İstanbul'da doğdu ve eğtimini de Hacettepe'de tamamladı. İşte, Kuruluş Osman'ın Gündüz Bey'i Emre Basalak hayatı...

Haberin Devamı

GÜNDÜZ BEY KİM, NASIL ÖLDÜ?

Gündüz Bey, Oğuzlar'ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na dahildir ve aynı zamanda Ertuğrul Gazi’nin üç oğlunun da ilkidir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin ağabeyi olan Gündüz Alp, Bay-Atlı Hasan bin Mahmûd'un Câm-ı Cem-Âyîn, Âşıkpaşazâde'nin Tevârîh-i Âl-i Osman ile Neşrî'nin Kitâb-ı Cihannümâ isimli eserlerine göre Ertuğrul'un oğlu olup, Ay-Doğdu adında bir oğlunun olduğunu Âşıkpaşazâde Tevârîh-i Âl-i Osman adlı eserinde bildiriyor. İnegöl Savaşı (1299) esnasında şehit oldu.

EMRE BASALAK KİMDİR?

Basalak, 28 Nisan 1979 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan oyuncu, Hacettepe Üniversitesi Oda Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları'nın ardından, 2002 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı'nda profesyonel olarak çalışma hayatına başladı.

Haberin Devamı

İlk olarak Ekmek Teknesi dizisiyle ekrana çıkan Emre Basalak daha sonra Deniz yıldızı adlı dizde oynadı. 2005 yılında yazdığı D-21 isimli oyunuyla ödül almayı başardı.