ŞEFFAF Oda’da üç başarılı isim... Gökhan Tepe, Büşra Yılmaz ve Nur Karaata...
Gökhan Tepe’den “Türkan”şarkısıyla başlıyoruz programa... 19 yıllık sanat yaşamının en özel şarkılarından.
Gökhan, müziğe çocukken saç fırçasını mikrofon niyetine ele alarak başlayanlardan. İlk bestesini 15 yaşında yapmış. 18’inde ise ilk albüm... İ.Ü Devlet Konservatuvarı mezunu. Ardından Haliç Üniversitesi’nde yüksek lisans...
Gökhan oyunculukta da başarılı... Son albümünün adı: “Seninle her yere.”
........................
4N 1K.”
Kitabın adı dikkat çekici. 5N 1K’yı anımsatıyor. Kitabın kahramanları
4 erkek ve 1 kız. İsmi de bu sayılardan geliyor.
Yazarı; Düzce Üniversitesi’nde Sosyal Hizmet bölümünde okuyan Tokatlı Büşra Yılmaz. Büşra dijital yazı paylaşım platformu olan Wattpad’de bir şeyler yazmaya karar vermiş. Günlük gibi gençlik hikâyesi yazmış.
25 milyon tıklanınca 25 yayınevi kitap çıkartmak istemiş. Şimdi kitabı 100 binin üstünde sattı. TÜYAP kitap fuarındaki imza gününe
7 bin kişi gelmiş. Hatta masa yıkılmak üzereymiş. 4N 1K sinema filmi de olma yolunda...
........................
Onasanal âlemin kraliçesi diyorlar. Nur Karaata İzmirli. İç mimarlık eğitimi almış. Dil eğitimi için gittiği İtalya’da sıkılınca bir blog açmış ve her gün ne giydiğini paylaşmaya başlamış. Bu blog günde 3 bin takipçiye kadar ulaşmış. Şimdi kendi atölyesinde kendi üretimini yapıyor. Hedefi mayo, bikini alanında iyi bir marka olmak.
Rusya, Fransa ve İngiltere’ye satışları var.
Suudi Arabistan prenseslerinin mayo tercihleri de Nur Karaata imzalı. Şeffaf Oda’da Nur’dan müzik sürprizi de var...
Portaxe’ın Boğaz manzarasında Gökhan Tepe, Büşra Yılmaz ve Nur Karaata ile keyifli müzikli sohbet...
İSTANBUL gece yaşamının ilham mekânı Şamdan’dır. 40’ıncı yıldönümü davetiyesinde Sezen’den satırlar vardı... “Mum gibi yana yana yaşayan, bir yandan da etrafını ışıldatan dostlara bir Şamdan gerekir...”
O gece 40 yılın belgeselini izler gibiydim.
Konukların hepsi yana yana yaşayan, etrafını ışıldatan başrol oyuncularıydı.
Bir anı... Gecenin ilerleyen saatlerinde her yer ansızın gündüz gibi oldu. Dışarı baktık, sanki öğlen vakti. Bir panikleme ki sormayın.
“Atom bombası atıldı”diye çığlık atanlar, kendilerini alçak masaların altına sığdırmaya çalışanlar. Sonra... Yavaş yavaş aydınlık uzaklaştı, yerini geceye bıraktı. O “yalancı gündüz”ün nedeni Haydarpaşa önlerinde infilak eden Romen tankeriymiş.
40’ıncı yıl davetinde konuklar kendi Şamdan anılarını anlattılar. Bunlar kitap oluyor. Şehnaz ve Mehmet Tuna’ya sevgilerle...
MEY Grubu’nun CEO’su Galip Yorgancıoğlu geleneksel yılbaşı yemeğini Spago’da düzenledi. Her yılın en iyi ürünü “Imperial” etiketiyle şişelenir. Hangi çeşit üzüm, hangi bağ, bunlar değil seçimdeki ölçüt “yılın en iyi lezzetidir.”
O gece 3 yılın Imperial’leri olan üzüm sularını yudumladık. St. Regis Otel’in en üst katındaki Spago mutfağından lezzetlerle sohbet daha da keyifliydi.
St. Regis... Spago... Kayra’nın “üzüm suları” eşliğinde dostlarla lezzet seansı... Galip Yorgancıoğlu, Levent Özçelik, Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Fatih Altaylı, Ali Esat Göksel ve Kanat Atkaya’yla...
ANKARA 1929
VE bir tadım daha... Kavaklıdere bağlarından lezzetler ilk kez 1929’da şişelenmiş. Hatta... Atatürk’ün ziyarete geldiğini ve kurucu Cenap And’a “Çok zor işe girmişin, bizim millet rakı içer” dediğini yazmıştım.
Cenap And ve eşi Sevda And’ın da klasik müzik yapan orkestrası için vakıf kurduklarını öğrenince “iki zor iş” demiş Atatürk. Ancak... Andlar zoru başarmışlar. St. Regis’in giriş katındaki mekânında Kavaklıdere’nin başında olan (aileden) Ali Başman ve pazarlama yönetimindeki kızı Cevza Başman’ın konuğu olduk. Cabernet Franc üzüm suyunu kuruluş yılına gönderme yapan 1929 etiketli şişelerden yudumladık.
BOĞAZ’daki Four Seasons’un İtalyan Genel Müdürü Leonardo Baiocchi’nin “çizmeden lezzetler” gecesi.
Şef Sebastiano Spriveri’nin hünerleri tadıldı. Leonardo Baiocchi seçimleri yudumlandı. Ağız tadıyla sohbetin koyusu paylaşıldı. Dünyadaki Four Seasons’ların sözel podyumda geçidi yapıldı.
Boğaz’da olanına tam not.