Cadde GÜNÜN SERGiSi

GÜNÜN SERGiSi

24.05.2012 - 19:38 | Son Güncellenme:

Ressam Ender Güzey, 40’ıncı sanat yılını, belgesel niteliğindeki kişisel sergisiyle kutluyor.

GÜNÜN SERGiSi

Güzey’in mitolojiden yola çıkarak yaptığı hayvan yorumlarını ve sulu boya çalışmalarını 31 Mayıs’a kadar Galata Mevlevihanesi’nde görebilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜNÜN SERGiSi

GÜNÜN ETKiNLiĞi

İSTANBUL’UN ŞİİRİNİ YAZMAK

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenlediği, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine odaklanan Arka Oda Toplantıları, Haydar Ergülen’in ‘İstanbul’un Şiirini Yazmak’ konulu konferansıyla devam ediyor.
Bugün saat 18.30’da Ergülen’in yönetiminde Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekeleşecek toplantıda, İstanbul’un şiirinden söz edilecek.

Cumhuriyet dönemi Türk şiirinde şehir ve semtleri için yazılan belli başlı şiirlerden örneklerin sunulacağı programda, İstanbul için son yıllarda neden daha az şiir yazıldığı sorusuna da yanıt aranacak. Yazılan şiirlerde değişen temalar ve klişeler üzerinde durulacak. Nâzım Hikmet’den Asaf Halet Çelebi’ye, Edip Cansever’den Küçük İskender’e İstanbul üzerine yazmış önemli şairlerin seçilmiş şiirleriyle farklı bir İstanbul akşamı yaşanacak.
Pera Müzesi, 18.30, katılım ücretsiz.

Haberin Devamı

GÜNÜN KiTABI

BİR SORU BİR AŞK

Çok satan ‘Bir Gün’ kitabının yazarı David Nicholls, yeni bir aşk hikayesiyle tekrar karşımızda. ‘Bir Soru Bir Aşk’, “Kadınlar erkeklerde ne arar?” sorusuna yanıt bulmaya çalışan, romantik ve sürükleyici bir roman.
Pegasus Yayınları, 20 TL.