Cadde Gürses’ten müjdeli haber geldi

Gürses’ten müjdeli haber geldi

21.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müslüm Gürses’in doktoru Profesör Sönmez, “Şuuru açık. Her saat iyileşiyor” dedi

Gürses’ten müjdeli haber geldi

Geçirdiği bypass ameliyatından sonra yoğun bakımda karaciğer ve böbrekleri yezmezliği nedeniyle fenalaşan arabesk müziğinin baba lakaplı sanatçısı Müslüm Gürses ile ilgili müjdeli haber geldi. Sanatçının ameliyatını yapan Prof. Dr. Bingür Sönmez ve 9 yıllık doktoru Deniz Şener, Memorial Hastanesi’nin önünde açıklama yaptı. Sanatçının geceyi rahat geçirdiğini belirten Sönmez, “Şuuru açık, akciğeri toparlıyor, karaciğer ise beklediğimizden daha iyi. Solunum aletine bağlı. Her geçen saat iyiye yaklaşıyoruz. Ama önümüzdeki bir hafta yoğun bakımda kalacak. Dünden çok iyi” dedi.

‘Biz cerrahız, falcı değil’
Sönmez, sanatçının bir gece önce ellerinde teyple hastane önünde gelip 5 dakika boyunca yüksek sesle şarkılarını çalan fanatiklerine de çağrıda bulundu ve “Fanatik hayranlarından rica ediyorum, hastanenin önünde gelip rahatsızlık vermesinler.
Öncellikler twitter’daki bilgi kirliliğini önleyelim, hastanenin önünde fanatik gösteriler yapmayalım” diye uyarıda bulundu.
Uzman doktorların, “Kalp ameliyatlarının altında bir hastalık yatıyorsa, karaciğer ve böbrekte yetersizliğe sebep olabilir” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Sönmez, “Kalp ameliyatlarından sonra kalp dışı problem yaşanabilir. Böbrek ve akciğer problemi olabilir. Müslüm baba ağır sigara içicisiydi. Geçmişte alkol vardı. Yaklaşık 2 aydır ameliyat hazırlığı yapıyorduk. 10 yıl önce ameliyat olması gerekiyordu. Sol anadal hastalığı olan insan ilk kalp ameliyatında hayatını kaybedelir. İki ay içinde ameliyat yapma kararı aldık. Sadece akciğer problemi bekliyorduk ama karaciğer ve böbrek problemi gerçekten sürpriz oldu. Biz kalp cerrahıyız falcı değiliz. Fal bakabilsek hiçbir hasta kaybetmeyiz” diyerek yorumlara sitem etti. Gürses’in eşi Muhterem Nur’un da görme ve bel sorunu yaşadığını anlatan Sönmez, “Eşi zaten daha önce bel ameliyatı geçirmiş. Yürümekte zorluk çekiyor. Üzüntüsüyle beraber sıkıntısı iyice arttı” dedi.
Müslüm Gürses’in ziyaretine gelen sanatçı dostu Adnan Şenses, “Müslüm, emin ellerde. Aslanlar gibi geri dönecek” diye konuştu. Gürses’i ziyaret eden müzik yapımcısı Şahin Özer ise fenalaştı. Özer’e anjiyo yapıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Tepkilere rağmen reklama devam
Gürses’in rahatsızlığının ardından rol aldığı Çaykur reklamının ekranda daha sık yayınlanmasına tepki yağdı. Firmanın hayati bir durumu reklam malzemesine dönüştürdüğünü belirten pek çok kişi sosyal medyada tepki mesajı attı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Çaykur, Gürses’in moralini yüksek tutmak için reklam yayınına devam edeceklerini belirtti.