Cadde Haluk Levent'in AHBAP Derneği hacker kurbanı oldu! 'Hasta çocukların ailelerine mesaj atıyorlar'

Haluk Levent'in AHBAP Derneği hacker kurbanı oldu! 'Hasta çocukların ailelerine mesaj atıyorlar'

04.10.2022 - 08:10 | Son Güncellenme:

Ünlü sanatçı Haluk Levent, başkanı olduğu AHBAP Derneği adlı, ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştırdığı Twitter hesabının çalındığını duyurdu. Takipçilerini uyaran Levent, Twitter yetkililerine de seslenerek sayfanın kapatılmasını istedi. Hacker'ların hasta çocukların ailelerine derneğin hesabını kullanarak mesaj attığını da söyleyen ünlü isim; yardım sayfalarını çalan kişilerin kendisine yazdıklarını da ifşa etti.

Haluk Leventin AHBAP Derneği hacker kurbanı oldu Hasta çocukların ailelerine mesaj atıyorlar

Sanatçı kişiliğinin yanında kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği'ndeki çalışmalarıyla da adından sıkça söz ettirmeyi başaran sanatçı Haluk Levent, sosyal medyada yaşanan bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldı. AHBAP Derneği'nin resmi Twitter hesabının çalındığını kendi sayfasından duyuran ünlü isim, takipçilerini uyardı.

Haberin Devamı

"Vay arkadaş! Sonunda bu da oldu. AHBAP Derneği sayfamız çalındı. Bir insan bu sayfayı nasıl çalar? Neden çalar? Bir de twit atıp, telefon numarası yazıyorlar. Bu sayfaya itibar etmeyelim ve bu sayfayı şikayet edelim. Sonra bizler sıfırdan tekrar açarız" diyerek, yaşanan duruma isyan etti.

Haluk Leventin AHBAP Derneği hacker kurbanı oldu Hasta çocukların ailelerine mesaj atıyorlar

"BU SAYFAYI KAPATIR MISINIZ LÜTFEN?"

AHBAP'ın ele geçirilen sayfasından bitcoin paylaşımı yapılması üzerine bu sefer de Twitter yetkililerine seslenen Levent, şu ifadeleri kullandı:

Sevgili Twitter yetkilileri, hacker'lar yardım sayfamızı hack'lemişler. Ve biz ahbaplardan 25 bin TL para istiyorlar sayfayı geri vermek için. Hasta çocukların ailelerine DM'den mesaj atıyorlar. Bu sayfayı kapatır mısınız lütfen?

"BUNLAR ÇETE!"

Ardından yardım hesabını ele geçirenlerden gelen mesajları da yayınlayan şarkıcı, "Nasıl kansız, nasıl ahlak ve vicdan yoksunu insanların dönemine denk geldik! Hasta ailelere attıkları telefon numarasından biz Ahbaplara attıkları mesajla bakın. Gerçek ihtiyaç sahibi olsa ben veririm parasını, ama bunlar net çete" diye yazdı.

Haberin Devamı

Haluk Levent'in paylaştığı ekran görüntülerinde, dernek hesabını çalan kişilerden birinin, "25 bin TL karşılığında kripto para talep ediyorum. Haluk abi ne diyorsun, haber bekliyoruz. Eğer olumsuz bir şey diyeceksen işimize geri döneceğiz" şeklinde mesajlar attığı görüldü.

Haluk Leventin AHBAP Derneği hacker kurbanı oldu Hasta çocukların ailelerine mesaj atıyorlar

"ELİNİZDEN NE GELİYORSA"

Öte yandan ünlü isim, 1980’li yıllarda arabesk müziğin en önemli kadın sanatçılarından olan meslektaşı Tüdanya için geçtiğimiz günlerde bir yardım mesajı yayınlayarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Tüdanya! Eski ses sanatçımız. En güzel zamanlarında gırtlak kanseri oldu. Sesini kaybetti, konuşamıyor. Evi oturulmaz halde ve borç içinde. Elinizden ne geliyorsa artık.

53 yaşındaki Levent, "Valilik onaylı" diyerek, usta sanatçıya yardım için banka hesap bilgilerini de paylaştı.