Cadde 'Harry Potter'ın 'Hagrid'i Robbie Coltrane'nin ölüm sebebi ortaya çıktı

'Harry Potter'ın 'Hagrid'i Robbie Coltrane'nin ölüm sebebi ortaya çıktı

26.10.2022 - 17:19 | Son Güncellenme:

'Harry Potter' serisinin film uyarlamalarında hayat verdiği yarı dev 'Rubeus Hagrid' rolüyle tüm dünyanın hafızasında yer edinen aktör Robbie Coltrane, önceki hafta hayatını kaybetti. Ünlü ismin ölümünden sonra'Harry Potter' dünyasından rol arkadaşları Coltrane'i için paylaşımlar yaparken; oyuncunun bu yılın başında yayınlanan, 'Hogwarts'a Dönüş'te ikonik filmler için kullandığı ifadeler de sosyal medyada gündem oldu. Tüm 'Harry Potter' hayranlarını üzen acı haberin ardından, ünlü ismin ölüm sebebi ise geçtiğimiz gün ortaya çıktı.

Harry Potterın Hagridi Robbie Coltranenin ölüm sebebi ortaya çıktı

Tüm dünyada sevilen 'Harry Potter' adlı kitap serisinin beyaz perde uyarlamasında canlandırdığı 'Hagrid' rolüyle hafızalara kazınan ünlü İskoç aktör Robbie Coltrane, 14 Ekim'de 72 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Coltrane'in menajeri Belinda Wright yaptığı açıklamada, oyuncunun İskoçya'daki Falkirk yakınlarındaki bir hastanede yaşama veda ettiğini doğrulayarak; "Harika bir aktör olmasının yanı sıra çok zekiydi. 40 yıl boyunca onun menajerliğini yapmış olmaktan büyük gurur duyacağım ve onu çok özleyeceğim" şeklinde konuşmuştu. Ünlü ismin ölümünün ardından eski rol arkadaşları, üzüntülerini dile getiren paylaşımlar yapmıştı.

Haberin Devamı

Harry Potterın Hagridi Robbie Coltranenin ölüm sebebi ortaya çıktı

"BİZİ BİR AİLE YAPTIN"

Film serisinde 'Hermione Granger'ı canlandıran 32 yaşındaki Emma Watson, 68.2 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabından rol arkadaşı için duygusal bir yazı kaleme almıştı. Aktif olarak kullandığı sosyal medya sayfasının hikayeler bölümünden Coltrane ile çekilen bir karelerini yayınlayan güzel oyuncu; paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

Huzur içinde uyu Robbie Coltrane... Robbie sahip olduğum en eğlenceli amca gibiydi; ama hepsinden önemlisi, hem bir çocukken, hem de bir yetişkinken bana karşı çok şefkatli ve sevecendi. Yeteneği o kadar büyüktü ki bir devi oynaması mantıklıydı. Parlaklığıyla her yeri doldurabilirdi. Robbie, eğer bir film setinde bana karşı olduğun kadar nazik olabilirsem, söz veriyorum bunu senin adına ve senin hatıran için yapacağım. Sana ne hayran olduğumu ve takdir seni ettiğimi bilmeni istiyorum. Tatlılığını, takma adlarını, sıcaklığını, gülüşlerini ve sarılmalarını gerçekten özleyeceğim. Bizi bir aile yaptın. Hepimiz için öyle olduğunu bil. Daha iyi bir 'Hagrid' olamazdı. Benim için 'Hermione' olmayı bir zevk haline getirdin.

Harry Potterın Hagridi Robbie Coltranenin ölüm sebebi ortaya çıktı

"DİĞER TARAFTA GÖRÜŞÜRÜZ"

'Harry Potter'ın 'Ron Weasley'si Rupert Grint (34) de Robbie Coltrane'i anarak, ünlü ismin 'Hagrid'in klübesinin önünde çekilmiş bir fotoğrafını 4.6 milyon takipçisinin beğeninse sunmuş ve; "Robbie'nin gittiğini duyduğum için kalbim kırık. Sigara ve sakal yapıştırıcısının kokusunu asla unutmayacağım, harika bir kombinasyondu. Bu gezegende Robbie'den başka kimse Hagrid'i oynayamazdı. Tıpkı 'Hagrid'in kitaplarda ve filmlerde olduğu gibi, Robbie de sıcak, şefkatli ve eğlenceliydi. Yıllar sonra bile hala bizi kollayan, dev yürekli bir adamdı. Ailesine sevgilerimi gönderiyorum. Diğer tarafta görüşürüz Bobser" diye yazmıştı.

Haberin Devamı

Harry Potterın Hagridi Robbie Coltranenin ölüm sebebi ortaya çıktı

"HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER"

'Draco Malfoy'a hayat veren 35 yaşındaki Tom Felton; Coltrane, Watson ve Grint ile çekilen bir pozlarını 11.9 milyon takipçisi bulunan Instagram sayfasından paylaşarak; "Harry Potter'ı çektiğimiz günlerden aklımda kalan en güzel anılarımdan biri, ilk filmde yasak ormanda geçen bir gece çekimiydi; 12 yaşındaydım. Robbie çevresindeki herkese önem verir, ilgilenir ve onları güldürürdü. Ekranda dost canlısı bir devdi, ama gerçek hayatta bundan daha da fazlasıydı. Seni seviyorum Robbie, her şey için teşekkürler" mesajını yayınlamıştı.

Harry Potterın Hagridi Robbie Coltranenin ölüm sebebi ortaya çıktı

"İNANILMAZ BİR AKTÖRDÜ"

'Harry Potter' olarak karşımıza çıkan Daniel Radcliffe (33) ise The New York Post'ta yer alan habere göre; yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Robbie, tanıştığım en komik insanlardan biriydi ve setteyken henüz çocuk olan bizi sürekli güldürürdü. 'Hagrid'in kulübesinde saatlerce sağanak yağmurdan saklanırken bize hikayeler anlattığı ve şakalar yaptığı 'Azkaban Tutsağı'nın setinde moralimizi yüksek tuttuğunu özellikle hatırlıyorum. Onunla tanıştığım ve çalıştığım için inanılmaz şanslı hissediyorum ve hayatını kaybettiği için için çok üzgünüm. İnanılmaz bir aktördü ve sevimli bir adamdı.

ÖLÜM SEBEBİ BELLİ OLDU

Dünyanın her yerindeki 'Harry Potter' hayranlarını üzen olayın ardından New York Post'taki habere göre; Robbie Coltrane’nin ölüm nedeni geçtiğimiz gün belli oldu.

Ünlü ismin ölüm belgesinde, çoklu organ yetmezliği de dahil olmak üzere bir dizi etkenin hayatını kaybetmesinde etken olduğu bilgileri yer aldı. Ayrıca aktörün bir süredir rahatsız olduğu, diyabet ve obezite ile mücadele ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

The Mirror'ın haberine göre, 14 Ekim'de vefat eden Coltrane'nin ölüm sebepleri arasında, sepsis (kan zehirlenmesi), alt solunum yolu enfeksiyonu ve kalp bloğunun da (kalbin üst odacıklardan alt odacıklarına elektrik akımının geçememesi) olduğu yazıldı.

Harry Potterın Hagridi Robbie Coltranenin ölüm sebebi ortaya çıktı

"NE YAZIK Kİ BEN OLMAYACAĞIM"

Öte yandan bu yıl Ocak ayında yayınlanan özel 'Harry Potter 20'inci Yıl Dönümü: Hogwarts'a Dönüş'te Robbie'nin, film serisiyle ilgili konuştuğu; "Bir devrin sonu, hayatımın on yılı. Çocuklarım bu süreçte büyüdü. Harry Potter filmlerini 50 yıl sonra izlemeniz mümkün... Ne yazık ki ben olmayacağım ama, 'Hagrid' olacak" sözleri ise aktörün ölümünden sonra sosyal medyada gündem olmuştu.