Cadde ‘Hayatta güçlü pozisyona geçebilir’

‘Hayatta güçlü pozisyona geçebilir’

27.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’, ‘Babasını kaybeden bir çocuk bu hayatta güçlü ve başarılı olmak zorunda mıdır?’ sorusunu gündeme getirdi. Pedagog Pelin Hazer, “Çocuk, babanın varlığının olmadığı durumlarda hayatta daha güçlü bir pozisyona geçebilir” dedi.

‘Hayatta güçlü pozisyona geçebilir’

Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ Alzheimer hastası babasını cezaevinden kurtarmaya çalışan Umut’un (Ekin Koç) hikâyesini izleyiciyle buluştururken; babaların çocuklarıyla kurdukları ilişkilerle de konuşuluyor. “Bu dünyada hiç kimse babası ölmüş bir çocuk kadar kuvvetli olamaz” cümlesiyle gündem olan dizi, babanın çocuğunun hayatındaki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

‘Hayatta güçlü pozisyona geçebilir’

Pelin Hazer

Yapım, şimdi de “Babasını kaybeden bir çocuk bu hayatta güçlü ve başarılı olmak zorunda mıdır?” sorusunu gündeme getirdi. Çok konuşulan konuyla ilgili olarak Pedagog Pelin Hazer, CNN TÜRK’e açıklamalarda bulundu. Hazer, “Benlik gelişimi, benliği yönetme ve sosyal becerilerini yönetme kısmında çocuk her zaman babadan destek alan bir yerdedir. Çocuk o desteği kaybettiğinde ise sarsılır. Kendini yalnız hisseder. Babanın varlığının olmadığı durumlarda hayatta daha güçlü bir pozisyona geçebilir. Hayat koşullarıyla daha fazla mücadele etmek zorunda kalmak bu kişileri güçlü kılabilir” diye konuştu. Baba kaybının çocuk üzerindeki etkisine de değinen Hazer, “Kişi yalnız başına olduğunu düşünüyorsa hayat onu güçlü kılar. Bu değişmez bir gerçek. Kişi güçlü olmak zorunda değildir ancak; hayat koşulları bireyi güçlendirir” dedi.

Haberin Devamı

‘Hayatta güçlü pozisyona geçebilir’

‘Başarısı tesadüf değil’

‘Taş Kâğıt Makas: Hayatın Oyunu’ dizisinin Rüya’sı Yüsra Geyik, profesyonel bir ekiple çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yapımın başarısının tesadüf olmadığını belirten oyuncu, “Ekip şahane. İşin şu anki başarısı hiç tesadüf değil. İçeriye girince daha iyi anlıyorsun. Hikâye de aslanlar gibi” diye konuştu. Geyik, geçtiğimiz yıllarda adının aşk dedikodularına karıştığı Ozan Güven’le hiçbir zaman sevgili olmadıklarını söyledi.  -SEÇKİN ŞENVARDAR