Cadde 'Hedefim dünyaya açılmak'

'Hedefim dünyaya açılmak'

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk single çalışması ‘Arızalı’yla sosyal medyada yankı uyandıran Tugay, “Hayallerim dağ gibi büyük ama adımlarım küçük. Müziğimi dünyaya tanıtmak istiyorum” dedi

Hedefim dünyaya açılmak

Belçika’da futbol oynarken teknik direktörüyle yaşadığı sorun yüzünden ilk aşkı müziğe yönelen Tugay, ilk single çalışması ‘Arızalı’yla yeşil sahanın yıldız futbolcularının ilgisini çekti. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran Belçikalı şarkıcı, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek ülkemizi dünyaya tanıtmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

- Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Belçika doğumluyum. Küçük yaştan gelen müzik aşkımı İstanbul’a taşıdım. Belçika’da futbol oynadım. Başarılı bir futbol geçmişimle ‘geleceğin Rivaldo’su olarak görülüyordum. Teknik direktörümle çeşitli problemler yaşayınca, ilk aşkım müziğe yöneldim.

- Neden doğup büyüdüğünüz Belçika’da müzikal çalışmalarınızı gerçekleştirmediniz?

Belçika’da bir kariyer yapmayı hiç düşünmedim. Çünkü burası benim ülkem. Türkiye’yi çok seviyorum. Burada bir şey yapmanın daha doğru olduğunu düşündüm.

- Müzik aşkınız nereden geliyor?

Müzik aşkımı dedemden almışım. Dedem evde her
zaman saz çalar, söylerdi.

- Arabesk müzikle aranız nasıl?

Her tarz müziği dinlerim. Arabesk konusunda da iddialıyım. Yurt dışında büyüyen insanlar sıla hasreti çektiği için ağırlıklı olarak türkü ve arabesk dinliyorlar. Her tarz müziği söylüyorum ama popu seçtim. Ve o şekilde yol aldım.

Haberin Devamı

- Kalbiniz boş mu?

Aşkın peşinde koşarsam, işime zaman ayıramayacağım. Kariyerime odaklanmak istiyorum. Daha önce aşk acısı çektiğim
için seçimimi müzikten yana kullandım.

- Yıldız futbolcular tarafından şarkınız büyük beğeni topladı...

Şarkımın bu kadar paylaşılması bana da çok moral verdi. Yasin Öztekin, Volkan Şen, Manuel Fernandes, Hugo Almaida, Tolga Zengin ve Koray Avcı şarkımı çok beğendiler.

- Gelecek için hayalleriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Hayallerim dağ gibi büyük ama adımlarım küçük. Hayal, başarının yarısı. Müzikle alakalı çok işler yapmak istiyorum.

Hedefim dünyaya açılmak

Hedefim, dünyaya açılmak. Müziğimi dünyaya tanıtmak istiyorum. Müzik endüstrisine bir şeyler kazandıracağıma
inanıyorum.

- ‘Arızalı’nın klibi de çok konuşuluyor...

Klip Üsküp’te çekildi. Doğal ortamlar vardı. Çok kaliteli bir iş oldu. Yeni bir single çıkartmak istiyorum. Şarkım hazır. Doğru işler yaptıktan sora kitlelere ulaşacağıma inanıyorum.

- Müzik dışında nelere ilginiz var?

Kişisel gelişim kitapları okurum. Çin kültürüne ilgiliyim. Dünyayı gezmek istiyorum.

Hedefim dünyaya açılmak

‘Hadise’yle aynı kaderi paylaşıyoruz’

- Belçika’dan gelip Türkiye’de şöhreti yakalayanlardan biri de Hadise. Onu nasıl buluyorsunuz?

Hadise’yi çok başarılı buluyorum. Azimli ve istekli olduğunu da biliyorum. Bu noktaya gelmek için çok emek verdi. Başlarda zor bir dönemden geçse de bunu başardı. Ayrıca mütevazı ve sıcak bir insan. Hiç egosu yok. Hem de benim gibi Belçika doğumlu, aynı kaderi paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

‘Tarkan’a benzetiliyorum’

İnsan kendisiyle yarıştıkça başarıya ulaşır. Müziğini örnek aldığım insanlar var ama kendimle yarışırım. Tarkan yıllardır sadece müzikle uğraşan, hiçbir zaman polemiğe girmeyen, karakter olarak da örnek bir sanatçı. Müzikal anlamda kulağının da çok iyi olduğunu düşünüyorum. O, dünyaya müziğimizi tanıttı. Ben henüz yolun başındayım. Tarkan’a benzetiliyorum ama o da bu yere kolay gelmedi. Çok çalışıp, yol kat etmem gerekiyor. Bu durum benim için de ekstra motivasyon kaynağı. Ama benzemek için özel çaba göstermiyorum. Tugay olarak bir yerlere gelmek istiyorum. Bir tane Tarkan var, ikincisi olacağını düşünmüyorum.