Cadde Her sofraya uygun!

Her sofraya uygun!

11.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

YouTube’da ilgiyle takip edilen ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün Milliyet Cadde okuyucuları için Zuppa di Funghi, Stramboli ve Ciambellone tarifi verdi. Damak tadınıza uygun tarifler, sofralarınıza farklı bir hava verecek

Her sofraya uygun

Her sofraya uygun

Haberin Devamı

Zuppa di Funghi (4 Kişilik)

Malzemeler:

500 gr. mantar

80 gr. pırasa

700 gr. sebze suyu

300 gr. patates

60 ml. sızma zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Krutonla

Süslemek İçin:

Ekmek

10 ml. zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam kekik

Hazırlanışı: Sebze suyunu hazırlayın. Mantarları temizleyip, başlarını ve saplarını ayırdıktan sonra ince ince doğrayın. Patatesleri soyun ve küpler halinde kesin. Pırasalarınızı yıkayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. Tencerenin dibine önce zeytinyağı daha sonra pırasa, patates ve mantarları ekleyip, kavurun. Son olarak sebze suyunu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Su emildiğinde blenderdan homojen bir kıvam elde edinceye kadar geçirin. Çorbanız hazır, krutona geçelim. Ekmekleri yarım cm. küpler halinde kesin. Fırın tepsinize yağlı kâğıt serin, üzerine ekmekleri, tuzu, zeytinyağı ve kekiği ekleyip, harmanlayın. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında üç dakika pişirin. Çorbanızı krutonlarla süsleyip, servis edin. Afiyet olsun! Buon appetito!

Haberin Devamı

Stramboli

Malzemeler:

Hamur için:

300 ml. su

500 gr. un

20 gr. sızma zeytinyağı

10 gr. tuz

5 gr. kuru maya

1 çay kaşığı arpa

Dolgu için:

300 ml. domates püresi

300 gr. mozzarella

60 gr. siyah zeytin (çekirdeksiz)

40 dilim biberli salam (Tercihe göre değiştirebilirsiniz.)

8 adet yağda hamsi

1 çay kaşığı kapari

1 tatlı kaşığı kuru kekik

Fesleğen

Sızma zeytinyağı

1 tutam tuz

Hazırlanışı:  Suyu kâseye dökün, tuz ekleyin ve karıştırarak, çözdürün. Zeytinyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Başka bir kaba eleyerek un ve maya ekleyin. Hazırlamış olduğunuz sıvı karışımı unun ortasına dökün ve yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru top hale getirin ve dibini unladığınız büyük bir cam kâseye yerleştirin. Hava almayacak şekilde streçleyin ve ışığı açık hava akımından uzak, fırına mayalanması için yerleştirin. Hamur hacmini ikiye katlayana kadar bekleyin (yaklaşık 1-2 saat). İç malzeme için, domates püresini bir kâseye dökün yağ, tuz, kekikle baharatlayın. Zeytinleri halka şeklinde kesin. Kapari ve hamsileri süzün. Mozzarellayı küpler halinde kesin ve fazla suyundan süzdürün. Unlu bir hamur tahtası hazırlayın. Mayalanan hamuru üzerine koyun. Oklava yardımıyla 50x45 cm.’lik dikdörtgen bir hamur tabanı açın. Dış çerçeve bırakacak şekilde domates sosunu ince bir tabaka olarak hamura sürün. Salamları, zeytinleri, hamsileri, kaparileri ve mozzarellayı hamurun üzerine serpin. Ruloların güzel yapışması için dış çerçeve olarak bıraktığımız kenarları fırça yardımı ile sulayalım. Fesleğen yapraklarını malzemelerin üzerine serpiştirin. Hamuru en uzun tarafından yuvarlayın ve uçlarını iyice kapatın. Ruloya u harfi şeklini verin. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin ve ruloyu üzerine aktarın. Yüzeyi zeytinyağlayıp, önceden ısıtılmış statik fırında 180 derecede yaklaşık bir saat pişirin. Piştiğinde rulo pizzayı dilimleyin ve servis edin.

Haberin Devamı

Ciambellone

Malzemeler:
4 yumurta

150 gr. süt (oda sıcaklığında)

Limon kabuğu

160 gr. tereyağı

250 gr. şeker

300 gr. un

16 gr. toz maya

Haberin Devamı

Pudra şekeri

Hazırlanışı:  Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Tereyağını küçük küplere bölün ve şekerle çırpın. Homojen kıvama gelince, çırpıcı yavaş ayarda çalışırken yumurtaları azar azar ekleyin. Yumurtalar iyice karışınca sütü yavaşça ekleyin. Elenmiş unu ve mayayı ekleyin. Topaksız bir karışım için çırpma teliyle karıştırın. Bu aşamada limon kabuğu rendelerini ekleyin.

27 cm. çapında çember kek kalıbını yağlayın ve karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış statik fırında 180 derecede 40 dakika fırının en alt rafında pişirin. Pişirme sonunda kürdan batırın kürdanın kuru çıkmasına dikkat edin, ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin. Daha sonra kekin ılık hale gelmesini bekleyin ve ters çevirin, kalıbı çıkartın ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.