Cadde iÇiMDEKi ‘ELLER HAVAYA AŞKI’ BiTTi

iÇiMDEKi ‘ELLER HAVAYA AŞKI’ BiTTi

26.11.2013 - 20:10 | Son Güncellenme:

Yeni single’ı “Saygımdan”la gündemde olan Bengü, “Artık ayakları yere basan, çok sağlam, içinde daha fazla şey anlatan, güçlü şarkıları seviyorum” diyor

iÇiMDEKi ‘ELLER HAVAYA AŞKI’ BiTTi

Yeni single’ınız “Saygımdan”ın hikayesini anlatır mısınız?
Geçen yıl “Yaralı” ve “Haberin Olsun”la dinleyenlerimle buluştum. Bu şarkıların söz yazarı Zeki Güner, bir gün aradı ve “‘Yaralı’daki duyguyu başka bir şarkımda yaşatmaya devam edeceğim” dedi. O bahsettiği şarkı da “Saygımdan” oldu. Yani “Saygımdan” şarkısı “Yaralı”nın devamı niteliğinde. Aynı aşkı ve duygu telaşını anlatıyor. Ama bu sefer biraz daha güçlü ve aşkına sahip çıkan bir duruş var. Zeki’nin telefonundan sonra hemen Mustafa Ceceli’yi aradım. O da bu güzel eserin üçüncü ayağı oldu. Şarkıda müthiş emeği var.

Haberin Devamı


Diğer Bengü şarkılarından farklı tarafı nedir?
Ben yaptığım müziği son bir buçuk yıldır çok farklı bir yere taşıdığımı düşünüyorum. Artık ayakları yere basan, çok sağlam şarkılar söylüyorum. Açıkçası içimdeki “eller havaya” aşkı gitti. Tabii bu yanlış anlaşılmasın. Ben hep iyi müzik yapmaya çalıştım. Çünkü müziğin içinden geliyorum. En kaliteli stüdyolarda, en kaliteli müziklerle ve hep iyi bir ekiple çalıştım. Ama artık içinde daha fazla şey anlatan, güçlü şarkıları seviyorum. Artık yeni nesil, boş şarkıya para verip, alıp dinlemiyor. Dinlese bile ona bütçe ayırmıyor. Yeni nesilin hayatına girebilmek için çok daha dolu ve büyük şarkılar yapmak lazım. Bunun için en önemli hedefim içi dolu şarkıları seslendirmek.

Haberin Devamı


“Bu şarkı delikanlı kalplerin şarkısı olacak, seven ve saygı duyan her kalp delikanlıdır” demişsiniz. Bu cümleyi biraz açalım mı?
Saygının sevgiden geldiğine inanıyorum. Bu şarkıda saygısı sevgiden gelenlerin duygusu var. Bence sonuna kadar sevmek en büyük delikanlılıktır. Yapabileceğini her türlü yaptıktan sonra ilişki bitse bile güzel anmak en önemli ve güzel davranıştır. Bence sevmek budur. Seven insanın kalbi her daim delikanlıdır.

‘Kalplerde hep kiracı oluyoruz’ Peki bir aşkta yaşanabilecek saygısızlıklar ne olabilir sizce?
Karşındaki insanı görmezden gelmek ve fark etmemek olabilir. Çünkü bir süreden sonra alışkanlık başlıyor ve insanların saygısı işte bu yüzden bitiyor ve kıymet azalmaya başlıyor. İnsanların kalpleri kırılıyor ve başka bir insan haline geliyorlar. Bu da bir şiddet çeşidi aslında; duygusal şiddet. O anda da tek yapılması gereken ilişkiyi bitirmek. Hayatta en çok kendimizi sevmemiz gerektiğini unutmamamız lazım. Çünkü kalplerde hep kiracı oluyoruz. Hiçbir zaman karşımızdaki kişinin kalbini satın alamıyoruz.

İleride sizi evli ve çocuklu görecek miyiz?
Böyle bir hayalim yok. Zaten hayatımda kimse de yok. Elbette zamanı geldiğinde evlilik de olacak, çocuk da, ama yarın değil (gülüyor).

Aynı anda iki farklı hayat yaşıyorsunuz. İkisi arasındaki ego dengesini nasıl kuruyorsunuz?
Bu yüzden Allah’a çok dua ediyorum kendimi bu illüzyona, bu şatafata kaptırmayayım diye. Annem ve babam için evlerindeki küçük kızları Bengü’yüm. Dün yine bahçeden topladıkları bir koli mandalinayı göndermişler (gülüyor).
“Bunu dışarda tut, içeriye koyma” gibi şeyler söylüyorlar. Ben bu iki dengeyi korumayı başarıyorum. Korumam lazım çünkü. Sahneye çıktığımda bambaşkayım, indiğimde ise daha da bir başkayım.