Cadde İÇiNiZi SERiNLETEN TATLAR

İÇiNiZi SERiNLETEN TATLAR

10.08.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tadı dondurmalar artık yaz-kış tanımıyor. Harika lezzetler, bol çeşitler hiç küçümsenecek gibi değil. TimeOut İstanbul dergisi Maraş’tan artizanale, envai çeşit dondurmayı kim, nerede en iyi yapar diye araştırdı

İÇiNiZi SERiNLETEN TATLAR

MADO
Mado’nun Maraş usulü dondurmaları tamamen doğal malzemelerden üretiliyor. Dondurmayı dondurma yapan süt ve sahlep burada çok özel. Süt, Ahir Dağı yaylalarında keven, kekik ve yabani orkide çiçekleriyle beslenen keçilerden; sahlepse bu orkidelerin yumrularından elde ediliyor. Karamelli, fıstıklı, çikolatalı, çilekli gibi klasik çeşitlerin yanı sıra balkabaklı, elmalı, yeşil çaylı, hurmalı, Türk kahveli, cheesecake’li, multivitaminli gibi ilginç alternatifler de var. Çatal-bıçakla yenen kesme dondurma da Mado’ya özgü bir başka lezzet. Fıstıklı, bademli, karamel-çikolatalı ya da bol meyveli tutti-frutti. Çocuklar için özel olarak hazırladıkları çocuk dondurmaları da var. Dondur-malarınızı külahta, tabakta ya da kupta alabiliyorsunuz. Mado dondurmalarının kilo fiyatı 25 TL. Bir topu ise 1,75 TL.
0 212 263 72 41
www.mado.com.tr
Nispetiye Caddesi 24, Etiler
Her gün 07.00-01.30 arası açık.


MiNi DONDURMA
Adıyla birebir örtüşen mimniminnacık dükkanından çıkan lezzetler hiç de küçümsenecek gibi değil. 1968’den bu yana dört metrekarelik dükkanında hizmet veren Mini Dondurma’nın önünde oluşan uzun kuyruklar ustaların maharetini ele veriyor. Sakızlı, karadutlu, kahveli, naneli, böğürtlenli, kestaneli, portakallı, kavunlu, cevizli, güllü ve lokumlu gibi pek çok çeşit içinde en çok rağbet görenler karamelli ve fıstıklı. Lezzetli dondurmaları çıtır çıtır kornetlerde ya da kağıt helva arasında alabiliyorsunuz. İsterseniz paket yaptırıp eve de götürebilirsiniz. Topu 1.50 TL. Kilosuysa 25 TL.
0 212 257 10 70
Cevdet Paşa Caddesi 38/A , Bebek
Her gün 07.00-03.00 arası açık.


ALi USTA
Moda’nın en eskilerinden ünlü dondurmacı Ali Usta’nın ünü Moda’yla sınırlı değil. İstanbul’un birçok yerinden sırf Ali Usta’nın dondurmalarından yemek için gelenler var. Dillere destan dondurmasının reçetesi sır gibi saklı. Tek bilinen, 50’ye yakın çeşidin de tadının yıllardır değişmediği. Kış aylarının çok beğenilen dondurmalı sahlebiniyse şiddetle tavsiye ediyoruz. Dondurmanızı kapta, külahta ya da kağıt helva arasında alabiliyorsunuz. Güzel havalarda dükkanın önündeki masalarda, kapının önünde oluşan kuyruğa karşı dondurma yemek de ayrı bir keyif.
0 216 414 18 80
Moda Caddesi 176/A, Moda
Her gün 09.00-02.00 arası açık.



Divan
Çocukluk günlerimizde damağımızda bı-raktığı nefis süt tadıyla aklımıza kazındı Divan dondurmaları. Şimdi harika lezzetlerine bol çeşit de eklediler. Vanilyalı, çikolata soslu, çikolata parçacıklı, tutti frutti, fıstıklı, karamel, damla sakızlı, cookie’li, kavunlu, vişneli, çilekli hatta light dondurmaları sadece yaz aylarında değil, dört mevsim bulabiliyorsunuz. Orijinal kutularda iki farklı boyda satılıyor. Ayrıca 100 gramlık kupta ya da külahta servis edilebiliyor. Külahta alırsanız bir topu için 5 TL, kiloyla almak isterseniz 34 TL. ödüyorsunuz. Evden çıkmak istemediğinizde servis isteyebilirsiniz.
0 212 257 72 70
www.divanpastaneleri.com.tr
Cevdet Paşa Caddesi 28/A, Bebek
Her gün 08.30-21.00 arası açık.


MÖVENPICK
Mövenpick dondurmasının hikayesi 1961’lere uzanıyor. Ueli Prager’in kendi açtığı gastronomi restoranında yüksek kalitede ve doğal tatlarda dondurma yapmak için çıktığı yol bugüne ulaştı. Taze krema, doğal malzeme ve parçacıklardan oluşan Mövenpick dondurmalarının malzemelerinin her biri, en iyi yetiştikleri yerlerden alınıyor: Süt ve krema İsviçre Alpler’inden, çikolata ve karamel İsviçre’den, vanilya Madagaskar’dan, kakao Venezuella’dan, limon İspanya’dan, ceviz Çin’den, mango Ekvador’dan, fıstık İtalya’dan. Bu malzemeler gurme dondurma ustalarının elinde enfes lezzetlere dönüşüyor. Vanilyalı, İsviçre çikolatalı, cevizli, yoğurtlu, çilekli, nane ve çikolatalı, frambuaz ve çilekli, limonlu, espresso ve krokanlı, armutlu; çeşitler arasında. İsteğe göre kupta, külahta ya da kağıt helva içinde, çikolata, karamel ve frambuazlı soslar, yanında çıtır badem krakeri, karamelize ceviz veya rengarenk şekerlerle servis ediliyor. Bir top dondurma 6 TL. 0 212 319 29 29 www.moevenpick-istanbul.com
Mövenpick Hotel Istanbul Büyükdere Caddesi, 4. Levent
Her gün 09.00-22.00 arası açık.