Cadde ‘İlham kaynağımız hayatın kendisi’

‘İlham kaynağımız hayatın kendisi’

16.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özgün ruhunu müziğe yansıtan indie rock grubu Intergalactic Lovers, “Dördümüzün de hayatında farklı hikayeler var. Tutkumuzun asıl kaynağı ise müzik” dedi.

‘İlham kaynağımız hayatın kendisi’

2008 yılında kurulan ve kısa sürede dünyada geniş bir hayran kitlesine kavuşan Belçikalı indie rock grubu Intergalactic Lovers, Türkiye’de ilk konserini vermeye hazırlanıyor. Vokalist Lara Chedraoui, gitarist Maarten Huygens, basçı Raf De Mey ve davulcu Brendan Corbey’den oluşan grup, İstanbul’da düzenlenecek şov öncesinde sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

- Intergalactic Lovers grubu neredeyse 10 yaşında. İlk günden bugüne hem grupta hem de müzik sektöründe neler değişti?

Müzik dünyasında birçok şey değişti. İnternetin varlığı ve çeşitli müzik platformları, önemli hale geldi. Bir günde yüzlerce şarkının internete yüklenmesini görmek harika. Ayrıca müziğinizi dijital olarak da yaymak çok kolaylaştı. Bizim içinse beyazlayan saçımız ve artan sırt ağrılarımız dışında pek bir şey değişmedi. Birlikte büyüdük ve yaptığımız her bir kayıt daha da iyi oluyor. Böyle bir duruma, müzik dünyasında nadir rastlanır. Şanslıyız, çünkü birbirimizle iyi anlaşıyoruz ve müzik yapıp dünya çapında konserler vermek istiyoruz. Güney Afrika ve Japonya’nın ardından şimdi de Türkiye’ye geliyoruz.

Haberin Devamı

‘İlham kaynağımız hayatın kendisi’

- Turnede olmayı mı, yoksa stüdyoda çalışmayı mı seviyorsunuz?

Her ikisi de tamamen farklı dünyalar. Biri olmadan diğeri de olmuyor. İkisini de farklı nedenlerden dolayı seviyoruz.

- Müziğinizin ilham kaynağı nedir? Tutkunuz nereden geliyor?

En büyük ilham kaynağımız, hayatın kendisi. Dördümüzün de hayatında farklı hikayeler var. Tutkumuzun asıl kaynağı müzik. Diğer sanat dallarında olduğu gibi yalnızca seyirciye geçmiyor, aynı zamanda sanatçının içinde yaşadığı duyguları da açığa çıkarıyor.

‘İlham kaynağımız hayatın kendisi’

- Türkiye’ye ilk gelişiniz mi? İstanbul’daki konserde hayranlarınızı neler bekliyor?

Evet, ilk ziyaretimiz. Daha önce aramızdan birkaç kişi Türkiye’yi gezmek için gelmişti. İstanbul konserinde hayranlarımızı sürprizler bekliyor, bu şovu kaçırmasınlar.

- 2018 için planlarınız ve projeleriniz neler?

2018 için odak noktamız konserlerimiz olacak. Ama her şeyden önce Türkiye’deki sevenlerimizi, grubumuza hayran bırakacağız.

‘Bizimle çalışmayı Gil Norton istedi’

- Son albümünüz ‘Exhale’den bahsedebilir misiniz?

‘Exhale’, üçüncü stüdyo albümümüz. Eylül ayında çıktı. Bu projeyle içimizdeki enerjiyi stüdyoya taşımayı denedik. İlk iki çalışmamız olan ‘Greetings&Salutations’ ve ‘Little Heavy Burdens’ten farklı olarak, İngiliz prodüktör Gil Norton’la çalıştık. Aslında bizi o istedi. Başta biraz gergindik çünkü daha önce ‘kahramanımız’ dediğimiz insanlarla çalıştı. Ama Norton, hayatımızda gördüğümüz en cool yapımcı.