Cadde ‘İnci Taneleri’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı! Şiddete karşı ortak duruş

‘İnci Taneleri’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı! Şiddete karşı ortak duruş

08.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eşinden gördüğü şiddet yüzünden tedavi altına alınan Dilber’in (Hazar Ergüçlü) pavyonda çalışan arkadaşları, bu durumu sahneye çıkmayarak protesto etti. Müzikholdeki erkekler de alkışlarla protestoya destek verdi.

‘İnci Taneleri’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı Şiddete karşı ortak duruş

Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi ‘İnci Taneleri’nin dün akşam ekrana gelen bölümü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edildi; kadına yönelik şiddet çarpıcı bir şekilde protesto edildi.

Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve başrolünü oynadığı ‘İnci Taneleri’nin, son bölümü, “Yaşayan, yaşatan ve yaşam savaşı veren tüm kadınlar...” mesajıyla başladı. Dizinin son bölümünde, Dilber’in (Hazar Ergüçlü) kaldığı otelde eşi Zahir’den gördüğü şiddettin boyutu gözler önüne serildi.

'İNCİ TANELERİ' SON BÖLÜM

Dansları ve esprili diyalogları ile gündemden düşmeyen Dilber, bu kez şiddet gören tüm kadınların sesi oldu ve izleyenleri ağlattı. Dizi yayına başlamadan önce yapılan tanıtımlarda “Herkes yer içer hesabı Dilber öder” mottosuna da yer verildi. Dilber’in tedavi gördüğü hastane odasında Azem’e (Yılmaz Erdoğan) söylediği, “Hayatım boyunca bütün bedelleri ben ödedim. Bundan sonra da öyle olacak. Herkes yer içer hesabı Dilber öder” ifadesi yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

‘İnci Taneleri’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı Şiddete karşı ortak duruş

ERKEKLERDEN DE DESTEK

Yaşadığı şiddet sonrası müzikholde sahne alamayan Dilber’e bir destek de arkadaşlarından geldi. Dilber’in sahne arkadaşı olan kadınlar, ortak bir duruş sergileyerek dans etmek istemediklerini patronları Kamuran’a söyledi.

“Arkadaşımız hastanedeyken biz nasıl oynayalım?” diyen kadınlar, Kamuran’ın tepkisiz kalması üzerine sahneye çıkarak, “Arkadaşımız Dilber, vahşice bir şiddete uğradı. Maalesef şu anda hastanede. O yüzden müsaadenizle bugün oynamak istemiyoruz. ‘Oynayın’ derseniz oynarız ama biz arkadaşımıza yapılanı protesto etmek istiyoruz” dedi.

Kısa süren sessizliğin ardından müzikholde bulunan erkekler, Dilber’e uygulanan şiddete sessiz kalmayarak bu protestoya alkışlarla destek verdi. Kadına yönelik şiddete dikkat çeken bu sahneler, ekrana kilitlenen milyonları gözyaşına boğdu.

‘İnci Taneleri’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı Şiddete karşı ortak duruş