Cadde İş dünyasını sarsan kaza! Yıl dönümleri kâbus oldu

İş dünyasını sarsan kaza! Yıl dönümleri kâbus oldu

26.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, evlilik yıl dönümlerini kutlamak için gittikleri Yunanistan’da geçirdikleri bot kazasında yaralandı.

ATILAY KANDEMİR, MESUT YILMAZ, DHA- Pegasus Havayolları’nın da bünyesinde yer aldığı Esas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, önceki akşam evlilik yıl dönümlerini kutlamak için gittikleri Yunanistan’ın Leros Adası’nda bot kazası geçirdi.

Haberin Devamı

Tatile gittikleri adanın açıklarında yemek için yatlarından ayrılan çift ve oğulları Şevket Emrecan Sabancı ile Kaan Ali Sabancı, zodyak botla kayalıklara çarptı. Kazada kayalıklara düşen Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, ağır yaralandı. Görgü tanıklarına göre kaptanın botun arkasında oturduğu ve kayalıkları fark edince çocukları denize atıp kendisinin de atladığı iddia edildi. Ayrıca botun ters döndüğü ve iki iş insanının da deniz aracının altında kaldığı söylendi. Çift, ilk müdahalenin ardından Bodrum’a götürüldü.

İş dünyasının iki önemli ismi, Bodrum’a getirilirken Ali Sabancı’nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı da limanda bekledi. Hayırlı Sabancı’nın oldukça üzgün olduğu görüldü. Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı’ndan hava ambulansıyla İstanbul, Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. İç organlarında hasar olan Ali Sabancı, entübe edildi ve akşam saatlerine kadar üç ameliyat geçirdi. Ali Sabancı, aort damarına stent takılmasının ardından çoklu/multi travma için ameliyata alındı. Sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen Vuslat Doğan Sabancı ise dün saat 15.40 sıralarında ambulans uçakla İstanbul’a götürüldü.

Haberin Devamı

‘ALTI KİŞİ VARDI’

Yunanistan Sahil Güvenliği yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada zodyak botta altı yabancının olduğunu belirtildi. Yetkililer, “Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı kişinin; 4 Türk, 1 Güney Afrika ve 1 İngiltere vatandaşı bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlandı” açıklamasında bulundu. Yunanistan basını ise deniz aracında yedi kişinin olduğunu yazdı.

İş dünyasını sarsan kaza Yıl dönümleri kâbus oldu

OĞLU HASTANEYE KOŞARAK GİRDİ

Zodyak botla kayalara çarpınca Şevket Emrecan Sabancı ile Kaan Ali Sabancı, denize savruldu. Hafif yaralanan ve Bodrum’da tedavi altında olan çiftin iki çocuğu, dün öğle saatlerinde babalarını görmek için İstanbul’a geldi. Kaan Ali Sabancı hastaneye arka kapıdan girerken, Şevket Emrecan Sabancı ise aracından inip, koşarak hastaneye ön kapıdan girerken görüntüledi.

Haberin Devamı

İş dünyasını sarsan kaza Yıl dönümleri kâbus oldu
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, “İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sayın Ali Sabancı, eşi Sayın Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İş dünyasını sarsan kaza Yıl dönümleri kâbus oldu

AKALIN’IN DA TEKNESİ BATTI

Demet Akalın da Bodrum, Yalıkavak’tan Didim’e gitmek isterken, sürat teknesiyle kaza geçirdi. Şarkıcı, “İyiyim merak etmeyin. Suratımda sadece bir şişlik var. Nasıl sağ çıktım, algılayamıyorum. Verilmiş sadakamız varmış! Ambulans için sitemim olacak, 10-15 dakika gelmedi. Yalıkavak Eczanesi’ndeki çalışanlardan Allah razı olsun, ilk müdahaleyi yaptılar. Yalıkavak Marina iskeleye ışık koysanız da insanlar kaza yapmasaydı” dedi.