Cadde İSTANBUL AŞIĞI MONICA MOLINA

İSTANBUL AŞIĞI MONICA MOLINA

27.02.2013 - 21:33 | Son Güncellenme:

Kendi ülkesinde de sık sık İstanbul sevgisini dile getiren İspanyolların divası Monica Molina, bu kez ailesiyle geliyor. İstanbul’da hem konser verip hem tatil yapmayı planlayan şarkıcı, bu akşamki sahnesinde bir Sezen Aksu şarkısı söyleyebileceğinin ipuçlarını verdi

İSTANBUL AŞIĞI MONICA MOLINA

Ülkemizde büyük hayran kitlesi edinen Monica Molina, babası Antonio Molina’nın en önemli şarkılarını yeniden yorumladığı ‘Mar Blanca’ albümünün Türkiye prömiyeri için bugün Cemal Reşit Rey’de sahne alacak. İspanya’da her albümüyle başarıyı yakalayan ve Latin Grammy adaylığı da bulunan Molina’nın babasına adadığı albümünün prodüktörlüğünüyse, sanatçının kardeşi Noel Molina üstlendi. Molina’yla yeni albümünü ve İstanbul konserini konuştuk.

Haberin Devamı

* Yeni albümünüz ‘Mor Blanca’yı nasıl anlatırsınız?
Kariyerimin en zor albümü. Çünkü hem Antonio Molina’nın kızı olarak, hem de babama hayranlığımı bir kenara bırakıp şarkıcı olarak stüdyoya girdim... Her defasında çok yoğun duygularla şarkı söylüyordum. Albümün, şimdiye kadar yaptığım duyguları en güçlü çalışma olduğunu söyleyebilirim.

* İstanbul’a daha önce de gelmiştiniz...İstanbul’u başka bir ülkenin şehri gibi görmüyorum. Artık çok güçlü bir bağım var. Menajerliğimi yapan ‘Pasion Turca’ ekibiyle de aile gibi olduk. Konserler ve festivaller dışında da haberleşip görüşüyoruz. İstanbul’a bu kez kalabalık geliyorum. Eşim, kızım, kardeşim ve annem de benimle. Biz aile olarak artık Türkiye’yle çok yakınız. İstanbul’un en çok eski sokaklarını ve ışığını seviyorum.

*Türk dinleyicilerin de size büyük ilgisi var. Konser biletleriniz yok satıyor...
Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Daha önce Leman Sam’ın ‘Ağıt’ şarkısını çalışmıştım ve sahnede Sam’la birlikte söylemiştik. Sonra Sezen Aksu’nun şarkılarından birini çalışıp söylediğimde seyirciden öyle sıcak tepki aldım ki; yeni sürprizler yapabilmek için sabırsızlanıyorum. Şarkılarımdan özellikle ‘Pequano Fado’nun harika tepkiler aldığını biliyorum ve her konserde sıra sizlerin sevdiği parçalara geldiğinde salon evim gibi oluyor.

* Bu konserde de sürprizler görecek miyiz?
Sezen Aksu’nun şarkılarını dinlemeye devam ediyorum. Menajerliğimi yapan ekip, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan albümlerini hediye etti ve beraber bana yakışabilecek şarkılara baktık. Sezen Aksu’ya dair bambaşka sürprizlerim de olabilir. Onun sesi ve şarkıları çok özel. Dilinizi bilmediğim halde bunu hissedebiliyorum.

* Aşk şarkılarınız çok seviliyor. Sizin için aşk ne ifade ediyor?
Aşkla ilgili hep yanlış şeyler öğreniyoruz. Acı veren, tutkulu ilişkileri aşk zannediyoruz. Benim için aşk, huzur veriyorsa, mutlu ediyorsa aşktır. Şarkılarımda da daha huzurlu, dingin ve keyifli bir duygu var. Çünkü ne kadar tutkulu olursa olsun, keyif vermediği andan itibaren bana göre yaşadığınız aşk değildir.

* Sizin için İstanbul ne ifade ediyor?
İstanbul’da daha önce profesyonel fotoğraf çekimleri yaptık. Bu fotoğrafları, İspanyol basını da bol bol kullandı. Kendi ülkemde de sizin şehrinize olan yakınlığımı biliyorlar.İstanbul’un içinde bir sürü sır barındıran eski sokaklarını seviyorum en çok. Tarihin enerjisini dolaşırken bile hissedebiliyorum. Boğaz’ı ne kadar sevdiğimi söylememe gerek yok.

* Bu sefer de şehri gezme imkanınız olacak mı? İstanbul’da favori mekânlarınız var mı?Bu kez anneme rehberlik edeceğim. Annem de İstanbul’u ne kadar çok sevdiğimi biliyor, o da görebilmek için sabırsızlanıyor. Mutlaka Sultanahmet’e ve Kapalıçarşı’ya götüreceğim onu. Her gidişimde ipek eşarp ve halılar alıyordum, bu kez beraber alışveriş yapacağız.

* Konserler dolayısıyla çok seyahat ediyorsunuz. Sevdiğiniz diğer ülke veya şehirler hangileri?

Sanırım sıcak ülkeleri daha çok seviyorum. Deniz manzarası olan şehirler, özellikle Akdeniz şehirleri, benim için her zaman çok cazip oluyor. Ama şimdi aklım tamamen İstanbul’da. Hem babamın şarkılarını söyleyeceğim, hem de anneme sevdiğim şehri gezdireceğim.

Haberin Devamı

Konsere gitmeden önce dinlemeniz gereken 5 şarkı:
* Pequano Fado
* Oh Amores
* Vuela
* Mar Blanca
* A Pasa Lento

Haberin Devamı

Monica Molina bugün saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak.

Yazarlar