Cadde İşte önümüzdeki yaza damga vuracak kıyafetler

İşte önümüzdeki yaza damga vuracak kıyafetler

29.08.2008 - 11:08 | Son Güncellenme:

.

İşte önümüzdeki yaza damga vuracak kıyafetler

Rengarenk bir 2009 yazı bizi bekliyor. Biz daha 2009 kış aylarının modasını görmeden, önümüzdeki yaz aylarının modası podyumda tanıtılmaya başlandı. Türkiye'de birçok ünlü ismi giydiren Genç Tasarımcı Tuvana Büyükçınar'ın "Butterfly Effect" adlı 2009 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu, Paris'in ünlü hazır giyim fuarı Pret-a-Porter öncesinde ilk kez İTKİB tarafından düzenlenen IF Moda Fuarında sergilendi. Yeşilköy'deki CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen defilede tanıtılan kıyafetlerde önümüzdeki yaza damgasını vuracak olan pastel renkler hakimdi.

TÜRKİYE'NİN ŞIK GİYİNEN KADINLARI VE MODACILARINDAN 2009 YAZ MODASI TÜYOLARI...

Önümüzdeki yaz aylarının modasında hippi tarzı kıyafetler, göğüs altından bollaşan elbiseler ve bol tunikler göze çarpıyor. Koleksiyonunu oluştururken pastel bir gökkuşağını hayal ettiğini belirten Tasarımcı Tüvana Büyükçınar, bu yaz ile önümüzdeki yazın benzer noktalarının çiçek ve afrika desenleri, kelebek detayları ile uyumsuzluğun uyumu akımının devam edeceğini söyledi. Büyükçınar, "Bu askeri akım aynen devam ediyor. Tek büyük fark var; alıştığımız bu dar jeanler, vücuda yapışık jean pantalonlar rafa kalkıyor. Bol paça ve yüksek beller geliyor. Şimdiden pantolonlarınızı değiştirin" dedi.

BU YAZ ALINAN KIYAFETLER ÖNÜMÜZDEKİ YAZ DA KULLANILABİLECEK.

Podyumların başarılı ismi ve moda editörü Ece Sükan ise önümüzdeki yaz modası hakkında, "şifonlar ipekler, uzun elbiseler, payetler... Yani yaza o cıvıl cıvıllığını veren herşey 2009 yazında da yine göreceğiz. Mor, kırımız... Zaten kışında çok var bu renkler. Yaza da biraz daha pastelleşerek dönecek. Romantik. Bu sezon aldıkları bir çok şeyi gardıroplarında tutubileceklerini düşünüyorum. Beyaz ağırlıklı, danteller, uzun elbiseler ve renkli olan herşey önümüzdeki yaz da kullanılacak" diye konuştu.

Türkiye'nin en şık ve en güzel kadınlarından biri olan Ebru Akel ise "çok beğendim. Renkler harikaydı. Çok cesurdu. Onun dışında ben öyle modayı çok yakından takip eden biri değilim. İçimden geldiği gibi giyinen biriyim. Ama renkleri çok beğendim" dedi.

KIŞIN AKSESUARLAR ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.

Modacı Büyükçınar, 2009 Kış modası hakkında ise "Kış modasında en çok gözümüze batan detay aksesuarlar. Aksesuarlar altın çağını yaşıyor diyebiliriz. Özellikle mor, siyah, gri, altın ve bakır tonları tüm ağırlığını koruyacaklar. Pırıltılar devam ediyor. Deri ve kürk aksesuarlar çok ön plana çıkacak. Bununla beraber özellikle Dolce and Gabanna'nın yarattığı genç kız okul havası, ekoseler şeklinde gözükecek" diye konuştu.