Cadde İstismara sert tepki: ‘Artık yeter normalleşmesin’

İstismara sert tepki: ‘Artık yeter normalleşmesin’

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İki küçük kız çocuğuna yapılan tecavüz olayına tepkiler çığ gibi büyüyor. Ünlü isimler, Adalet Bakanlığı’na mesaj göndererek “Artık yeter, normalleşmesin” diyerek isyan etti.

İstismara sert tepki: ‘Artık yeter normalleşmesin’

Ünlü isimler, Adana ve Antalya’da iki küçük kızın tecavüze uğramasına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. ‘Çocuk susar, sen susma. Onu yalnız bırakma’ hashtag’i açan sanatçılar, yasanın değişmesi için Adalet Bakanlığı’na seslendi. Demet Akalın, “Adalet Bakanlığı’na yalvarıyorum, bu sapıklara artık ölümcüm cezalar verilsin. Bu bebek tecavüzcüleri ölsün. Tüm erkek şarkıcılarımızdan, imza kampanyasına destek bekliyoruz. Takipçi, sayıları kadınlardan daha fazla... Sessiz kalmayalım” notunu yazdı. Söze ‘İstismar değil cinayet’ diyerek başlayan Hadise ise “Küçücük bedenlerin bunları yaşıyor olmasına ve bunun adına sadece ‘çocuk istismarı’ denmesine inanmak istemiyorum.

Haberin Devamı

Kadınlar, çocuklar ve hayvanlar sizin pis, iğrenç, sapık duygularınızı köreltmek için dünyaya gelmedi. Sadece hapis yatmakla kurtulmamalılar. Onlara hapis bile cennet... Cehennemi yaşattıkları bunca insanın acısını kat ve kat fazlasını çekmeliler. Lütfen sessiz kalmayın, ses çıkarın ve normalleşmesin” diyerek duygularını dile getirdi.

İstismara sert tepki: ‘Artık yeter normalleşmesin’
‘Halka teslim edin’

Gözyaşları içinde mesajı yazdığını söyleyen Gülşen, “Bebeklerin ve çocukların yaşadığı tacize, tecavüze, cinayete varan vahşeti görmezden gelip gereken ceza verilmiyorsa, bunu yapanları sağ duyulu Türk halkının ellerine teslim edin. Bakalım ceza nasıl veriliyormuş. Adalet Bakanlığı’nın konuya gereken ehemmiyeti vermesi ve dikkat çekebilmek adına ne yapılması gerekiyorsa yapalım” dedi. Attığı mesajı kısa süre sonra sileceğini belirten Berkay da “Üç yaşında bir kız çocuğuna bunu yapanın öyle içeride beslenmesini, uyku uyumasını layık görmüyorum. Adaletli bulmuyorum. Asılmasını ve ölmesini istiyorum” notunu yazdı.

Haberin Devamı

Ünlülerin mesajları:

Merve Özbey: Keşke, sizi benim elime verseler. Ölüm senin için kurtuluş olur, yüce Rabbim’in gazabıyla yanacaksın. Yaptıklarının aynısını sana yapsınlar inşallah.
Demet Şener: Yeter artık. Ne yazsak, ne söylesek az... Gereği yapılsın.
Aslı Şen: Bir anne olarak duygularım çok ağır, kelimeleri seçemiyorum. Devletimizin de bu konuda duyarlı davranacağına ve gerekli yasa düzenlemesini yapacağına eminim.
Elif Gönlüm: Kalbimiz ve kanımız dondu. Susmayacağız, normalleşmeyeceğiz.
Ziynet Sali: İnsan, ‘Yazıklar olsun’ demeye bile utanıyor. Burası nasıl bir dünya oldu. Elbette cezasız kalmayacak ama artık yeter.
İzel: Ya idam ya hadım edilsinler.

Yazarlar