Kalust Şalcıoğlu

Kalust Şalcıoğlu

mail@kalustsalcioglu.com

Tüm Yazıları

Verdikleri reklamdan hakkıyla geri dönüş almak isteyenler; reklam yüzlerinin güven endekslerine önem vermek zorundadırlar. Sosyal medya çağına kadar sokak anketleriyle hesaplanan güven endekslerini, günümüzde sosyal medya desteğiyle hesaplamak çok daha gerçekçi ve kolay...
Yazımı kaleme aldığım sıralarda Beyaz TV ‘Uyan Türkiyem’ programının ekran yüzü Tahir Sarıkaya ve kader mahkumu Deniz Seki arasındaki ‘kanser / kanser değil’ tartışması, hukuki boyuta taşınmıştı!
Gazeteci olarak değil de halktan biri olarak merakıma yenilip, sosyal medya üzerinden güven endekslerine baktım, güvenilir gazeteci Sarıkaya’nın ve sanatçı Seki’nin. Sınırlı sayıda denekle hesapladığım sonuçta; sosyal medya aleminde 100 kişiden 72’si Sarıkaya’ya, kalan
28 kişi de Seki’ye güveniyor bu tartışmada. Kim haklı çıkarsa çıksın, karşı taraf onarılamaz şekilde halkın gözünde güven kaybına uğrayacak. Derseniz ki ‘Sen kime inanıyorsun?’
Benim gönlüm Seki’nin kanser olmamasından ve bu işin bir yanlış anlamadan ibaret olmasından yana, sanatçının bir seveni olarak.

Haberin Devamı

SOSYAL GÜVEN

5 – 11 Mart 2015

Facebook’ta Top 15

1. Survivor All Star
2. Aşk Yeniden
3. Paramparça
4. Kurtlar Vadisi Pusu
5. Kiraz Mevsimi
6. Kocamın Ailesi
7. Karagül
8. Güzel Köylü
9. O Hayat Benim
10. FOX Ana Haber
11. Kaderimin Yazıldığı Gün
12. Küçük Gelin
13. Poyraz Karayel
14. Diriliş Ertuğrul
15. Karadayı

5 – 11 Mart 2015

Instagram’da Top 15

1. Paramparça
2. Karagül
3. Aşk Yeniden
4. Güzel Köylü
5. Karadayı
6. Survivor All Star
7. Kiraz Mevsimi
8. Kocamın Ailesi
9. Kaderimin Yazıldığı Gün
10. Diriliş Ertuğrul
11. Kurtlar Vadisi Pusu
12. O Hayat Benim
13. Küçük Gelin
14. FOX Ana Haber
15. Poyraz Karayel

5 – 11 Mart 2015

Twitter’da Top 15

1. Survivor All Star
2. Paramparça
3. Karagül
4. Kurtlar Vadisi Pusu
5. Karadayı
6. Kaderimin Yazıldığı Gün
7. Poyraz Karayel
8. Kiraz Mevsimi
9. Diriliş Ertuğrul
10. Güzel Köylü
11. Aşk Yeniden
12. Kocamın Ailesi
13. Küçük Gelin
14. FOX Ana Haber
15. O Hayat Benim

Haberin Devamı

5 – 11 Mart 2015

TOTAL Top 15

1. Paramparça
2. Survivor All Star
3. Karagül
4. Aşk Yeniden
5. Kurtlar Vadisi Pusu
6. Güzel Köylü
7. Kiraz Mevsimi
8. Karadayı
9. Kaderimin Yazıldığı Gün
10. Kocamın Ailesi
11. Poyraz Karayel
12. Diriliş Ertuğrul
13. O Hayat Benim
14. Küçük Gelin
15. FOX Ana Haber

Tut elimden

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, her çarşamba Show TV ekranlarında buluştuğumuz ‘Yılanların Öcü’ dizisinde oynayan Ceyda Kasabalı’nın Instagram hesabında ‘Tut Elimden’ temalı bir video izledim.
‘Yılanların Öcü’nün diğer oyuncuları Rüçhan Çalışkur, Şebnem Dilligil, Hande Kaptan, Nalan Örgüt ve Sibel Şişman da “Tut elimden! Sana sevgiyle dokunmayı, koşulsuz aşkı, gülmeyi, anne şefkatini, bir olmayı, kadının bilgeliğini öğretelim...” mesajıyla aynı videoyu sosyal medya mecralarında paylaştılar.
İşin ilginç ve önemli tarafı şu:
Hem önemli bir sosyal mesaj veren, hem de hayatımızın en önemli varlıkları olan kadınlarımıza destek olan bu küçük kampanya; oyuncuların normalde ulaştıkları kitlenin tam 13,8 katına ulaşmış. Yani oyuncular, o kısacık 15 saniyelik video ile markalarını yaklaşık 14 kat büyütmüşler gönüllerde.

Haberin Devamı

Mega alışveriş

Sivil toplum kuruluşları dernekler, vakıflar yeni yeni sosyal medyayı öğreniyorlar. Başarılı örnekleri olduğu kadar, ‘Biz koskoca ‘filanca’ derneğiyiz’ egosuyla maalesef yerlerinde sayanlar da var. Geçen hafta Yeşilay’ın sosyal medya başarısını yazmıştım. Bu hafta sıra, Instagram’da @kansersizyasam kullanıcıyla ulaşabileceğiniz Kansersiz Yaşam Derneği’nde. Kansersiz Yaşam Derneği, 31 Mart – 1 Nisan 2015 tarihlerinde #alisverisyasatir alışveriş şenliğine davet ediyor hayırseverleri.
Destek verenler mi?
Sermiyan Midyat, Serenay Sarıkaya, Tolga Zengin, Altan Erkekli, Alişan, Çağla Şıkel, Ayça Bingöl, Bengü, Sibel Arna, Uğurkan Erez, Özge Ulusoy, Özlem Süer ve nice adını sığdıramadığım hayırseverler.
Hadi, şimdi sıra yeni duyanlarda... Göz atın bir www.kansersizyasamdernegi.org ’a.