Cadde Kaptan Kirk kimdir, gerçek adı nedir? Uzay Yolu'nun Kaptan Kirk'i William Shatner yaşı ve dizileri...

Kaptan Kirk kimdir, gerçek adı nedir? Uzay Yolu'nun Kaptan Kirk'i William Shatner yaşı ve dizileri...

13.10.2021 - 23:48 | Son Güncellenme:

Star Trek dizisinde Kaptan Kirk karakterine hayat veren 90 yaşındaki oyuncu William Shatner uzaya gitti. Shatner dizide Yıldız Gemisi Atılgan'ın kumandanı olarak izleyici karşısına çıkıyordu. Peki, Uzay Yolu'nun Kaptan Kirk'i William Shatner kimdir?

Kaptan Kirk kimdir, gerçek adı nedir Uzay Yolunun Kaptan Kirki William Shatner yaşı ve dizileri...

Bir döneme damga vuran Uzay Yolu dizisinin Kaptan Kirk'i William Shatner, Mission NS-18 adlı seferle uzaya gitti ve uzay yolculuğu yapan en yaşlı isim oldu. Oyuncu 1931 yılında Kanada Montreal'de dünyaya geldi. Sanat hayatına sayısız film ve dizi sığdıran oyuncu William Shatner'ın hayatına dair detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

KAPTAN KİRK KARAKTERİ HAKKINDA

James Tiberius Kirk, kurgusal Uzay Yolu evreninde geçen Uzay Yolu: Orijinal Serisinin ve onu temel alan filmlerin başrol oyuncusudur. Aktör William Shatner tarafından canlandırıldı. Kaptan Kirk Yıldız Gemisi Atılgan'ın (NCC-1701 ve daha sonra NCC-1701-A) kumandanıdır. Kirk'ün maceraları ve taktikleri Alfa ve Beta Dörtlüklerinde efsanedir ve 24. yüzyılda bile bahsedilmektedirler.

WİLLİAM SHATNER KİMDİR?

William Alan Shatner, 22 Mart 1931 tarihinde Kanada Montreal'da dünyaya geldi. 1966-1969 yılları arasında yayınlanan ABD yapımı Uzay Yolu dizisinde Yıldız Gemisi Atılgan'ın kumandanı Kaptan Kirk rolüyle tanınır.