Cadde KASET FALAN YOK

KASET FALAN YOK

12.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hülya Avşar’dan sonra Kaya Çilingiroğlu da Erol Köse’den şikâyetçi oldu. Ancak dilekçedeki ‘şüpheliye ait her türlü kayda el konulsun’ talebi yanlış anlaşılınca iki taraf da açıklama yaptı

KASET FALAN YOK

Hülya Avşar’dan sonra eski eşi Kaya Çilingiroğlu da Erol Köse’nin hakkında twitter’da yazdığı yazılara karşı hukuk savaşı başlattı. Çilingiroğlu’nun avukatı Osman Hacıbekiroğlu perşembe günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyle Köse’ye “Özel hayatın gizliliğini ihlal, basın ve internet yolu ile tehdit, şantaj ve hakaret” suçlarından dava açtı.
Dilekçesinde Köse’nin twitter’da yazdıklarından dolayı Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Şahan Gökbakar, Ali Atıf Bir gibi başka ünlü isimlerle de mahkemelik olduğuna yer veren Hacıbekiroğlu, hakkında kamu davası açılmasını talep ettiği Köse’ye ilgili “twitter’da müvekkilimize ilgilendiren konulara ilişkin içeriklerin kaldırılmasına, şüpheliye ait ev ve iş yerinde delillerin toplanmasını teminen her türlü kamera kaydı, video görüntüsü, CD, taşınabilir bellek (flash disk), fotoğraf, ses kaydı vs için arama yapılmasına ve el konulmasına karar verilmesi arz olunur” ifadesini kullandı.
Bu ifade ortada Hülya Avşar’la ilgili bir kaset var mı sorusunu gündeme getirdi. Ancak Kaya Çilingiroğlu, “Hayır, kaset falan yok, dava dilekçesi çarpıtılıyor, avukatım benim adıma açıklama yapacak” dedi.
Hacıbekiroğlu da “Ortada bir kasetin varlığı falan söz konusu değil. Hukuki prosedür gereği asılsız iddialarının tesbiti için bilgisayarına el konulmasını talep ettik. Böyle bir kasetin varolmadığı da böylece anlaşılacak. Erol Köse’nin bilgisayarına, CD’lerine, flash disk’lerine el konulmadan suç işlediğinin tesbiti nasıl yapılabilir?” diye konuştu.

Yanlış yorumlandı
Avşar’ın avukatı Kerem Hasbakkal ise yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi: “Kaya Çilingiroğlu tarafından da aynı biçimde Erol Köse tarafından yapılan hakaret ve iftiralar nedeniyle başlatılan hukuki işlemlerde, hakaret ve suç delillerinin toplanması amacıyla yargıya müracaat edilmiştir. Ancak suç delillerinin toplanmasına yönelik bu talep, sanki Hülya Hanım’ın özel yaşamında gizlenmesi ve ortaya çıkması halinde de rencide olacağı birtakım görüntüleri varmış gibi ifade edilmiş ve yorumlanmıştır.
Ne Erol Köse adlı kişinin bu tür iddialarının ne de müvekkilim hakkında bu konuda basın ve internette yer alan haberlerin hiçbir gerçekliği bulunmadığı gibi, Köse hakkında başlatılan tüm hukuki işlemlerdeki yegane amaç da haksız saldırı ve iftiraların bir an önce sonlandırılması ve hak ettiği biçimde cezalandırılması içindir.” Hülya Avşar konuyla ilgili çevresine “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” yorumunu yapmakla yetindi. Erol Köse de elinde kaset olduğu konusu mahkemeye taşınınca twitter’dan “Valla ben anlamadım, ne kasedi... Aslında bir kaset var ama TMSF’ye teslim ettim” diye yazdı.