Cadde ‘Kayahan’a ve bize bu yakışır’

‘Kayahan’a ve bize bu yakışır’

31.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayahan’ın hayatını kaybetmesinin ardından miras yüzünden davalık olan eşi İpek Açar ve kızı Beste Haravon, usta müzisyenin doğum günü için yapılan konserde barış pozu verdi

‘Kayahan’a ve bize bu yakışır’

İki yıl önce hayatını kaybeden Kayahan’ın doğum günü için sanatçılar önceki akşam Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sahneye çıktı. Daha önce miras yüzünden davalık olan eşi İpek Açar ve kızı Beste Haravon yan yana gelerek objektiflere barış pozu verdi. İkili, “Aramızda hiçbir sorun yok, her şey yolunda. Bize ve Kayahan’a yakışan budur” dedi. Sunuculuğunu Haravon ve Elif Güvendik’in yaptığı gecede, ilk şarkıyı İpek Açar seslendirdi. Organizasyonda Nilüfer, Fatih Erkoç, Zara, Mustafa Ceceli, Gökhan Türkmen, Yonca Lodi, Hakan Aysev, Burcu Güneş, Serkan Çağrı, İntizar, Suat Suna ve İskender Paydaş usta müzisyenin parçalarını seslendirdi. Tüm sanatçılar finalde sahneye çıkarak ‘Mavilim’ ve ‘Mor Menekşe’ şarkılarıyla etkinliği sonlandırdı.

Haberin Devamı

‘İyi ki miras bırakmış’

Böyle bir organizasyonu hep arzu ettiğini söyleyen Açar, “Kayahan’ın en özel konserine hazırlanır gibi hazırlandık. Kayahan’ın doğum tarihinin ‘İyi ki doğdun Kayahan konserleri’ olarak devam etmesini diliyorum. Ölüm yıl dönümleri anlam olarak çok farklı oluyor, ancak doğum gününde kutlamak aslında yaşanmışlığı, bıraktığı değerleri, adam gibi adam olmasını, Allah ve Atatürk sevgisini aynı kalbe sığdırabiliyorum diyen fikirlerini kutlamak oluyor. Kayahan iyi ki bu şarkıları bize miras bırakmış” şeklinde konuştu. Haravon ise, “Onun bugün bizi izlediğine inanıyorum. Babamın yokluğunda 29 Mart’ı üçüncü kez görüyorum, ama o benim her anımda var” açıklamasını yaptı.

Yazarlar