Cadde Kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla konuşan Ashley Judd: Hikayesini duymak istedim

Kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla konuşan Ashley Judd: Hikayesini duymak istedim

27.07.2022 - 16:09 | Son Güncellenme:

Geçen sene Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde geçirdiği kazayla uzun süre gündemde kalan ABD'li oyuncu Ashley Judd, katıldığı bir podcast programında 1999 yılında kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla yıllar sonra konuştuğunu anlattı. "Kederden kurtulmanın birçok yolu var" ifadelerini kullanan ünlü isim, bunu dinleyicileriyle paylaşmak istediğini dile getirdi.

Kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla konuşan Ashley Judd: Hikayesini duymak istedim

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi ve ünlü oyuncu Ashley Judd (53), geçtiğimiz sene Bonobo (Cüce şempanze) koruma programı kapsamında gittiği Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bir kaza geçirip, bacağını dört yerden kırmıştı. Uzun süre tek başına yardım bekleyen ve tam 55 saatte hastaneye ulaştırılan aktris, iç kanama tehlikesi geçirmişti. Güney Afrika'da bir hastanede tedavi altına alınan Judd, Kate Roberts'ın sunduğu "Sex, Body and Soul" adlı podcast yayınına katılarak tedavi gördüğü hastaneye ulaşana kadar kendisi için 'bitmek bilmeyen' süreyi bir kez daha anlatmıştı.

Haberin Devamı

Daha önce yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan ünlü oyuncu, "Zihnin, bedenin ve ruhun nasıl olup da bir araya geldiğini ve dayanılmaz olan bir şeye nasıl dayandığını bilmiyorum. Bazen bir sopayı ısırdım, bazen bağırdım, hatta uludum ve kıvrandım. O anlarda bayılmadım, keşke bunu yapabilseydim" demişti.

Kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla konuşan Ashley Judd: Hikayesini duymak istedim

İLKEL BİR HAMAKLA KURTARILDI

Ormanda çıktığı yürüyüşte düşen ve sağ bacağı kırılan Ashley Judd, hareket edemediği için tam beş saat boyunca yatmak zorunda kaldığını ve sonra çevreden birilerinin gelip onu ormandan çıkardığını anlatmıştı. Oyuncu, ormandan "Kongolu kardeşlerim" dediği kurtarıcıları tarafından ilkel bir hamakta taşınmıştı.

"KAN KAYBINDAN ÖLEBİLİRDİM"

Güney Afrika'da dokuz gün tedavi gören ünlü yıldız, sonra ABD'ye Tennessee'te götürülmüştü. Ashley Judd, o dönemi, "Eğer Güney Afrika yerine Avrupa'ya nakledilmiş olsaydım kan kaybından ölebilirdim" sözleriyle anlatmıştı.

Haberin Devamı

"ŞİMDİ DÖNÜYORUM"

Ünlü isim, bu yılın başlarında ise önce kendi ülkesinde, sonra da İsviçre Alpleri'nde yaptığı doğa yürüyüşleri ve tırmanışların ardından kendini "hazır" hissettiğini yazmıştı:

Bütün bunlar bana kendimi hazır hissettiriyor. Ne için? Evet, Kongo! Şimdi dönüyorum. Kalbim açık ve istekli.

KENDİSİNE CİNSEL SALDIRIDA BULUNAN ADAMLA KONUŞTU

Bur korkunç kazayla gündeme gelmesinin ardından Ashley Judd, 1999'da kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla konuştuğunu açıkladı. 54 yaşındaki aktris, 'Healing With David Kessler' adlı podcast programında bu konuşmadan bahsetti ve 'birlikte bir dere kenarındaki sallanan sandalyelere oturduklarını' söyledi.

Kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla konuşan Ashley Judd: Hikayesini duymak istedim

New York Post'ta yer alan habere göre; Judd, söz konusu kişinin söyleyeceği 'hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını', ancak 'onun hikayesini duymak istediğini' açıkladı. Yaşadığı travmanın üstesinden gelmeyi başaran ünlü isim, adamın 'derin pişmanlık duyduğunu' söyledi.

"KEDERDEN KURTULMANIN BİRÇOK YOLU VAR"

Aktris, ardından "Bu hikayeyi paylaşmak istedim, çünkü kederden kurtulmanın birçok yolu var ve bunu dinleyicilere hatırlatmak önemli" diye ekledi.

#METOO HAREKETİNE KATILMIŞTI

Öte yandan Daha önce üç kez cinsel saldırıya uğradığını söyleyen Ashley Judd, hikayesini ilk olarak 2011 tarihli 'All That Is Bitter & Sweet' adlı anı kitabında paylaşmıştı. 2015 yılında yıldız isim, terapistine yaşadığı saldırılar hakkında 'nihayet konuşmasına' yardım ettiği için teşekkür etmişti.

Haberin Devamı

Judd, geçtiğimiz yıllarda Hollywood'da ünlü isimlerin yaşadıkları cinsel saldırı ve tacizleri itiraf ettikleri #metoo hareketine de katılmıştı.