Cadde KIRTASiYE SEZONU AÇILDI

KIRTASiYE SEZONU AÇILDI

19.09.2012 - 20:03 | Son Güncellenme:

Okullar açıldı. Masa başına gömülme zamanı... Çocuklar kadar yetişkinler için de kırtasiyeler sık sık uğranan duraklardan. Öğrencilere ve kırtasiye meraklılarına öneriler sıraladık

KIRTASiYE SEZONU AÇILDI

Kağıthane
‘Made in Turkey’ demekten gurur duyduğumuz, Türk kültüründen ve İstanbul’dan klişelere kaçmadan nemalanmakta üstüne tanımadığımız bir marka Kağıthane. Domestik, esprili, muzır bir kağıt ürünleri ve daha fazlası üssü. Seri ve sıkıcı üretim fikrini aklından bile geçirmeyen bir marka aynı zamanda. Toplantılarda ya da orada burada ‘bakkal defteri’yle, ‘Türk yavrularına defter’ kapaklı bir defterle gezenler gördüyseniz, bloknotu çay tabağı desenli kişiler varsa tanıdığınız bilin ki tüm bu ürünler Kağıthane işi. Markanın sahibi Emine Tusavul’un ve tasarım ekibinin dehası ve espri anlayışı oldukça hakim ürünlerde. www.kagithane.com.tr.

Haberin Devamı

Muji
Minimalliğine hayran olduğumuz Muji aslında Japonca’da ‘Mujirushi Ryohin’ anlamına gelen ‘markasız kaliteli ürünler’in bir kısaltması. Çevre dostu, kaliteli ve sadece belli bir renk grubunda işlevsel tasarımlar sunan Muji ekolünde kırtasiye ve ofis ürünleri de oldukça önemli bir yere sahip. Silgiden dosyalama ürünlerine, geri dönüşüm ürünü defterlerden kalem çeşitlerine birçok alternatif var. www.muji.com.tr.

OrdnIng&Reda
İsveçli ünlü kırtasiye markası renkler konusunda oldukça bonkör ve iddialı. Alacalı, cafcaflı ve çılgınca desenli tasarımlara yer yok Ordning&Reda’da. Tüm görsellik ve şıklık renklerin cazibesine emanet. Ordning&Reda’nın ajanda, kalem, defter, fonksiyonel boyutlarda elektronik eşyalar için çantalar ve ofis malzemeleri satılan İstanbul’daki tek dükkânı Nişantaşı’nda. Karvizitliklerine ayrıca bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Şeffaf telefon kılıfları, renkli pasaport kılıflarının da meraklısı çok. www.ordning-reda.com.

Haberin Devamı

BIlstore
Getirdiği ürünler, markalarla hâlâ birçok konuda ilk olan Bilstore, çeşitlilik ve yenilik konusunda da sıkı çalışıyor. Muji’nin köşesinde minimaller, Happily Ever Paper markasının ürünleri etrafında mesaj kaygılılar, espritüeller ve genellikle tasarımla uğraşanlar toplanıyor. Happily Ever Paper markasının asıl özelliğiyse üretimde yaratıcılığın engeller üzerindeki cambazlığını taşıyor olması. Örneğin ‘Repunation’ defter serisi Uluslararası İlişkiler okumuş birinin elinden çıkma. Politikayla dünya ilişkilerine dair dört yıllık bir bilgiyi, uygun eşleştirmelerle defter kapaklarına taşımış. www.bilstore.com.

Panter Kırtasiye
Adını 1965 yılında kurulan, bitişiğindeki ünlü ticarethanesi ve şimdilerde lüks bir hediyelik eşya dükkânı olan Panter Kürkevi’nden alıyor. Resim-sanat öğrencileri kadar kırtasiye meraklılarını da sürekli güncellediği vitriniyle avlıyor. Sıra dışı kalem kutuları, özel seri kalem ve fırça setleri kadar günlük kullanıma uygun defter, ajanda, dosya gibi ürünler de var içeride. www.panterstore.com.

Mektup Kırtasiye
Son 10 yıldır Galatasaray Lisesi’nden aşağı sokularak vardığınız sevimli ufak bir kırtasiyenin adı olarak hayatımızda. Yazmak, yazışmak konusunda oldukça teşvik edici ürünler satılıyor. Adına yaraşır şekilde iyi kağıtlar, mektup kağıtları, kartpostallar, türlü kalem ve dolmakalem çeşitleri mevcut. Vitriniyle de oldukça davetkâr. www.mektupkirtasiye.com.

Haberin Devamı

C’art
Kırtasiye-hediyelik eşya ve ofis malzemeleriyle İtalyan işi bir tasarım dükkânı C’art. Defter, kalem ve kırtasiye setleri çoğunlukla renkli ve kalpli, hayvanlı desenleriyle çocuksu ruha hitap ediyor. Masa başında çok vakit geçiren ve rutine kendini fena halde kaptıranlardansanız iş hayatınıza biraz eğlence katabileceğiniz ürünler bulabilirsiniz. www.cart.com.tr.

ContInuum
Masa üstünüz için hipster bıyığından silgi, dev bir kalemtıraş deliğinden kalemlik, Floppy Disk’lerden yapışkanlı not kağıdı gibi tuhaf ve sıra dışı arayışlarınız varsa sizi Continuum paklar. Latince kökenli bir kelime Continuum. Türkçe’de sürekli, aralıksız devam eden anlamına geliyor. Tasarım dükkânı içinse bu kelime tasarım yaratıcılığının devamı mevzusuna gönderme yapıyor. www.continuum.com.tr.

Haberin Devamı

PaperIe
Şehrin kağıt sevdalılarından biri de grafik tasarımcı Zeynep Sümer Ayverdi. Paylaşımın en güzel yolunun hâlâ kağıt samimiyeti olduğunu savunuyor. Müthiş sevimli ve renkli dükkânında kart, kırtasiye, defter, kağıt, mühür, ofis ve düzenleme malzemeleri, kendin yap kartları, renkli zarflar, mumlar, kitap ayraçları bulunuyor.
www.paperie.com.tr.

NIshmark.com
Online satış imkânı sunan Nishmark.com, Türk ve dünya markalarından iyi bir seçki sunuyor. Malzemesi ve kullanım biçimleriyle birbirinden oldukça farklı, çeşit çeşit defter bulabileceğiniz kağıt ve kalem kategorilerinin yanı sıra bir de diğer başlığı var. Renkli, kapağında tek bir harfin yer aldığı Alfabe Serisi sevdiklerimiz arasında. Daha fazla ipucu vermeyelim, kendiniz keşfedin. Sadece web üzerinden hizmet veriyor:
www.nishmark.com

İstanbul Modern Mağaza
İstanbul Modern Mağaza koleksiyonu müzede bugüne kadar gerçekleşen sergilerden seçilen eserlerin reprodüksiyonlarının taşındığı, hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik birçok ürünü kapsıyor. Bu koleksiyonun yanı sıra sanat kitapları, birtakım tasarımcılara ait takılar, aksesuarlar ve objeler de Mağaza’da bulabileceğiniz alternatifler arasında.istanbulmodern.org.

Haberin Devamı

Yazının tamamı TimeOut eylül sayısında.