Cadde ‘Koca bir cenaze evi memleketim’

‘Koca bir cenaze evi memleketim’

23.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 120’nci gününde, terör örgütü DAEŞ mensuplarıyla El Bab civarında çıkan çatışmada 16 Türk askerinin şehit düşmesi ünlüleri isyan ettirdi

‘Koca bir cenaze evi memleketim’

DAEŞ’e karşı yapılan operasyonda 16 askerin şehit düşmesi ünlü isimleri yasa boğdu. Üzüntüsünü dile getiren Gülben Ergen, sosyal medya hesabından anlamlı bir yazı paylaştı. Şarkıcı, “Yanıyoruz ama bir işe yaramıyoruz. Kahroluyorum, çaresiz bekleyişimize ve anaların iç yakan çığlıklarına... Yine sabır, hep sabır...” sözleriyle teröre lanet yağdırdı.

Haberin Devamı

Evini satışa çıkardı

Semiha Yankı, tepkisini dile getirirken evini satışa çıkardığını belirtti. Sanatçı, “Bu kadar acı içinde yaşayamıyorum. Her gün onlarca şehit, nurlarda uyusun fidanlarımız. ‘Yurt dışına yerleşeyim’ diyorum, ama onu da yapamam. Vatan hasreti daha beter acı. Güney taraflarında daha sakin bir yere yerleşeceğim galiba. Evimi satışa çıkardım” açıklamasını yaptı. Türkiye’yi koca bir cenaze evine benzeten Yeliz Yeşilmen ise, “Bitmeyen kötü olaylar zinciri... Ülkem ne durumda... Çocukluğumdaki huzur ve güven kalmadı. Analar evlat acısından nasıl kurtulacak? Sözün bittiği ve normal bir olay gibi karşıladığımız acı günler bitsin. Koca bir cenaze evi memleketim” şeklinde konuştu.

Ünlüler ne dedi?

Haberin Devamı

Erkan Petekkaya: 16 şehidimiz var. Allah rahmet etsin şehitlerimize. Rabbim ailelerine sabırlar versin. Allah ülkemize yardım etsin. El Bab’da şehit düşen vatan evlatlarının çok fazla kimsenin dikkatini çekmeyişini esefle kınıyorum.

Hande Yener: Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

Ahmet Kural: Allah’ın rahmeti üzerinize olsun.

Burcu Kara: Bir bir gidiyor çocuklarımız. Kuş olup uçuyor. Ne için, ne uğruna? Yazıklar olsun!

Cenk Eren: Ateş düştüğü yeri yakıyor. Canımız yanıyor. Rahmet ve sabır diliyorum.

Çağla Şıkel: Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum ve diyecek başka bir söz bulamıyorum.

Ebru Gündeş: Suriye’de 16 şehit... Bundan daha uzun gece mi olur?

Sibel Can: Fırat Kalkanı Harekâtı’nda El Bab’da şehit düşen kahraman askerlerimize, yüce Allah’tan rahmet, ailelerine dayanma gücü, sabır ve yaralı olanlara acil şifalar dilerim.