Cadde KREMALI TARiFLER

KREMALI TARiFLER

31.07.2012 - 20:11 | Son Güncellenme:

Ebru Omurcalı, ‘Çorbanın Kitabı 2’yle mutfağınızdaki ve bahçenizdeki malzemelerle yapabileceğiniz sütlü ve kremalı tarifler veriyor

KREMALI TARiFLER

Adaçaylı patates çorbası

Haberin Devamı

Malzemeler (6 kişilik)* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet kuru soğan
* 4 adet patates
* 1 çorba kaşığı kıyılmış adaçayı
* 2 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 su bardağı süt
* 5 su bardağı su
* Tuz

HazırlanışıTereyağında, küp doğranmış kuru soğanı, şeffaflaşana kadar kavurun.
Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyerek, 5 dakika soteleyin.
Suyu ilave edin, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Süt ve baharatları ekleyin, bir taşım kaynattıktan sonra servis yapın.

Hamurlu fırın çorba

Malzemeler (6 kişilik)
* 200 gr. kıyma
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet kırmızı soğan
* 3 adet pırasa
* 10 adet arpacık soğan
* Yarım demet taze soğan
* 3 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
* 2 çorba kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı fesleğen
* 1 adet defne yaprağı
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz
* 5 su bardağı su

Haberin Devamı

Üzerine
* 6 yaprak milföy hamuru
* 1 adet yumurta sarısı
* 4 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı
Tereyağında, tüm soğanları ve pırasaları ay şeklinde doğrayarak, kısık ateşte, 35-40 dakika kavurun.
Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Sarımsak, sirke ve toz şeker serpin, 5 dakika daha soteleyin.
Suyunu ekledikten sonra çorbayı 20 dakika pişirin.
Baharatları ilave edin ve ısıya dayanıklı fırın kaplarına çorbayı paylaştırın.
Milföy hamurlarıyla çorba kasesini kaplayın.
Yumurta sarısı ve sütü çırpın ve milföylerin üzerine sürün.
160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Kremalı tarhana çorbası

Malzemeler (6 kişilik)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet domates
* 1 adet havuç
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 7 çorba kaşığı tarhana
* 5 su bardağı su
* 1 çay bardağı krema
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz

Üzerine
* 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 1 su bardağı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Tereyağında, küp doğranmış domates ve havuçları, 10 dakika kavurun.
Salçayı ilave edin ve 3-4 dakika kavurun.
Suyu koyun ve kaynayınca, tarhanaları ilave edin.
Karıştırarak çorba koyulaşıp, tarhana pişene kadar kaynatın.
Baharatları ve kremayı ekleyin, arzu ederseniz mutfak robotunda, pürüzsüz hale getirin.
Üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve maydanoz serperek servis yapın.

Haberin Devamı

YARIN: ÇORBANIN EKMEKLE UYUMU