Cadde Kuruluş Osman Hazal Hatun nasıl öldü, kimdir? Yeşim Ceren Bozoğlu yaşı kaç?

Kuruluş Osman Hazal Hatun nasıl öldü, kimdir? Yeşim Ceren Bozoğlu yaşı kaç?

08.04.2021 - 02:13 | Son Güncellenme:

Hazal Hatun, Kuruluş Osman dizisinde öne çıkan karakterlerden. Osman Bey'in amcası Dündar Bey'in aşı olan Hazal Hatun tarihte kimdir, gerçek adı nedir gibi sorular da böylelikle gündeme geldi. Peki, Hazal Hatun'u oynayan Yeşim Ceren Bozoğlu kim, nereli, kaç yaşında?

Kuruluş Osman Hazal Hatun nasıl öldü, kimdir Yeşim Ceren Bozoğlu yaşı kaç

Yeşim Ceren Bozoğlu, Kuruluş Osman dizisinde Hazal Hatun rolü ile izleyici karşısına çıkıyor. Başarılı oyuncunun hayatı da aramalara konu oldu. Dündar Bey'in eşi olarak seyirci ile buluşan Yeşim Ceren Bozoğlu, Hazal Hatun karakteri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Hazal Hatun kaç yaşında ve nasıl öldü?

Haberin Devamı

HAZAL HATUN KİM, NASIL ÖLDÜ?

Osmanlı dönemini ekrana uyarlayan Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'in amcası Dündar Bey'in eşi Hazal Hatun'un hayatına dair detaylar araştırılıyor. Ancak Hazal Hatun hakkında bilgi yer almıyor. 

YEŞİM CEREN BOZOĞLU KİMDİR?

Bozoğlu, 29 Temmuz 1974 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu olan Yeşim Ceren Bozoğlu, sanat kariyerine tiyatro ile başladı. Mezun olduğu yıl oynadığı tek kişilik “Kadınlar” adlı oyun ile "Yılın Genç Kadın Oyuncusu" seçildi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, yönetmenlik de yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol alıyor.

Haberin Devamı

Geniş Aile dizisinde "Domuşuk Sevim" karakterini canlandıran Bozoğlu’nun baş rolünü oynadığı ve İpekyolu Film Festivali’nde “En İyi Film Ödülü”nü kazanan, Türkiye’de bir ilk olan doğaçlama sinema filmi "Bahtıkara" da 21 Mayıs 2010 tarihinde vizyona girdi. Ayrıca Duru Tiyatro’da Türkçe, bir başka kursta İngilizce oyunculuk dersleri veriyor. Mirkelam'ın Asuman Pansuman ve Rober Hatemo'nun Doludizgin adlı kliplerinde oynadı.

Yeşim Ceren Bozoğlu, 2 Eylül 2007 tarihinde oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ile evlendi. 2010 yılında eşinden ayrıldı. Lale Mansur ve Halit Ergenç ile birlikte Misafir isimli bir film çekmiştir. Oyunculuk hakkındaki deneyimlerini paylaştığı "Dersimiz Oyunculuk" isimli bir kitap yazmıştır.