Cadde Las Vegas’ta Eurovision coşkusu!

Las Vegas’ta Eurovision coşkusu!

09.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soundclash DJ yarışmasının finali Las Vegas’ın görkemli ışıkları altında gerçekleştirildi. Türkiye’nin bu yıl ilk kez katıldığı yarışmanın finalinde 15 farklı ülkeden gelen DJ’ler performanslarını yarıştırdı

Las Vegas’ta Eurovision  coşkusu

İspanyol kaşif Las Vegas’a ilk kez 1829 yılında adım attığında, toprakları üzerinde bu kadar ‘numara’ döneceğini hayal edemezdi herhalde. 1930’ların başında kumarın Nevada eyaletinde yasal hale gelmesiyle Las Vegas tamamen kumar ve eğlence merkezi olarak tasarlanmış. Çölün ortasına kurulu şehir, ‘İstediğiniz gibi eğlenin, Vegas size yargılamaz’ tarzı özgürlükçü yaklaşımıyla “eğlencenin başkenti” iddiasını elinde tutuyor.

Haberin Devamı

Görkemli ışıklandırmasıyla bilinen Vegas aynı zamanda dünya üzerinde tek uzaydan görülebilen ışığa sahip yer. Şehir bunun gibi her konuda simgesi olan unsurları ‘köpürterek’ beklenilenden daha fazlasını sunuyor. Her gün milyonlarca dolarlık kumar oynanmasına, müziğin doya sıya tüketilmesine, eğlencenin sınırsız olmasına rağmense en ufak bir keşmekeş yok; havada kendine has bir huzur hakim.

Beş günlük macera

Las Vegas’ın dünyaca ünlü kulüpleri son yıllarda özellikle elektronik dans müzik egemenliğinde. Farklı müzik türlerine de rastlamak mümkün tabii. Kaldığınız otelde Damien Marley konseri olabiliyor ya da yan otelde Beyonce özel davetlilere (6 milyon dolar aldığı söylenen) özel bir konser veriyor. Şehrin her tarafını saran led ekranlardaysa son yıllarda elektronik dans müzik DJ’lerinin performans tanıtımları öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Tonight It’s Your Time organizasyonuyla elektronik dans müziğin memba denilebilecek Las Vegas’ta ikinci kez gerçekleştirilen Sound-

clash DJ yarışmasının dünya finalini izledik. Soundclash Türkiye birincisi Erdem Şenel, Şenel’in “Murat Hoca” dediği yarışmanın Türkiye jürisinde de yer alan, deneyimli DJ Murat Uncuoğlu ve Soundclash Türkiye organizasyonundan Didem Aysan ile Vegas’ta 5 günlük bir macera için yola koyulduk. 15 ülkeden gelen DJ’lerin yarışacağı Amerika’ya doğru yola çıkarken Didem hanım “Türk bayrağı getirdim, çantamda” deyince dördümüz de refleks olarak “Kupa bizim olacak” coşkusuna geçtik. Demek tatlı bir Eurovision ruhu bizi bekliyordu.

Yarışma Las Vegas’ın en popüler kulüplerinden biri olan The Cosmopolitan’ın içindeki Marquee Club’ta öğlen saatlerinde başladı. İlk sıra Erdem’indi. Erdem’in isminin anonslanmasıyla alev alan yarışmada, (dünya finali olduğu için) iki dansçı kız ellerinde Türk bayraklarıyla gelip sahne önünde dans etmeye başladı. O noktada bizim için “Eurovision” ruhu zaten tamamen başlamış oldu.

Katılan herkes birinci

Baştan sona en ince ayrıntısına kadar başarıyla organize edilmiş Soundclash yarışmasında 15 DJ, Las Vegas sahnesine yaraşır şekilde performans gösterdi. Yarışmanın olduğu gece (ülke birincilerine ödül olan) MGM Grand’ın içindeki Hakkasan’da DJ Hardwell’in performansını izledik. Üçüncü gece Soundclash dünya birincisi, ikincisi ve üçüncüsünün açıklanması için LAVO’daydık. Organizasyonun bir parçası olan bayrak taşıyan dansçı kızlar da hazırda bekliyordu. Farketmez, bizim bayrağımız zaten yanımızdaydı. Birinciliği Kolombiya kazandı. İkinci Kanada, üçüncü ise Arjantin oldu. Konfetiler patlarken Kolombiya bayrağını taşıyan dansçı kızlar geçti yanımızdan. “Herkes komşusuna veriyor. Politik sonuçlar” diye şakalaştık; bize göre yarışmanın dünya finalinde bir birinci yoktu. Katılan tüm DJ’ler başarılıydı ve çok şanslıydı.

Haberin Devamı

Profesyonel, amatör herkesin katılabildiği Soundclash, DJ’lerin hayallerini gerçekleştirmeye; Las Vegas’ın ışıklarına fon müziği olmayı sürdürecek. İlgililere duyurulur!

Atıldığı oteli satın aldı!
Kaldığı otelden çıkarılmak istenen bir iş adamının milyon dolarlar vererek oteli satın aldığı biliniyor.
İçinde bowling oynanabilen iki odaya sahip bir oteli var.
İnsanlar uyumasın, kumar oynamaya devam etsinler diye otel odalarına oksijen veriliyor.
Her büyük Casino’nun kara listesi var. Yasaklı kişiler giremiyor.
Dünyanın en iyi 25 otelinden 15’i Vegas’ta.
Çok bilindik bir lojistik şirketinin sahibi burada Blackjack oynayarak şirketini batmaktan kurtarmış.
Bir kişi Las Vegas’taki otellerin tüm odalarında kalmak istese 288 yıl sürermiş.
Evlilik şapelleriyle meşhur Las Vegas, İstanbul’dan sonra en çok evlilik yapılan şehir.
1996’da 2Pac Shakur, Las Vegas’ta silahlı saldırıda öldürülmüştü.
Şehirde çok fazla Havaili olduğu için Las Vegas’a, “9. Havai adası” diyorlar.
“Vegas’ta olan, Vegas’ta Kalır” (What happens in Vegas, stays in Vegas) cümlesi otellerin şehre turist çekmek amacıyla buldukları bir slogandan geliyor.
Çöle kurulu Las Vegas, İspanyolca “çimenler” anlamına geliyor.
Kuraklıkla savaştıkları için şehirde su zabıtaları var.

Haberin Devamı

‘Özgüven kazandım’
Soundclash Türkiye birincisi Erdem Şenel, yarışmayı Facebook’ta gördüğünü, kendisini denemek istediğini söylüyor. Las Vegas’ın ‘heyecanlı bir deneyim’ olduğunu söyleyen Şenel, “Diğer DJ’lerle, organizasyondaki insanlarla tanıştım. Çok iyi arkadaşlıklarım oldu. Birbirimizi kendi ülkelerimizde de destekleyeceğiz. Ulaşamayacağım kontaklar edindim” dedi.
Şenel, “DJ’lik ve sosyal medya işimi beraber götürüyorum. Yorucu oluyor ama işler sonunda oluyor. Şu anda yaşadığım Vegas heyecanından dolayı şarkı yapma, remix yapma isteğim arttı. Yarışma bana büyük bir özgüven kazandırdı” diyor.
‘Amatör veya profesyonel DJ’lere açık’
Yarışmanın Türkiye jürisinde yer alan, ünlü DJ Murat Uncuoğlu, Soundclash’in detaylarını ve profesyonelliğini dinleyince konu hakkında fazlasıyla heyecanlandığını söylüyor. Türkiye’den yarışmaya 300’e yakın kişi katılmış ve Uncuoğlu, “Performans gecesi Erdem dersini iyi çalışmıştı, kazandı” diye anlatıyor.
Las Vegas’ta neler çalındığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Uncuoğlu, tarz sınırlamasının olmadığı yarışmaya amatör veya profesyonel herkesin katılabileceğini belirtiyor.