Cadde Lüks tutkusu

Lüks tutkusu

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milano Moda Haftası’nın son gününde podyumda Armani rüzgârı eserken, Dolce & Gabbana 90’lardan ilham alan ve İtalya’nın turistik yerlerini öne çıkardığı defilesiyle çok konuşuldu

Lüks tutkusu

İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Moda Haftası dün görkemli bir kapanışla modaseverlere veda etti. Gucci defilesiyle açılan podyum bir başka İtalyan devi Giorgio Armani’yle kapandı. Canlı renk ve baskılara yer verilen koleksiyonda, bu yılın olmazsa olmazı tül ve transparan detayların geçişi vardı. Şık ve elegan şehir kadının tasvir edildiği kreasyonda, renkli ceketler, geçen yazdan kalma kısa ve bermuda şortlarla kombinlendi. Tek omuz abiyeler, asimetrik etekler, straplez elbiseler bu sezon da kadının olmazsa olmazları arasında yer alacağını müjdeledi.

Haberin Devamı


Armani, alışılagelmiş tarzının aksine mavi ve kırmızının ağırlıkla kullanıldığı straplez elbiselerde marin temasına yer verdi. Şehir kadınınına hitap eden klasik tokalı kemerler defilenin demirbaşları arasında yer alırken, kocaman şapkalar yaz esintisini podyuma taşıdı.


‘İtalya Aşktır’
İlkbahar/Yaz 2016 kreasyonunu tanıtan Dolce & Gabbana, ‘İtalya Aşktır’ isimli koleksiyonuyla, 1950’lilerdeki İtalya’nın şehir fotoğrafların kartpostal şeklinde kıyafetlere işlendiği koleksiyonunu tanıttı. 1990’lardan ilham alan koleksiyon, pamuk elbiselerin ipek aplike ve organze baskılarla süslenmesiyle lüks bir tavra büründü. Modeller, defile sırasında katılımcılarla birlikte selfie çektirirken, etnik desenler, canlı renklerle birleştirilerek Fransız türban, bandana ve abartılı saç aksesuarlar koleksiyonu tamamladı.

D&C’nin koleksiyonunda, Amalfi, Capri, Taormina, Roma ve Portofino gibi kentlerin fotoğrafları çantalara işlendi.