Geri Dön

Luran Ahmeti neden öldü, kimdir? Luran Ahmeti kaç yaşındaydı? İşte dizi ve filmleri...

Luran Ahmeti kimdir, neden öldü sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Türkiye'de Elvada Rumeli, Kurtlar Vadisi gibi dizilerin yanı sıra Limonata adlı filmde rol alan Luran Ahmeti'nin ölüm haberi yakınları başta olmak üzere ailesini derinden yaraladı. Peki Luran Ahmeti kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? İşte dizi ve filmleri...

Luran Ahmeti neden öldü, kimdir? Luran Ahmeti kaç yaşındaydı? İşte dizi ve filmleri...

Luran Ahmeti kimdir sorus merak içerisinde araştırma konusu olmaya devam ediyor. Arnavut asıllı bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen Luran Ahmeti, Üsküp'te doğup büyüdü. Lisans eğitimini burada tamamladı. Mezuniyetinin ardından drama dersleri alan Luran Ahmeti kariyerine Üsküp'te birkaç yapımda rol alarak başladı. Peki Luran Ahmeti kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

LURAN AHMETİ KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

Luran Ahmeti (31 Temmuz 1974, Üsküp - 25 Mart 2021, Üsküp), Arnavut kökenli Makedon tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İlk yılları ve kariyeri

Luran Ahmeti 31 Temmuz 1974 tarihinde Arnavut asıllı bir ailenin çocuğu olarak Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin Üsküp şehrinde doğdu. Babasının edebiyatçı ve anti-komünist olduğunu ve çocukluğunda ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti. Üsküp Aziz Kiril ve Metodius Üniversitesi'nin psikoloji bölümünü lisans derecesi ile bitirdi. Mezun olduktan sonra drama eğitimi aldı. Oyunculuk kariyerine ilk olarak Üsküp'te birkaç yapımda yer alarak başladı. Çocukluğu Makedonya'daki Türk kasabalarında geçtiği için iyi derecede Türkçe konuşabilen Ahmeti, Türkiye'de oyunculuğa ilk olarak Elveda Rumeli adlı dizideki Dimitri karakterini canlandırarak başladı. 2013 yapımı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı devlet adamı Divane Hüsrev Paşa'yı canlandırdı.

Özel hayatı ve görüşleri

Elveda Rumeli dizisinin çekimleri için geldiği İstanbul'da yaşamaya başlayan Ahmeti, burada evlendi. 2016'da verdiği bir röportajda savaşları "dünyanın en kötü şeyi" olarak tanımlayan Ahmeti, geçmişte yaşadığı sürgün hayatı ve çocukluğunda Slavlar ile birlikte yaşadığı için Ruslardan hala korktuğunu, onlara güvenmediğini ve hayatı boyunca Ruslarla arkadaşlık etmeyeceğini belirtti.

Ölümü

25 Mart 2021'de Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te COVID-19 nedeniyle 46 yaşında hayatını kaybetti.

Filmografi

Sinema
Puppet Show (1998)
Stories about Love (2001)
Bal – Can – Can (2004)
10 (2007)
Izstop (2007)
Hayde Bre (2010)
Güzel Günler Göreceğiz (2011)
Limonata (2015)
Acı Kiraz (2020)

Dizi

Kurtlar Vadisi Pusu (2015-2016)
Mutlu Ol Yeter (2015)
Muhteşem Yüzyıl (2013)
Son Yaz-Balkanlar 1912 (2012)
Elveda Rumeli (2007-2009)
Balkan Düğünü (2009)
Bahar Dalları (2009)
Tek Başımıza (2011)
Reis (2011)
Karakol - Herkes Adalet İster (2011)
Büyük Sürgün Kafkasya (2015-2016)

Magazin Haberleri Bülteni (10 Mayıs 2021)İşte magazin gündeminin öne çıkan başlıkları;

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet