Cadde MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında? Sefa Okyay Kılıç biyografisi

MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında? Sefa Okyay Kılıç biyografisi

12.10.2020 - 17:03 | Son Güncellenme:

MasterChef yarışmasına yedeklerden katılan isimlerden olan Sefa Okyay Kılıç geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmişti. Çıkardığı tabakların başarılı olması durumunda Tanya'nın arkadaşları tarafından ön plana çıkarıldığını kaybettiği halde kendi sitem eden Sefa Okyay Kılıç geçtiğimiz haftada eleme potasında yer alan isimlerden biriydi. Peki Sefa Okyay Kılıç kimdir, aslen nereli?

MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında Sefa Okyay Kılıç biyografisi

MasterChef 2020 kadrosunda yer alan isimlerden biri de Sefa Okyay Kılıç! MasterChef'e yedeklerden giren ve uzun süredir kadroda yer almaya devam eden Sefa Okyay Kılıç geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmişti. Takım arkadaşlarının Tanya ile hazırladıkları güzel tabakları Tanya'ya kötü tabakları kendilerine mal etmesinden dolayı sitem eden Sefa Okyay Kılıç bu hafta eleme potasında yer alan isimlerden biriydi. Eleme potasının ikinci turunda Hamsi Kuşu tabağını en güzel çıkaran isim olan Sefa Okyay Kılıç eleme potasından çıkmayı başardı. İşte Sefa Okyay Kılıç hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

SEFA OKYAY KILIÇ KİMDİR?

13 Haziran 1996 Ankara doğumlu Sefa Okyay Kılıç, üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur. Bir abisi ve bir ablası olan Sefa Okyay, 2019 yılında Gazi üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun olmuştur. Ankara'da Metropolitan Hotels ve Ato Congressium'da, Antalya Rixos Premium Tekirova'da; İngiltere'de Fora Restaurants'da çalışma fırsatı bulan ve İtalya Lecce'de 1 ay staj yapan MasterChef Sefa, Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı üzerine eğitimler almıştır. Türkiye'de düzenlenen birçok gastronomi festivalinde ekip koordinatörü olarak görevlini sürdüren ve diğer birçok kongreye de katılma fırsatı bulan Sefa Okyay Kılıç, İngilizceyi akıcı bir şekilde, Fransızca ve İtalyanca'yı başlangıç düzeyinde konuşabilmektedir. Hala aktif bir şekilde sürdürmekte olduğu spor hayatını çeşitli branşlarda ilerletmektedir. MasterChef 2020'nin ana kadrosuna yedek isimlerden katılan Sefa Okyay için yarışma yolculuğu ilk elemenin ardından başlamıştır.